Mulčovač k MT8-070

Gargamel - (8) - 226.1 (?)
22.4.2009 6:59

To víte, úřednickej šiml, tak tam dejte zámkovku a nikdo Vám nic neřekne

Mohl by jste zaslat pár foteček té MT8-070 s tou hydraulikou + tu přední radlici? Díky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 160.251 (?), 19.4.2009 22:37, zobrazeno: 13856x

Vlastním MT8-070 a to "zelené svinstvo" co celé léto roste a nevím co s ním, potřebuji likvidovat. Vybetonovat zahradu (48 arů) mi není povoleno, i když jsem to chtěl natřít na zeleno. Chtěl bych na přední závěs traktůrku (dovybaveného hydraulikou a přední radlicí zvládající i rozhrnování strusky, natož sněhu) namontovat mulčovač, např. ze Stiga Villa, nebo podobný.  Nevíte, kde to za rozumnou cenu sehnat, nebo nevlastníte jej a potřebujete se ho zbavit?  Můžete poradit s mulčovačem k MT8-070?

Gargamel - (8) - 226.1 (?), 22.4.2009 6:59

To víte, úřednickej šiml, tak tam dejte zámkovku a nikdo Vám nic neřekne

Mohl by jste zaslat pár foteček té MT8-070 s tou hydraulikou + tu přední radlici? Díky

host - 160.251 (?), 24.4.2009 23:14

Ne úřednickej šiml, ale manželka brání vybetonování zahrady. Přitom vždycky zasadí nějaký "křak" do místa, kde se ještě dalo otočit se sekačkou a abych jí to nesrovnal, tak to obloží balvany.

Až se vzpamatuji z výměny motoru v MT8-070 za Vanguard 14 HP OHV dvouválec a výroby rychloběžného výstupu na mulčovač v předním závěsu, dám tu fotky. právě to poprvé bublalo a je to paráda, elektrické startování. Páteř rámu se ale musí prodloužit o cca 12 cm, což je ale "legrace". Baterie se vejde za motor, směrem k nádrži, nad výstup z motoru s řemenovou spojkou pro přední rychloběžný náhon.

Pořád trvá dotaz, nevíte kde sehnat levněji mulčovač o šířce cca 1 m?

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 82.228 (?), 3.5.2009 9:39

Zdravím všechny MINI příznivce. K MT8 70 se dají údajě použít všechny adaptéry z lištové sekačky MF 70. K mt8 se pro kosu vyráběl takový přední nosič, který nesl další kus, kam se dala nasunout kosa. Viděl jsem, že pro MF 70 se dělala i rotační sekačka, nemá sice šířku 1 m, ale měla by asi pasovat i k MT8. Být na vašem místě, raději bych pořídil obyč. benzínovou sekačku. MT8 mi na sekání zahrady příjde příliš neobratný - má příliš velký poloměr otáčení, je to těžké a celkově nešikovné, musíte pořát řadit. Pokud by jste sekal trávu v meziřadí v sadě dlouhém 300 m, jako já, tak to by snad bylo použitelné.

A ještě námět - nebylo by umístění mulčovacího nože lepší vpod traktorem mezi přední a zadní nápravou?

Hodně zdaru.

host - 160.251 (?), 3.5.2009 15:09

Díky za odezvu a rady. Už jste někdy sekal 79 arů zahrady ruční sekačkou s pojezdem? Já ano a jednou v životě mi to stačilo, proto vymýšlím jak připojit mučovač. Nejraději něco jako je Stiga a v předním závěsu, aby se dalo podjet pod větve stromů. Mezi nápravami by asi byl možný, možná i traktůrek by byl "obratnější" než dlouhé monstrum, ale všechno má své klady i zápory. Hlavně aby se našlo něco, co trávu dokonale rozemele a tím by se nemusela pořád sbírat. (Honza 1954)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz