Negativní zkušenost - bubnová sekačka Viva - Motor Jikov

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?)
29.6.2015 8:08

Jistota je proudový chránič... 

cool

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 165.49 (?), 29.6.2015 0:48
Za 35 let už musí být vychytané všechny mouchy a sekačka musí sloužit k plné spokojenosti. Mi se líbí a vůbec si nemyslím, že vypadá směšně. A ten reverz je super věc. Jen to tahání kabelu. Dlouhá léta jsem s podobnou sekal velký sad. Šlo to s ní bez pomocníků lépe a rychleji než s dvoutaktní Terou a lištou. Před pár dny jsem si koupil Dakr Tekton, buben + mulčovač a jak jsem se tomu podíval na střeva..., to je teprve sranda:-(((( Sice to funguje, ale životnost tomu v těžkých podmínkách nedávám velkou. Zatím jediný problém byl s ochranným rámem. Myslel jsem si, že neslouží jen jako "napínač a držák" ochranné plachty, ale, že i zabraňuje styku noži s nejrůznějšími překážkami. Hned u prvního stromku který padl i s kůlem celá ta opičárna letěla pryč a už ji nechci nikdy vidět! Další budou časem určitě odpadávat díky jejích provedení samovolně... Rafael.

host - 32.246 (?), 29.6.2015 9:35

Zdravím, kdysi jsem si zhotovil velmi podobný stroj, problém byl ve vytlačování disku ze záběru v husté trávě. Potom jsem si vyrobil synchronizovanou dvoububnovku poháněnou i s pojezdem motorem z ČZ 175 a to už bylo jiné kafe. Sekalo to trávu vysokou po ramena a perfektně řádkovalo. Potom se přestali chovat králíci a tak jsem jí prodal. Standa.

host - 192.99 (?), 29.6.2015 7:57

Ten kabel musí být rozdělen na "silnější a ležící" (aby nebyl velký úbytek napětí), který se občas popotáhne a na pohyblivější ale délky tak 20 - 25 m ale menšího průřezu. Mohu dát foto. Vyzkoušel jsem (za ty roky) pryž, plast i silikon. Momentálně používám plast a jsem s ním spokojen (menší tření o zem) akorát na podzim a z rána může být trochu tužší. Kabel u rukojeti ještě držím v ruce v krátké smyčce a samozřejmě při otočení se přehodí do druhé ruky. Za ty roky jsem je ze začátku 2x přesekl a to tím, že jsem porušil pravidla. Jednou jsem je přehazoval za chodu talíře přes stromek abych jej nemusel obejít a spadl na talíř. Hladký sek ani to pojistky nevyrazilo. Druhý případ byl, že kabel za 14 dní zarostl v trávě a vracel jsem se brankou do dvora ale s pušteným talířem a v brance se to potkalo, prostě blbost. Zásada je, že rukojeti jsou izolované a používám gumové holínky. Jistota je jistota.

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 29.6.2015 8:08

Jistota je proudový chránič... 

cool

host - 192.99 (?), 29.6.2015 10:38

Souhlasím, že proudový chránič bude lepší, protože se stala jednou a dávno neuvěřitelná závada. Na kostře se objevila fáze a pojistky to nevyhodilo a to i při vypnutém vypínači. Bylo to způsobeno tím, že se v zóně za rukojetí, kde se kabel mnohokrát ohýbá, tak se přerušil uvnitř zelený vodič a konce se poodálily. To by ještě nebylo to nejhorší ale napíchl se jeden fous do fáze a to ten který jde k sekačce (a ve vypinači se nepřerušuje) a ne do zásuvky. Z těchto důvodů vždy po 5-ti letech zkrátím kabel o met jak prevenci.

Ještě slíbené foto

host - 116.16 (?), 29.6.2015 9:47
Tady jste se pěkně uťal pane PP. Netýká se to domamade elsekačky, ale něčeho jiného. Stačí kliknout na „předchozí příspěvek“. Způsob řazení je přímo unikátní.

host - 227.133 (?), 6.7.2015 11:49
Napsal jste: Další je, jestli i technika sekání je správně...,. Jaká je tedy správná technika sekání s bubnovou sekačkou pane Stando.

host - 19.60 (?), 20.7.2014 21:49

Aby jste nebyl osamocen. Přikládám fotku louky posečené Lucinou Max. Řeším s výrobcem co bylo špatně. Zatím žádná rada...

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 28.6.2015 22:05

Tak mě bubnovka poseká takhle mizerně, když zkusím sekat odpoledne, když už není rosa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz