Stabilizátor paliva



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 55.19 (?) 
17.10.2014 9:34

Zdravím, můj názor na "hnehybnění" sacího ventilu je odlišný od anonyma z Honda Power. Proč by se tlačila směs okolo dříku sacího ventilu do prostoru rozvodu, když je zde podtlak. Motory Honda mají mnohem intenzivněji mazaný prostor rozvodu ventilů, protože řemínek, který je na dně motorového karteru "utopený" v olejové náplni nahání olej do víka ventilů. Právě přisávání oleje okolo dříku sacího ventilu u Hond je příčínou této poruchy. Dražší motory mají těsnění ventilového dříku vyřešeno těsnící manžetkou a u těch není problém. Zrovna tak není s tímto problém u horizontálních motorů, kde je "nahánění" oleje mnohem menší. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 55.19 (?), 17.10.2014 8:10

Zdravím Stando, samozřejmě je to také východisko ale jen u nějakých veteránů, kdy sehnat karbec je téměř nemožné. Pro dostupné karburátory je lacinější varianta výměna. Dělal jsem to dvakrát a opravdu to je časově náročné, protože se musí vyrobit i hřídelka a jak víš, zhotovit proříznutí na usazení klapky není technicky jednoduché v omezených podmínkách. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 17.10.2014 8:21

Ano, právě že mít na to vybavení není jednoduché, nemusí se pán tajit s tím jak to dělá. Má několik jednoúčelových přípravků a tu repasi je schopen udělat od 300,- do 1000,- Kč(asi v třech krajiích bezkonkurenčně nejlevněji).

S tou hřídelkou nevím, jestli dělá novou, nebo upraví původní aby pasovala do futýrek. Samozřejmě je to i o ceně práce, pan "důchodce" to dělá asi bez toho, že by k ceně práce musel připočítat "zdravotní+sociální+DPH". Servisák co musí odvádět DPH a dát na práci 6 měsíců záruku si nějakou repasi rozmyslí, zejména pak když její cena je tak 60% nového ND.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika