Problémy s křovinořezem HQ

cullto - (3) - 234.49 (?)
21.6.2010 18:11

Ja mam tiez krov...333R kupoval som ho v Polsku predavac ho vitiahol s krabice poskladal nalial benzin nastartoval a NASTAVIL KARBURATOR NA BOHATSIU ZNES CIM ZNIZIL OTACKY MOTORA KôLI ZABEHU. po 10 nadrzkach mi na zmesi ubral - a myslim si ze takto to mali predviest aj Vam

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 202.23 (?), 21.6.2010 9:44, zobrazeno: 10167x

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu.

Zakoupil jsme křovinožez HQ 333R. Křovinořez jsme přivezl zabalený, v prodejně nevyzkoušený. Když jsem ho dal dohromady, tak se během prvních 10 min. sekání začal dusit, nešel do otáček, poté nešel ani nastartovat. Odvezl jsem ho zpět do prodejny s tím že asi bude potřeba seřídit karburátor a po pár hodinách mi bylo sděleno, k mému úžasu, že stroj je zadřený. Prý běžel bez oleje. Píst + válec = 8000,-Kč.

V prodejně viděli, že v nádži je benzín s olejem, ale dle jejich tvrzení byl olej do nádrže nalitý dodatečně. Což samozřejmě neni pravda. Osobně jsem benzín do křoviňáku lil já. Mám od HQ pilu 353 a ta ten samý den " vyřezala" dvě nádrže z toho samého kanistru benzínu. Dále mám vzták na sloupky - opět běžel na ten samý benzín. Olej mám přímo od HQ s měrkou na 5l benzínu a nejsem vůl, abych do 2 taktu dal benzín bez oleje.

Z prodejny mi volali, že rozebrali celý motor a jinou závadu nikde nezjistili. Já si samozřejmě trvám na tom, že v nádrži byl benzín s olejem. Křovinořez zasali z prodejny ještě přímo do HQ. Vyjádření od nich ještě nemám, ale předpokládám, že záruku neuznají. Kdyby stoj vyzkoušeli v prodejně, tak jsem přesvědčený, že se zadře jim.

Máte někdo nějaké zkušenosti nebo podobný problém? Či nápad jak danou situaci řešit? Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.106 (?), 21.6.2010 10:33
Toto je velký problém. Ale dodatečné dolití oleje do nádržky lze stěry poznat, neboť by nebyly stopy oleje v karburátoru a zejména motoru. Závada mohla být v přisávání falešného vzduchu - těsnění, gufera, i v nastavení karburátoru. Samozřejmě vycházím z toho, že co jste uvedl platí. Vy teď nemáte ale nic jako důkaz a proto je šance na uznání reklamace mizivá.

host - 202.23 (?), 21.6.2010 10:55

Je mi jasné, že jsem ve špatné pozici. Motor prý celý rozebrali, ale jinou závadu nenašli. Hlavně měli křoviňák ještě v prodejně vyzkoušet. Mají to i ve stanovách a neprovedli to. Což sami přiznali, že může být problém, protož je to jejich povinnost. Pak už mě nenapadá nic, než jen výrobní vada. Posekal jsem s ním cca 4m2 a nalil jednu (první) nádrž benzínu s olejem. Celkem mě to mrzí, protože z daného obchodu mám zahradní techniku celkem za cca 60tis. Kč a nikdy nebyl problém, vždy mi vyšli vstříc. A teď mi tvrdí že dle jejich názoru nebyl v benzínu olej. Přinesl jsme jim i kanistr ze kterého byl benzín nalit a řekl jim, že přinesu i pilu a benzín co je v nádrži křovnořezu před nimi "vyřežu".

Ovšem po této zkušenosti nevím, zda bych si ještě od HQ něco koupil či ji doporučil. Zejména když vím, že jsem nic nezanedbal a s dvoutaktním motorovým nářadím mám poměrně velké zkušenosti.

host - 82.181 (?), 21.6.2010 14:07

Hloupa otazka - nemel jste mix v kanystru cerstve namichany a neprotrepany?

host - 202.23 (?), 21.6.2010 14:33

Ne, ne neměl. Benzín byl v kanistru max. měsíc. Navíc jsem s ním třepal. Poté ho použil i do motorové pily HQ a prořezal 3 nádrže...:-(

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 21.6.2010 15:00

Samomísícím olejům stačí jen naklonění kanystru, samozřejmě, že jistota je uzavřít a protřepat. Ovšem potom se již olej neusadí, jak to bylo u M6A, M2T. No uvidíte, možná bude vzhledem k tomu, že jste pro ně zákazníkem nejen v tomto případě konečná domluva relativně ke vzájemné spokojenosti. Jak dlouho máte motorovou pilu a kolik asi nařezala?

host - 202.23 (?), 21.6.2010 15:20

Pilu mám již pár let. Je to HQ 353 a nařezala toho poměrně hodně.

S tou jsem spokojen. Žádné problémy.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.38 (?), 21.6.2010 15:35
Tak to dost vysvětluje. Směs i když už starší, byla relativně neškodná pro 353, která není tak háklivá na kvalitu - stáří směsi - není XP a hlavně je již delší dobu v provozu. Nový 333 R to zřejmě nestačilo mazat, chudší nastavení karburátoru - emise... Ale to je jen můj odhad.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 21.6.2010 15:50

U mého křovinořezu (konkurenční značky OM) je v návodu k obsluze uveden požadavek, aby byl v průběhu úvodního provozu (záběhu) přidávána do benzinu dvojnásobná koncentrace oleje oproti běžnému provozu. U HQ se něco takového nedoporučuje?

cullto - (3) - 234.49 (?), 21.6.2010 18:11

Ja mam tiez krov...333R kupoval som ho v Polsku predavac ho vitiahol s krabice poskladal nalial benzin nastartoval a NASTAVIL KARBURATOR NA BOHATSIU ZNES CIM ZNIZIL OTACKY MOTORA KôLI ZABEHU. po 10 nadrzkach mi na zmesi ubral - a myslim si ze takto to mali predviest aj Vam

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz