Sekačka Dolmar PM-4600 S
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 126.34 (?), 18.4.2011 10:08, zobrazeno: 16273x
Dobrý den,
má někdo osobní zkušenst s touto sekačku.
Dle papírových hodnot oceňuju silný motor (6HP), nízkou hmotnost 28kg a přijatelnou cenu cca 10tis.
Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.196 (?), 27.6.2011 17:54
Dobrý deň. Vlastním túto kosačku zopár týždňov. Najprv chcem poopraviť údaj o hmotnosti. Správne je 33kg a nie 28. Aspoň podľa prospektu, sám som ju nevážil. Oceňujem na nej silný motor BS rady 650, ktorý si bez problémov poradí aj s vysokou trávou (30cm, vyššiu som neskúšal). Motor chytá na slabé zatiahnutie a myslím, že aj pre ženy to nebude problém, tak ako pre môjho 9ročného syna. Zber trávy a plnenie koša je skutočne výborné, určite lepšie ako u predchádzajúcich typov tejto značky. Rýchlosť pojazdu je podľa mňa primeraná (ale to je dosť individuálne), spotreba benzínu sa mi zdá nízka. Inak celkový dojem mám z nej dobrý, dobre sa s ňou manévruje. Potešilo ma kovové uchytenie koša, okienko vzduchového filtra (ale to majú všetky s týmto motorom), ovládanie otáčok motora. Takže zatiaľ spokojnosť.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 27.6.2011 21:02
moje zkušenosti s vysokou trávou jsou opačné = při výšce nad 12 cm se zacpává a je nutno sekat nadvakrát. jednou s nejvyšším pojezdem a pak po zvadnutí vyházené trávy se sběrným košem snížit a posbírat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.195 (?), 28.6.2011 12:08
Neviem, nejdem sa s vami prieť. Potom, čo som ju videl u svojho známeho, ako si bez problémov poradila s 5-6 týždňovou prerostlou trávou, rozhodol som sa pre ňu tiež. Je pravda, že kosím vždy pri ideálnych podmienkach a pred kosením zabrúsim nôž. Zdá sa mi, že kosačka je dimenzovaná na "nižšie" kosenie. Z 5-tich stupňov kosím na treťom a v neupravenej časti záhrady na 4-om. Jednotku určite nikdy nevyužijem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Barakuda - (3) - 3.215 (?), 28.6.2011 12:49
Známí ji mají a já o ní uvažuji také. Zkoumal jsem to teď na více webech a diskuzích a našel jsem převážně dobré ohlasy.. Nyní ji mají i s "dárkem" tak snad neprohloupím, když objednám.. A hmotnost dle všech možných webů je opravdu cca 33 kg jak píše kolega..
|
|
 |
|
 |
 |
|
TomikV - (17) - 208.170 (?), 6.7.2011 22:34
Taky jsem mel tuhle sekacku jako jednu z favoritu. Bohuzel nakonec vyhrala moje financni siruace a ja koupil Castelgarden z druhe ruky. Vubec toho nelituji ma to motor Honda GCV 160, zaber 53. Ale abych se vratil k tomu co chci napsat, spoustu lidi tady pise, tahle sekacka vyborne sbira, jina sbira malo a ucpava se tunel a podobne. Bohuzel nikdo z nich ale nenapise jaky ma na sekacce namontovany nuz, protoze podle me je to zasadni informace. Ja mam na sekace namontovany vyhazovaci nuz, tedy s tema lopatkama, a travu vyhazuje do kose nadherne a uplne ho doslova nacpe az to nejde vyklepat. Ale pokud je na sekacce mulcovaci nuz, coz je dodavan jako standard, tak to samozrejme vyhazuje trochu jinak a pak se lisi zkusenosti se sberem travy. Takze hodnotit sekacku podle neuplnych informaci...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.82 (?), 7.7.2011 15:41
Nedávno jsem měl zapůjčenou PM 4600 S3, oproti PM 4600 stojí o dva tisíce víc a má tři rychlosti pojezdu. Sečení s ní je pohoda - bez problémů si dá o vyšší trávu (na první nebo druhou rychlost) a nevím o tom, že by měla problém s ucpáváním výhozu, ba naopak, na sekačku s uni nožem plnila koš brilantně. Rozhodně doporučuju si připlatit a vzít S3, pracovalo se mi s ní skvěle.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 7.7.2011 22:32
do koše možná sbírá dobře, ale při zadním výhozu a vysoké trávě se ucpává.
Navíc si dlouho sedali rychlosti takže jednou jezdily jen 1 a 2 pak zase jen 2 a 3...
Navíc je strašně težká, takže na větší nečlenité plochy... tchyně omylem než zastavila zrušila mnoho hortenzií, prunus japonika,...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.229 (?), 19.7.2011 20:26
tak jsem to zkoumal a aspoň co sem vyčetl, tak to S3 je oproti tomu Sku asi vhodnější na větší plochu, má více rychlostí a je o něco málo těžší.. žádný jiný rozdíl v tom nevidím..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 126.34 (?), 27.9.2011 10:42
Dobrý den,
tak jsem koupil model 4600S a zde jsou mé první zkušenosti po cca měsíci používání. Sekání a sběr do koše bez problémů. Narazil jsem na 2 drobnosti, které však docela ztěžují pohodu při sekání:
1. Sekačka není schopna dosekat až do okraje např. k obrubníku chodníku -->umístění bubnu mezi kolečky
2. Při přejíždění drobných nerovností cca do 5 cm (obrubníky apod) a při nastavení prostřední výšky sekání dřu podvozkem o obrubník (tzn. škrábu obrubníky a zároveň odírám lak na podvozku).
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|