Sekačku Hecht 549 SWB nebo Weibang WB 456 SKL
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 188.110 (?), 12.4.2012 21:15, zobrazeno: 15491x
Obě jsou cenově srovnatelné a pro moje potřeby vyhovující. Obě to jsou činské produkty, ale jde mi o to zda jsou obě značky kvalitativně podobné nebo je některá výrazně lepší. Taky nevím nic o motoru Kohler který je ve Weibangu, téměř jsem se nikde o něm nic nedověděl a prodejci s ním nemají zkušenosti. Děkuji za podněty.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.34 (?), 13.4.2012 11:57
Kohlery jsou motory vyráběné v číně, ale to už dneska praticky všechno.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.110 (?), 14.4.2012 17:22
A jde jen o doměnku, nebo máte nějak podloženo že se Kohlery vyrábějí v Číně? Jak v katalogu tak prodejci tvrdí, že jsou to motory americké(chápu že "americký motor" nemusí znamenat vyrobený v americe), samozřejmě jak dovozce tak většina prodejců bude tvrdit zákazníkovi to co mu zaručí větší prodejnost. V tomhle jsem naprostý laik, ale pokud je to realita, pak bych dal přednost raději motoru B&S. Jen mi v poslední době připadá že se stává z tvrzení "...co dnes není vyrobeno v Číně..." ohrané klišé, které stále častěji čtu na různých diskusích tak i slyším od mnoha prodejců!
|
|
 |
|
 |
 |
|
GeorgeTuma - (19) - 20.22 (?), 15.4.2012 19:58
BS si nechává dělat součástky do motorů taky v Číně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.34 (?), 16.4.2012 10:53
Kohlery se v číně vyrábí stejně jako Weibang, není to domněnka. Ale jak jsem psal v číně se dnes dělá vše. Vyrábí tam Stihl, Husqvarna, Dolmar, Makita a všichni významní výrobci a dodavatelé zahradní techniky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 242.21 (?), 16.4.2012 16:25
Takže B&S se vyrábí v Číně, Kohler taky a pokud budou náhradní díly u obou srovnatelné pak bude asi jedno který motor (servis mi u obou zajistí prodejce - mají i servis). Potom potřebuji tedy vyřešit zda Hecht nebo Weibank z pohledu šasí, zpracování, pojezdu/převodovky a spolehlivosti...! Takže kterou??? děkuji za další podněty.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.56 (?), 25.4.2012 15:45
Já si o strojích Hecht myslím své. Minulý týden mi přinesl na krám dědula nůž z parkové sekačky z hypernovy za 5tis s pojezdem a kovovými koly (Hecht či Raptor...). Sekal a fííí 1/3 nože ulítla 15metrů v trávě. 3dny před koncem záruční doby. Jako byl to kus železa a širší než žací nože běžně bývají a stejně ulítl. Kdo má řetěz na pile se dvěmi kroužky v sobě alá poloviční znak AUDI nebo znak několik vlnek kolem sebe taky pozor, strašně se vytahávají a trhají se. Obávám se že tyhle věci k nám dovážené číňani dělají max na cenu a z čeho to je a co to vydrží řeší až časem, narozdíl od renomovaných kteří to dělají léta a výrobu přesunuli do číny- hlídají si kvalitu a podle toho stroje vypadají a stojí. Např. Husqvarna v číně vyrábí jen ty nejmenší a nejlevnější stroje jako pily 236 a vyžínač 122C... a spoustu Partnerů, Flym... Ty pořádné pily, křováky a komunál ridery jsou ze švédska. Sekačky a ostatní ridery jsou vyráběny v rok staré moderní továrně polsku, traktory v USA, el. pily v Norsku... Není nikde psáno že dodavatelé komponent (ZAMA- karburátory) nebo sama Husqvarna si ty komponenty nevyrábí v číně.
Z.F.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.56 (?), 25.4.2012 15:51
Jen doplním že ne všehny Hechty jsou mede in china. Např sekačky M.A.R.I.N.A. začali přejmenovávat docela nedávno taky na Hecht. A pak se v tom vyznejte... Parkové sekačky GT, GX, SP, Akita a Marinox jsou italské a není s nimi větších problémů.
Z.F.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.34 (?), 25.4.2012 19:21
Panu Z.F Sekačka s kovovými koly? Není jen střed kovový? To se děla u kvalitních sekaček a ty nestojí zrovna 5tis korun Pokud vím Hecht je má od 12tis Kč a jsou vyráběné v Itálii. Pro vás vše co má na sobě evropskou zaběhnutou značku a nebo je vyráběné s Evropě je svaté ale osobně jsem vlastnil postřikovač od nenomované německé značky a byl to pěkný šunt Označení bylo 430 Značku neuvádím protože ji nechci pomlouvat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.47 (?), 5.5.2012 0:13
Mám 549SWB třetí rok a mohu jen doručit. Nejen že jsem neřešil žádný problem ale byl jsem překvapený už jen zpusobem uložení v krabici protože jsem to kupoval na interntu a když mi sekačka přišla každé kolečko bylo extra zabaleno v igelitáku Bomba Fakt bych určitě šel přště do Hechtu. Super
|
|
 |
|
|
 |