Navštívili jste někdy předváděčky výrobce a víte co vaše Vari umí?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6680) - 9.2 (?)
8.11.2013 19:17

Ale plevel v popředí je svisle. Když to srovnáte podle břízek, bude nakřivo plevel. Co když jde o distorzi obrazu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6680) - 9.2 (?), 8.11.2013 19:17

Ale plevel v popředí je svisle. Když to srovnáte podle břízek, bude nakřivo plevel. Co když jde o distorzi obrazu?

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.11.2013 19:24

... pokud si dobře pamatuji danou ukázku, šlo o to, že "mezičku" nemusíme nachávat na křoviňák, ale jediný způsob je, že stoupání může být krátkodobě větší než doporučené v návodu. Zásadně však nesmí obsluha jet po vrstevnici nebo se otáčet jinde než na dolní nebo horní rovince.

V návodu je zjednodušení 7° pro všechny směry.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 179.38 (?), 8.11.2013 19:34

V mém případě by mě zajímalo, jakým způsobem sekat sekačkou ve svahu, který má dejme tomu větší stupňovitost svahu, než je uvedený v papírech sekačky.Jestli je vhodnější směr nahoru-dolů, nebo v příčném směru po vrstevnici-s náklonem sekačky pravo levé.Jen mi neříkejte, že by se nemělo překračovat stupnovitost vůbec, to vím taky.

Pak mě zaujala účinnost sekačky na obrázku.Pán se sekačkou kosí čerstvé buriny, a za ní je už suché seno.Parádní výkon, klobouk dolů.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 9.11.2013 0:02

Co uváděli na předváděčce je, že z hlediska mazání motoru je svahová dostupnost největší při pohybu do kopce, střední při pohybu z koppce anapříč. Z hlediska stability stroje je nejmenší při pohybu po vrstevnici.

U DSK316 rozchod a výšku těžiště v podstatě neovlivníte. U DSK317 nebo T20 máte na výběr mezi třemi rozchody. Svahovou dostupnost bude mít největší nejširší rozchod. ovladatelnost bude u nejužšího rozchodu. Největší riziko překocení stroje je při zatáčení ze spádnice na vrstavnici a úzkém rozchodu.

Ad mulčovač stařiny prorostlé čerstvou buření - to co na fotce vypadá jako suché seno je mulč vzniklý promícháním obou složek. Ono je to docela dost vlhké a je s podivem, že kola v tom neprokluzovala. Jinak to taky s oblibou předvádějí na rákosí, to je pak téměř suché. Jeno je trochu zavádějící pojem mulčování u stařiny při představě srovnání se sekačkami pro pobytové trávníky.

host - 128.13 (?), 9.11.2013 2:46

Osobně bych uvítal možnost se zúčastnit nějaké předváděčky v mém okolí do 100km, bohužel na stránkách Vari se objevovaly většinou až určitou dobu poté co proběhly. Rád bych si třeba vzal s sebou i pluh a nastavovací těleso, aby mě to nastavení odborníci z Vari ukázali. Uvítal bych kdyby byl plán předváděček známý delší dobu dopředu, šlo se na ně přihlásit - věřím, že sem někdo z Vari taky zabrousí. Je pravda, že existují návody, videa, dík za ně, ale třeba pluh podle nich nenastavím ani náhodou a ve svém okolí bohužel nemám nikoho, kdo by to uměl a byl ochotný se mnou strávit trochu času. S pluhem bojuji dodnes. Takže mě většinou zbývá toto fórum, kde je několik lidí, které považuji za praktiky, odborníky a pak i další, kteří se snaží pomoci.Někdy je tu i špičkování, to asi k věci patří, bohužel však někdy až vzájemné napadání. Postupem času se snažím zkušenostmi i já pomáhat jiným.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz