Sekačka z OBI



Stránky: 1,  2   
host - 2.142 (?) 
28.1.2010 21:43, zobrazeno: 39112x

Dnes jsem prohlížel sekačky v OBI. Mají akci slevy až 40%.  Sekačka MTD s motorem Kawasaki nebo velmi podobná(název neznámý) s motorem BaS 650. Cena 7990,- záběr 53 cm. Zdál by se to dobrý kup? Nebo je lepší si připlatit za značkové? Ivan.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 58.185 (?), 28.1.2010 21:52

Na MTD rovnou zapomeňte, pokud chcete kvalitu. Jedná se o hobbymarketové sekačky s velmi vysokou poruchovostí, velká část dílů na sekačky je nakupována z Číny.

Rozhodně vybírejte ze značkových strojů a obraťte se na odborné prodejce, kterří vám s výběrem rádi pomohou. Mezi značky sekaček na špici rozhodně patří tyto: CastelGarden, Dolmar, Honda, Ibea,OleoMac, Stiga, Viking. Například servis na Stigu nebo Vikinga najdete v každém větším městě, ani s dalšími uvedenými nebývá problém. Platí totiž, že krom Ibey, OleoMacu a Vikingu jsou mnou uváděné značky vyráběné v jedné firmě, tudíž je valná většina dílů záměnných.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 29.1.2010 7:23
Nejlepší kompromis (dle mého názoru), když už značkovou tak koupit v bau nebo supermarketu. Postoj k reklamacím je nesrovnatelný. Já osobně mám již druhou el. sekačku. První jsem kdysi koupil v Metru v Rakousku a po čase jí shořel motor. Další jsem koupil v maxu za 14 stovek a mám ji cca. 4 roky. Za tu dobu dostala takový záhul až se divím že ještě funguje. Pokud odejde tak ji hodím do šmelcu a zase koupím něco levného.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 29.1.2010 9:35

Suhlas. Znacka ci neznacka nie je to najdolezitejsie. Posluzi vam aj neznacka, dolezite je na aku plochu a teren t otreba.

Na moju malu plochu som kupil to najlacnejsie elektricke alko a vsetko bezi bez problemov 3. rok. Raz, ked bol svagor mimo domu, siel som mu helfnut a posekal jeho maly travnik. Samozrejme on mal sice tiez elektricku,... ale fajnovejsiu celokovovu robustnu sekacku s velkym zbernym kosom. ...tazka ako krava, na jeho sotva 2-3 aroch som sa narobil ako svina, pomedzi kriky sa s tou velikou sekacjkou len tazko dalo otocit... Odvtedy uznam slova jeho zeny, ze kosenie je pre nu tazka praca....som rad, ze som nedal na rady..."kup si nieco poriadne!" a zobral som lahucku plastovu a najjednoduhsiu sekacku s ktorou tem moj maly travnik mam hotovy za 1-1,5h. Ak sa pokazi nebudem ronit slzy a kupim podobnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 128.154 (?), 29.1.2010 10:34

Paradox je že právě Stiga a Viking, honda atd.používají na své sekačky do cca 8000Kč motory Bridge Straton stejně jako má sekačka z OBI za poloviční cenu, jen výrobce CMI je celkem neznámý italský, ale klape už 4 léta bez závad, šasi kovové.Pilu bych od nich nechtěl, ale sekačka za pár peněz je uplně v pohodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 4.43 (?), 29.1.2010 11:57

Vážený pane, doporučuji vám si zjistit několik věcí :

1. Motor -většina sekaček má dnes motory Bridge Straton, ale i tam jsou rozdíli.Bridge Straton výrabí motory různých kvalit, nejlepší je kategorie Intec. Jsou motory kde musíte nasávat bezín primerem (po čase odchází),nebo jim musíte nastavit sytič (Honda) atd. a jsou motory které mají automatiku. Dále motor by měl mít výkon alespoň 5 koní, aby se vám nedusila a vzala i vyšší trávu.

2. Kolečka - uložení koleček na kuličkových ložiskách zjistíte snadno, stačí sekačku přizvednout a kolečko protočit. Sám uslyšíte jestli běží hladce nebo drhne, nebo se netočí vůbec, protože je naražený na hřídeli. Hůř se zjišťuje jestli je uložený na dvouch nebo jednom ložisku. Z jekého materiálu je kolečko vyrobené? a jak? Plastová "loukoťová" kolečka rádi praskají. Palstové "pneumatiky" prokluzují. Existují sekačky z hliníkovými koly ale ty jsou cenově podstaně jinde.

3.Šasí - většina šasí je z ocelového plechu. Tady bych doporučil přezkoušet jeho pevnost, pokud vám budu pod rukou pružit není buď dost silný (min.3 mm) a nebo "ocelový" plech není až tak "ocelový". Plastové šasí bych nebral, po čase odejde stejně jako ocelové, navíc je křehké a snadno praskájí. Jedinou alterntivou je šasí z hořčikové slitiny (určitě je dělá Husqvarna) jehož drobnou nevýhodou je vyšší váha sekačky (ale za to vás přežije).

4.Pojezd - předpokládám, že chcete sekačku s pojezdem. Tady se zaměřte na to zda pojezd má "variátor pojezdu" - jinými slovy plynulou regulaci rychlosti pojezdu. Jak sám zjistíte je to velmi příjemný pomocník při pojíždění.

5. Čištění - spousta dnešních sekaček má připojku na zahradní hadici, která vám usnadní čištění, ale většinou není zas tak dokonalé, aby jste sekačku přece jenom nemusel naklopit a ostříkat zespodu.Takže už při koupi si sekačku naklopte a podívejte se zdali "buben" sekačky je hladký, netrčí tam šrouby, nejsou tam hrubé sváry, prostě aby byl co nejhladší a pokud možno bez ostrých rohu v protisměru výhozu, protože na tom všem se tráva a hlína zachytávají.

6.Koš- objem koše se dnes běžně dělá od 60 do 75 litrů. a to buď plastový nebo látkový. Je celkem jedno jaký to bude, nejdůležitější je jaký tvar má vysípací otvor. Samozřejmě, že nejvíhodnější je velký, nezužující se otvor, aby při vysípání tráva sama vypadla a né že jej otočíte a tráva z horní šírší části svým tlakem způsobí, že budete muset trávu z koše "vyškrabávat".

tak to je zhruba tak vše a teď můžete vyrazit na nákup

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 4.43 (?), 29.1.2010 12:08

Ještě jsem zapoměl:

7.Šíře záběru - do 1000m2 to je jedno o tolik vic nenachodite, takže je jedno jestli má sekačka 45cm nedo 55cm. Ale zase platí čím větší záběr tím větší výkon motoru musí být, A u záběru 53 cm už bych pod 6K nešel. Samozřejmě, že snadněji se ovládá sekačka s menším záběrem, takže je nutno také brát v potaz jak členitý prostor budu sekat.

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.43 (?), 29.1.2010 12:25

8.Nastavení výšky sečení- nejběžnejší bývá centrální nastavení vyšky sečení, které má tu výhodu, že jednou pákou nastavite všechny čtyři kola najednou (u pravidelně udržovaných zahrad dostučující).Předností zvlašť nastavitelné přední a zadní nápravy je, že když máte vyšší trávu (cca 30 cm), nastavíte si sekačku tak, že předek dáte na maximální výšku a zadek si nastavíte na výšku požadovaného setřihu a sekačka vám trávu sesekne na "dvakrát", čímž docházi k snadnějšímu výhozu trávy a plnění koše

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 128.154 (?), 29.1.2010 12:27

Koš má povný a velký, bez pojezdu, šasi pevná ocel, nejde vůbec ohnout, jen je třeba ji třeba po sezoně očistit od trávy akoroze a natřít, třeba nečím na podvozky aut aby se prodloužila životnost, ale i tak by těch 5-8 let vydržela bez problémů, možná i déle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.43 (?), 29.1.2010 12:38

"po sezoně očistit od trávy" - očistit od trávy po sezoně je pozdě!! Sekačku je zapotřebí očist po každém sečení a to z několika důvodů :

1. necháteli tam nalepenou trávu, tak se zní uvolňují kyseliny, které vám naleptávají skelet a tím snižují jeho životnost.

2. Na již nalepenou trávu se nalepuje další tráva a výsledkem je neprůchodnost bubnu a dušení sekačky - ztráta výkonu.

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika