T4 K14 vs TZ4 K14



   Předchozí příspěvky  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
                     
host - 4.50 (?) 
18.1.2008 10:00

Dekuji za odpovedi na me otazky, fotky voziku pod sekacku casem urcite poslu. Mohu ji diky tomu totiz zapojit treba na louce "prevoz na dlouhou vzdalenost vsak nedoporucuji" a v jednom cloveku coz jsem ani ruznym podpiranim nedokazal jde o to ze ani nemam prostor kde ji parkovat s polozenou listou. Dale k orbe slo mi prave o to eliminovat vychylku pluhu pri mirnem zlomeni malotraktoru zkusim to tedy urcite tak aby se drzak pluhu v zavesu otacel a uvidim. Jinak policko jsme zorali a myslim ze ne zase tak zle. Dale se chci zeptat zda nevite nema li nekdo nebo nevyrabi li nekdo jeste nahradni prsty k sekacce, a nemali nekdo treba i z vas hlinikovy nebo dnes pry litinovy kryt ke starteru, je v nem pastorek pry je stejny jako u tatry 613. Dekuji za prispevky a tesim se nashledanou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 18.1.2008 14:07

Popsal jste to celkem výstižně (řekl bych lépe) nežli se to povedlo mě. Jediné co bych ještě rád upřesnil proto, aby se tázající zbytečně při seřizování pluhu netrápil je toto. Vůli pluhu volíme od ideální osy směrem do brázdy, jinak právě dochází ke zmiňovanému rozlomení traktoru. Ideální by byl při orbě pohled (z letadla), aby bylo patrno jak hodně jedete brázdou (ve zlomení) a toto pak eliminovat seřízením pluhu. Pokud nastavení není ideální zadní část traktoru nelze v ideální brázdě udržet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 143.78 (?), 18.1.2008 10:59

skuste "Naše malotraktiry cz."

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 18.1.2008 16:24

Jasně, stránky jedou. Ten pluh by ale měl mít vůli i z brázdy a při opravdu dobrém seřízení pluhu by se pluh s nastavovacím tělesem v závěsu měl pohybovat v těch vůlích tedy by měl být jen tažen. To, že jsou kloubové malotraktory při orbě zlomeny je také snahou o jetí a "opření se" o hrahu brázdy ve které se jede. U klasiky je to jednoduché pohne se volantem mírně do leva a je to, ale vždy k těmto korekcím dochází, akorát že u kloubáků to má vedlejší a hlavně znatelnější účinky. Je podle mne nemožné orat s kloubákem aniž by se dalo říci že jede rovně (není minimálně zalomen). Další věcí ohledně seřízení pluhu je otázka, jestli je onen pluh seřiditelný. I takové pluhy jsou a to díky např. opotřebení některých dílů a nebo se zjistí, samozřejmě po dobré koupi, že je "natažený". No a další věcí je třeba to, že někteří chtějí po pluhu určitých parametrů - rozměrů pro něj nedosažitelné hloubky brázdy. Né že by ho  nezaorali, to určitě jo, ale každá velikost pluhu má svoje optimum, kdy dělá pěknou čistou brázdu dobře zaklápí apod. Dokonce na to existuje vzorec pro výpočet optimální nebo spíše maximální hloubky brázdy. Třeba moc nechápu jak se může u pluhů za vari udávat max. hloubka 20cm. Pak se člověk nediví, když lidi nadstavují a jinak upravují radlici pluhu, která má i bez toho blbou geometrii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 18.1.2008 16:39

Jasný souhlas asi oba víme o čem je řeč, dát tomu písemnou formu jsem tomu asi patřičně dát nedokázal. Člověk dělá spoustu věcí podvědomě a dát jim písemnou podobu je mnohdy složité. Jedna věc je ale zcela jasná, pohled na dobře zorané pole je odněnou za vykonanou práci a vizitkou dobrého hospodáře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 7.146 (?), 18.1.2008 17:59

Franc: Jirko ta poslední věta je pěkná a výstižná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.180 (?), 23.1.2008 0:08
Jsem též vlastníkem TZ4K14, mám jej přímo z Prostějova, asi z roku 1990, měl jít do Ruska a proto mi k němu dali i návod v ruštině. I popis na kapotáži je v azbuce. No a orali jsme do roku 2004 klesickým koňským pluhem. Ale to jsou k tomo potřeba dva lidi. Bohužel nastával problém s tím druhým člověkem a tak jsem si koupil originál pluh obracák. No než jsem se s tím krámem naučil trochu orat, aby to alespoň trochu připomínalo orbu s koňským pluhem, tak mi to trvalo snad celý rok. Největší problém však stále vidím v mělké orbě - podmítce, kde se pluh nemá o co v mělké brázdě "plazem" opřít. Jinak jsem z originálu pluhu odstranil krojidlo (kulaté) a místo toho tam dal klasickou předradličku. Samozřejmě že z toho koňského pluhu. No a nyní se už i na práci, která ve finále vypadá jako orba, docela těším. Hlavně že se nemusím s někým domlouvat, kdy má čas atd. A skutečně využívám k orbě , pokud to potřebuji , obě orebná tělesa obracáku. Pepa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.180 (?), 23.1.2008 0:24

Prosím, na co tam máš čtyři hevery? A k čemu je dobrá oddělávací náprava? A hydrauliku máš k tomu přívěsu vyvedenou od traktoru? Já mám doma dělaný přívěs, sklopku, jeden píst, ale sklápím pouze na zadek. Zatím mi to vyhovuje. Boční vyklápění nepřichází v úvahu, mám tam kola "18"  a to už tak je dost vysoko. Josef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.17 (?), 23.1.2008 6:31

Dobrý den, vozík není na vožení nákladu, je urcen ke krátkému převozu a zapřažení žačky zt152. Je to obdelníková deska v haždém rohu hever škoda na vyrovnání žačky při zapojování. Náprava musí být vyndavací jinak by nešel vozík vyndat po zapražení a podstrčit při vypřahání žačky. Vydržte pošlu obrázky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 53.180 (?), 23.1.2008 9:45

Omlouvám se za moje nepochopení. Já si představil přívěs na odvážení čehokoliv a ne jako speciální podvozek pod lištu. Potom docela chápu, že pomocí hydrauliky si snadněji poradíte se spřažením traktoru a lišty. Ale i tak by mě velmi zajímal Váš vynález. Proto již nyní děkuji za fotky. Josef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika