Problémy s křovinořezem HQ

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.106 (?)
21.6.2010 10:33
Toto je velký problém. Ale dodatečné dolití oleje do nádržky lze stěry poznat, neboť by nebyly stopy oleje v karburátoru a zejména motoru. Závada mohla být v přisávání falešného vzduchu - těsnění, gufera, i v nastavení karburátoru. Samozřejmě vycházím z toho, že co jste uvedl platí. Vy teď nemáte ale nic jako důkaz a proto je šance na uznání reklamace mizivá.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 202.23 (?), 21.6.2010 9:44, zobrazeno: 10205x

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu.

Zakoupil jsme křovinožez HQ 333R. Křovinořez jsme přivezl zabalený, v prodejně nevyzkoušený. Když jsem ho dal dohromady, tak se během prvních 10 min. sekání začal dusit, nešel do otáček, poté nešel ani nastartovat. Odvezl jsem ho zpět do prodejny s tím že asi bude potřeba seřídit karburátor a po pár hodinách mi bylo sděleno, k mému úžasu, že stroj je zadřený. Prý běžel bez oleje. Píst + válec = 8000,-Kč.

V prodejně viděli, že v nádži je benzín s olejem, ale dle jejich tvrzení byl olej do nádrže nalitý dodatečně. Což samozřejmě neni pravda. Osobně jsem benzín do křoviňáku lil já. Mám od HQ pilu 353 a ta ten samý den " vyřezala" dvě nádrže z toho samého kanistru benzínu. Dále mám vzták na sloupky - opět běžel na ten samý benzín. Olej mám přímo od HQ s měrkou na 5l benzínu a nejsem vůl, abych do 2 taktu dal benzín bez oleje.

Z prodejny mi volali, že rozebrali celý motor a jinou závadu nikde nezjistili. Já si samozřejmě trvám na tom, že v nádrži byl benzín s olejem. Křovinořez zasali z prodejny ještě přímo do HQ. Vyjádření od nich ještě nemám, ale předpokládám, že záruku neuznají. Kdyby stoj vyzkoušeli v prodejně, tak jsem přesvědčený, že se zadře jim.

Máte někdo nějaké zkušenosti nebo podobný problém? Či nápad jak danou situaci řešit? Děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.106 (?), 21.6.2010 10:33
Toto je velký problém. Ale dodatečné dolití oleje do nádržky lze stěry poznat, neboť by nebyly stopy oleje v karburátoru a zejména motoru. Závada mohla být v přisávání falešného vzduchu - těsnění, gufera, i v nastavení karburátoru. Samozřejmě vycházím z toho, že co jste uvedl platí. Vy teď nemáte ale nic jako důkaz a proto je šance na uznání reklamace mizivá.

host - 202.23 (?), 21.6.2010 10:55

Je mi jasné, že jsem ve špatné pozici. Motor prý celý rozebrali, ale jinou závadu nenašli. Hlavně měli křoviňák ještě v prodejně vyzkoušet. Mají to i ve stanovách a neprovedli to. Což sami přiznali, že může být problém, protož je to jejich povinnost. Pak už mě nenapadá nic, než jen výrobní vada. Posekal jsem s ním cca 4m2 a nalil jednu (první) nádrž benzínu s olejem. Celkem mě to mrzí, protože z daného obchodu mám zahradní techniku celkem za cca 60tis. Kč a nikdy nebyl problém, vždy mi vyšli vstříc. A teď mi tvrdí že dle jejich názoru nebyl v benzínu olej. Přinesl jsme jim i kanistr ze kterého byl benzín nalit a řekl jim, že přinesu i pilu a benzín co je v nádrži křovnořezu před nimi "vyřežu".

Ovšem po této zkušenosti nevím, zda bych si ještě od HQ něco koupil či ji doporučil. Zejména když vím, že jsem nic nezanedbal a s dvoutaktním motorovým nářadím mám poměrně velké zkušenosti.

host - 82.181 (?), 21.6.2010 14:07

Hloupa otazka - nemel jste mix v kanystru cerstve namichany a neprotrepany?

host - 202.23 (?), 21.6.2010 14:33

Ne, ne neměl. Benzín byl v kanistru max. měsíc. Navíc jsem s ním třepal. Poté ho použil i do motorové pily HQ a prořezal 3 nádrže...:-(

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 21.6.2010 15:00

Samomísícím olejům stačí jen naklonění kanystru, samozřejmě, že jistota je uzavřít a protřepat. Ovšem potom se již olej neusadí, jak to bylo u M6A, M2T. No uvidíte, možná bude vzhledem k tomu, že jste pro ně zákazníkem nejen v tomto případě konečná domluva relativně ke vzájemné spokojenosti. Jak dlouho máte motorovou pilu a kolik asi nařezala?

host - 202.23 (?), 21.6.2010 15:20

Pilu mám již pár let. Je to HQ 353 a nařezala toho poměrně hodně.

S tou jsem spokojen. Žádné problémy.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.38 (?), 21.6.2010 15:35
Tak to dost vysvětluje. Směs i když už starší, byla relativně neškodná pro 353, která není tak háklivá na kvalitu - stáří směsi - není XP a hlavně je již delší dobu v provozu. Nový 333 R to zřejmě nestačilo mazat, chudší nastavení karburátoru - emise... Ale to je jen můj odhad.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 21.6.2010 15:50

U mého křovinořezu (konkurenční značky OM) je v návodu k obsluze uveden požadavek, aby byl v průběhu úvodního provozu (záběhu) přidávána do benzinu dvojnásobná koncentrace oleje oproti běžnému provozu. U HQ se něco takového nedoporučuje?

cullto - (3) - 234.49 (?), 21.6.2010 18:11

Ja mam tiez krov...333R kupoval som ho v Polsku predavac ho vitiahol s krabice poskladal nalial benzin nastartoval a NASTAVIL KARBURATOR NA BOHATSIU ZNES CIM ZNIZIL OTACKY MOTORA KôLI ZABEHU. po 10 nadrzkach mi na zmesi ubral - a myslim si ze takto to mali predviest aj Vam

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz