Traktor (mini) pro drobného zemědělce - poradíte?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
9.11.2008 21:18

To jsou u traktoru myslím dost nepodstatné věci, vidíte, tyto stroje mi nic neříkali a po vašich příspěvcích a fotkách od J.H. mne zajímají čím dál víc. Jen ta kabina mi chybí. Jsou sice malé, ale kolikrát lezu s 62-kou do takového roští, že by mne to sundalo ze sedadla a co když začne pršet!? A hlavně to nejpodstatnější, kam bych dal ten "bordel" co mám v kabině? :-)))

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 11.107 (?), 9.11.2008 21:32

Na jejich asi dobrou kvalitu přisli holanďani i němci, kde se prý prodávají daleko víc než v ČR. Pokud ho chcete vidět na videu, zadejte na... tube lenar je tam i s čelákem. Jen připomenu, že na tyto stroje je třeba pohlížet stále jako na malotraktory. Mám za to, že i pan Houha jezdil do lesa se zetorem a asi pro jeho velikost přesedlal, ale to je idividuální a každý musí vědět co a jak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 9.11.2008 21:40

Jj. Právě ty jeho fotky mne dostaly, není na rovině (kopců jako u nás), naviják 3bod, jen výkon je menší na další zařízení co používám. Pokud je kupují D a NL, pak to nemohou být hračky. Tam by proti Holderu a Kubotě neuspěli. Jinak dík za ten link, ta klapačka je bomba a zrovna na štěpce ! Jak jste to věděl, že mne tohle bude zajímat ?

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
jaroslav houha - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 46.249 (?), 10.11.2008 5:08

Pro p. host 11.107:Zatím jsem na brzdy nesahal, uvidíme do budoucna.Prodejce mne na to sám upozorňoval.Brzdy jsou poměrně jednoduše řešené. Zdravím J.H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 11.107 (?), 10.11.2008 18:54

Pane Houho, jeden můj spoluobčan si ho i s čelákem taky koupil a po dvou dnech skoro nebrzdil. Byla to věc doseřízení a vše funguje jak má. Probíral jsem se dílenskou příručkou a ty brzdy jsou fakt až geniálně jednoduchý. Traktor sice nemá reduktory jako zetor, ale něco podobného tam je ale ještě ve skříni, tak stačí sundat kolo a víko přesně nad poloosou a jste na bubnu. Odpadá morodování se s reduktorem. Fakt, jako vyřešený to mají zajímavě.
Pane Rdovane mě je jasný, že ten kdo jezdí tahat do lesa kouká po druhých jak mají traktory ustrojený, jaký naviják, jaký rampovač, jak to mají podvázaný atp. Taky vím, že nad navijákem v tříbodu ohrnují nos. Chápu to a vím, že pro UKT je naviják v tříbodu handicap. Jsem rád, že jste si "spravil oko" a co se týče absence kabiny - to si musí rozhodnout a zvážit každý sám. Připadá mi, že pan Houha není nijak vázán termíny a výkony bez ohledu na počasí a hlavně stroj využívá nejen v lese. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 10.11.2008 19:20

Pro 11.107 : To ohrnování nosu nad 3bod navijákem je jejich hloupost. Dnes, kdy té práce není zase tak moc, je speciál UKT jen pěkně drahá hračka. UKT je v doslovném rozkladu univerzální kolový traktor a to nikdy lesák ustrojený do pevného navijáku nebude! Mám Z 6245, holý, jen ho chci trochu okšírovat a 3bod stačí. Pevný naviják je očistec sundat a nasadit jiné nářadí           (štěpkovačku, závěs, sněh.pluh, radlici), je dost práce. Takhle jsem schopen měnit nářadí třeba třikrát denně. Ta klapačka na FS 254, by šla jednoduše uzpůsobit na klády, místo vrchu dát palec a je to zase o nakládání na vůz. Mám třeba problém nakládat 4m agregáty, takhle by to byla pohoda. Uvidím, cena je stejná jako za ten můj Zetor. Bouda by šla i nějak stvořit. Stejně mám při tahání sundané aspoň jedny dveře.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 11.11.2008 17:38

Klapačka by uzpůsobit asi šla, ale jinak se obánám, že toto zařízení není vhodné k montáži jako čelák či rampovač na traktor Zetor a jemu podobné. Jak konstrukčně, asi by byl úzký, tak hlavně unosnost je omezená vzhledem k použitým sílám materiálu a tedy i váze celého zařízení. Protože si dovedu velmi živě představit, až mi běhá mráz po zádech, co někteří na čelák dovedou naložit a co po něm chtějí aby všechno vydržel říkám toto není dobré řešení. Na malotraktor FS 254 dobrý na větší už ne.Ten FS 254 pokud má čelák má spodem už dva kšíry ke každé zadní poloose jednu. Jinak čelák je lehce snímatelný a kromě rychlospojek je to otázka dvou čepů. Když si člověk dobře najede tak i nandání je pro jednoho a nemusí být moc šikovný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 11.11.2008 18:24

To jste mne špatně pochopil, zajímá mne FS 254, tak jak je na videu. Takto jsem to myslel. Na Zetora bych se díval do jiné kategorie. Natolik zase v téhle branži přehled aspoň trošku mám. Mne překvapilo to ustrojení, a tak jak ho má pan Houha, s čelákem k tomu, to je ono! Jen na webu dovozce není tenhle, ale normální lopata. Ani v doplňcích jsem klapačku neviděl. K té budce, kdysi jsem jezdil s Holderem do lesa, tuším model 55 (nepamatuji si originál značení), měl čelní rampovač, 3bod naviják a docela jednoduchou, plachtovou "budku". Čelní slída se vyklápěla dopředu a nahoru. Podobné jsem viděl na starých, velkých traktorech Deutz. Ta demontáž dnešních čeláků je taky dobrá, použijí-li se rychlospojky, je to opravdu "teď " sundané. Jezdím občas s JD 5720, s čelákem DEER a má rychlospojky. Nasadit, dojet s vozíkem, naložit, sundat a odvézt třeba palivo na delší vzdálenost je pohoda. Vše, je otázkou minut. Určitě si myslím, že na tu farmu by se tazateli hodil a měl jste pravdu, že ty repase jsou proti tomu dost slabší. 

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 11.11.2008 18:42

Na stránkách dovozce to působí zmatečně, nebo nepříliš jasně. Ty fotky FS 254 co tam jsou s čelákem tak to není ten čelák co se běžně montuje. Je to jen jakási ukázka tuzem. výrobce a kdo by moc chtěl má možnost, ale jinak se na FS 254 montuje právě ten čelák s klapačkou a jen na FS254. Nemají to jasně na stránkách dořešené a kdo se okolo toho nezajímá může to takto vyznít. K té kabině - já nevím. Když by vám stačil "přístřešek" snad by něco šlo vymyslet. Jde taky o to, že zadní blatníky a vlastně všechno co je modré a nejen to, není plech, ale laminát z formy, takže únosnost nic moc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 11.11.2008 18:47

Chtělo by to více informací od pana Houhy. Zajímalo by mě jestli se objevila nějaká netěsnost. Přeba u předních reduktorů, nebo kdekoli jinde.  U stroje, který má kolem sta mth. už musí být jasno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika