Sekačku Hecht 549 SWB nebo Weibang WB 456 SKL

GeorgeTuma - (19) - 20.22 (?)
15.4.2012 19:58

BS si nechává dělat součástky do motorů taky v Číně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 188.110 (?), 12.4.2012 21:15, zobrazeno: 15491x

Obě jsou cenově srovnatelné a pro moje potřeby vyhovující. Obě to jsou činské produkty, ale jde mi o to zda jsou obě značky kvalitativně podobné nebo je některá výrazně lepší. Taky nevím nic o motoru Kohler který je ve Weibangu, téměř jsem se nikde o něm nic nedověděl a prodejci s ním nemají zkušenosti. Děkuji za podněty.

host - 187.34 (?), 13.4.2012 11:57

Kohlery jsou motory vyráběné v číně, ale to už dneska praticky všechno.

host - 188.110 (?), 14.4.2012 17:22

A jde jen o doměnku, nebo máte nějak podloženo že se Kohlery vyrábějí v Číně? Jak v katalogu tak prodejci tvrdí, že jsou to motory americké(chápu že "americký motor" nemusí znamenat vyrobený v americe), samozřejmě jak dovozce tak většina prodejců bude tvrdit zákazníkovi to co mu zaručí větší prodejnost. V tomhle jsem naprostý laik, ale pokud je to realita, pak bych dal přednost raději motoru B&S. Jen mi v poslední době připadá že se stává z tvrzení "...co dnes není vyrobeno v Číně..." ohrané klišé, které stále častěji čtu na různých diskusích tak i slyším od mnoha prodejců!

GeorgeTuma - (19) - 20.22 (?), 15.4.2012 19:58

BS si nechává dělat součástky do motorů taky v Číně.

host - 187.34 (?), 16.4.2012 10:53

Kohlery se v číně vyrábí stejně jako Weibang, není to domněnka. Ale jak jsem psal v číně se dnes dělá vše. Vyrábí tam Stihl, Husqvarna, Dolmar, Makita a všichni významní výrobci a dodavatelé zahradní techniky.

host - 242.21 (?), 16.4.2012 16:25

Takže B&S se vyrábí v Číně, Kohler taky a pokud budou náhradní díly u obou srovnatelné pak bude asi jedno který motor (servis mi u obou zajistí prodejce - mají i servis). Potom potřebuji tedy vyřešit zda Hecht nebo Weibank z pohledu šasí, zpracování, pojezdu/převodovky a spolehlivosti...! Takže kterou??? děkuji za další podněty.

host - 144.56 (?), 25.4.2012 15:45

Já si o strojích Hecht myslím své. Minulý týden mi přinesl na krám dědula nůž z parkové sekačky z hypernovy za 5tis s pojezdem a kovovými koly (Hecht či Raptor...). Sekal a fííí 1/3 nože ulítla 15metrů v trávě. 3dny před koncem záruční doby. Jako byl to kus železa a širší než žací nože běžně bývají a stejně ulítl. Kdo má řetěz na pile se dvěmi kroužky v sobě alá poloviční znak AUDI nebo znak několik vlnek kolem sebe taky pozor, strašně se vytahávají a trhají se. Obávám se že tyhle věci k nám dovážené číňani dělají max na cenu a z čeho to je a co to vydrží řeší až časem, narozdíl od renomovaných kteří to dělají léta a výrobu přesunuli do číny- hlídají si kvalitu a podle toho stroje vypadají a stojí. Např. Husqvarna v číně vyrábí jen ty nejmenší a nejlevnější stroje jako pily 236 a vyžínač 122C... a spoustu Partnerů, Flym... Ty pořádné pily, křováky a komunál ridery jsou ze švédska. Sekačky a ostatní ridery jsou vyráběny v rok staré moderní továrně polsku, traktory v USA, el. pily v Norsku... Není nikde psáno že dodavatelé komponent (ZAMA- karburátory) nebo sama Husqvarna si ty komponenty nevyrábí v číně.

Z.F.

host - 144.56 (?), 25.4.2012 15:51

Jen doplním že ne všehny Hechty jsou mede in china. Např sekačky M.A.R.I.N.A. začali přejmenovávat docela nedávno taky na Hecht. A pak se v tom vyznejte... Parkové sekačky GT, GX, SP, Akita a Marinox jsou italské a není s nimi větších problémů.

Z.F.

host - 187.34 (?), 25.4.2012 19:21

Panu Z.F Sekačka s kovovými koly? Není jen střed kovový? To se děla u kvalitních sekaček a ty nestojí zrovna 5tis korun Pokud vím Hecht je má od 12tis Kč a jsou vyráběné v Itálii. Pro vás vše co má na sobě evropskou zaběhnutou značku a nebo je vyráběné s Evropě je svaté ale osobně jsem vlastnil postřikovač od nenomované německé značky a byl to pěkný šunt Označení bylo 430 Značku neuvádím protože ji nechci pomlouvat.

host - 3.47 (?), 5.5.2012 0:13

Mám 549SWB třetí rok a mohu jen doručit. Nejen že jsem neřešil žádný problem ale byl jsem překvapený už jen zpusobem uložení v krabici protože jsem to kupoval na interntu a když mi sekačka přišla každé kolečko bylo extra zabaleno v igelitáku Bomba Fakt bych určitě šel přště do Hechtu. Super

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz