Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu.
Zakoupil jsme křovinožez HQ 333R. Křovinořez jsme přivezl zabalený, v prodejně nevyzkoušený. Když jsem ho dal dohromady, tak se během prvních 10 min. sekání začal dusit, nešel do otáček, poté nešel ani nastartovat. Odvezl jsem ho zpět do prodejny s tím že asi bude potřeba seřídit karburátor a po pár hodinách mi bylo sděleno, k mému úžasu, že stroj je zadřený. Prý běžel bez oleje. Píst + válec = 8000,-Kč.
V prodejně viděli, že v nádži je benzín s olejem, ale dle jejich tvrzení byl olej do nádrže nalitý dodatečně. Což samozřejmě neni pravda. Osobně jsem benzín do křoviňáku lil já. Mám od HQ pilu 353 a ta ten samý den " vyřezala" dvě nádrže z toho samého kanistru benzínu. Dále mám vzták na sloupky - opět běžel na ten samý benzín. Olej mám přímo od HQ s měrkou na 5l benzínu a nejsem vůl, abych do 2 taktu dal benzín bez oleje.
Z prodejny mi volali, že rozebrali celý motor a jinou závadu nikde nezjistili. Já si samozřejmě trvám na tom, že v nádrži byl benzín s olejem. Křovinořez zasali z prodejny ještě přímo do HQ. Vyjádření od nich ještě nemám, ale předpokládám, že záruku neuznají. Kdyby stoj vyzkoušeli v prodejně, tak jsem přesvědčený, že se zadře jim.
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo podobný problém? Či nápad jak danou situaci řešit? Děkuji.