V návodu uvádějí výměnu po sezóně. Vlhkost lze ovlivnit umístěním, ošetřením, pootočením pístu před HÚ, ale nelze 100% eliminovat, já jsem dal přednost vyměnit olej dříve, než úsady vytvoří usazenou vrstvu, která by na jaře nový olej postupně rychleji znehodnotila, ale výměna po roce je to podstatné.
Na zimu zatlačím sekačku do šopky, a tak to dělám už cca deset let a sekačka stále seká. Je to sekačka z Mountfieldu. Je fakt, že šasi je už dost rezavé, možná, že kdybych ji věnoval více péče, tak by na tom byla líp. Tak pak nevím jestli je to příklad hodný následování.
Já vyměním olej, nechám na slunci po sečení, očistím jen škrabkou, olejem ve spreji ošetřím pružinky, lanka. Je to trocha údržby za hodně odvedené práce.
Promazat lanka a táhla, vyčístit šasi+prostřik silikonovým olejem(před stříkáním nabrousit kudlu a taky stříknout),výměna oleje je na zvážení-vyměnit na podzim, nebo nechat vysrážet vlhkost do starého a po zimě vyměnit?Já měnil na podzim.Vyčistit vzduchový filtr.Vše je otázka půlhodinky, ale vyplatí se to.
V návodu uvádějí výměnu po sezóně. Vlhkost lze ovlivnit umístěním, ošetřením, pootočením pístu před HÚ, ale nelze 100% eliminovat, já jsem dal přednost vyměnit olej dříve, než úsady vytvoří usazenou vrstvu, která by na jaře nový olej postupně rychleji znehodnotila, ale výměna po roce je to podstatné.