Motorová sekačka Al-ko BR520 Silver



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
      
host - 226.236 (?) 
25.2.2010 18:57
Dobrý den, proč nemám koupit sekačku Mountfield, když ve všech testech vychází velmi dobře a naopak ALKO je horší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 28.4.2008 14:16

Jak naklonit sekačku?... nadzvednete předek, tak aby řídítka byly na zemi.

Kde je šroub?... někde přímo pod motorem, tak 10 cm od osy nože, bude tam jediný šroub, takže se nemůžete mýlit.

A jak na to?... Připravte si nějakou radši širší nádobku, nakloňte sekačku, najděte a vyšroubujte ten šroub, a pak tam musíte honem podstrčit tu nádobku, sekačku zase postavte na kolečka, počkejte pár minutek, zase ji nadzvedněte, zašroubujte šroub, nalijte nový olej.

Nic na tom není, měnil jsem olej včera, nejvíc práce mi dalo pod nánosem zaschlé trávy najít ten šroub, hledám ho každý rok na jaře, bo přes rok zapomenu, kde je.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18312) - 77.39 (?), 28.4.2008 18:31

Doporučuji před výměnou oleje vyjet nebo vylít benzín. Při naklánění sekačky a hledání šroubu na dně často vytéká horem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 40.108 (?), 29.4.2008 21:49
Tak ta sada na odsati stoji v obi a baumaxu 290 kč. Dělá to přímo AL-KO. My to budem kupovat, zatím máme ale najeto maximálně 3 hodiny, takže ještě jednou posekáme a pak se na tu výměnu vrhnu, každopádně my budem kupovat tu sadu na výměnu, naklánět jakkoli sekačku se mi ani omylem nechce, to že uvnitř zůstane troška oleje, neřeším, hlavně budu odsávat za tepla. Ještě k sekačce, náš zatím morbidné stavební terén ji místy dáva pěkně zabrat, nevěřícím tomášům a těm co zvažovali kdy zda pojezd nebo bez, bych přál vidět co tento stroj dovede v těžce hrbolatém a kopcovitém terénu snadno a bez jakéhokoli tlaku vyjet, kdybych měl tlačit silou, asi bych si bral na druhý den pokaždé dovolenou. Jo a sekali jsme trávu asi 30 cm vysokou! Jednou se nám zasral nůž a motor se blokl, prvně jsem netušil co se děje, ale po chvíli jsem zjistil že je nůž bloklý delší trávou a po vydlubání trávy klackem se motor již v poho nakopl, jak jinak než na poprvé a na lajdácké zatáhnutí prostě jako blb. o:) SKVĚLÁ MAŠINA!!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 5.5.2008 16:00

naklánět jakkoli sekačku se mi ani omylem nechce... to je pěkná věta, akorát nechápu proč máte takovou hrůzu z naklápění sekačky. Dělá se to uplně jednoduše. Stoupnete si k sekačce tak jako když sekáte, chytnete říditka, stlačujete je k zemi, přitom děláte podřep, v okamžiku, kdy se říditka sekačky dotknou země je sekačka nakloněná k výměně (vypuštění)oleje. Můžete si to vyzkoušet i několikrát nanečisto, sekačce to neublíží, jen to chce mít aspoň poloprázdnou nádržku na benzín, jak psal pan Vysloužil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 34.118 (?), 5.5.2008 15:33

Díky za radu, olej jsme úspěšně vyměnili. Ale máme hned další problém. Podařilo se nám najet na "neviditelný" zbytek pařezu a šlus. Motor se zastavil a po opětovném nastartování sekačka značně vibruje. Na noži jsme nenašli žádné viditelné poškození krom olupující se povrchové barvy na jednom ohybu. Tak si myslím, že by to mohl být jen ohlý nůž, ale v telefonu v servisu se nechali slyšet, že to je bez debat kliková hřídel za cca 4000,-.  Je tedy lepší, pokud je sekačka ještě v záruce, zkusit zatím vyměnit jen nůž, jestli to pomůže, a když ne - tak pak do servisu, nebo rovnou do servisu? A jak zjistím, že opravili hřídel a nebo jenom vyměnili nůž (cca 400,-)?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 5.5.2008 16:27

Nejdříve zkontrolovat nůž - demonovat a přiložit k čemikoliv rovnému - když by nebylk rovný tak je třeba vyměnit.

Když už bude nůž demontovaný tak vyšroubovat svíčku z motoru, sekačku dát třeba na dvě stavební kozy, nebo mezi dvě židle a potom jsou potřeba dva lidi - jeden tahá za startovací šňůru a druhý kontroluje rovinnost klikovky - například přiloženým šroubovákem - šroubovák přitisknout na šasi sekačky tak aby "lízal klikovku" a pak sledovat co se děje při točení...

Švagrová takhle namotala na sekačku dvě vidličky na opékání a brácha málem vyletěl z kůže když zjistil že je ohnutá klika...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 5.5.2008 16:29

Ještě jedna poznánka - když bude klika ohnutá tak se z 90% nevyplatí oprava motoru - pouze jeho výměna - to je lepší něž kupovat novou sekačku...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 90.168 (?), 13.5.2008 17:51

Na 99% ohlá klika, 1% ohlý nůž. Oprava motoru se vyplatí jen motorářům, kteří si to udělají sami. Když se dá nová klika tak je to loterie - mohlo se hnout i něco jiného a projeví se to později (a záruka na práci je jen 3 měsíce...), lepší je nový motor = jistota.

Stejně nechápu, proč tam proti přetížení není spojka, příp. pojistka za pár korun. Vlastně chápu - vinu má zákazník, a prodávat klikovky a motory je dobrý kšeft...   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 133.102 (?), 14.5.2008 13:45

chtěl jsem se jako laik zeptat, jestli mají čtyřtaktní sekačky pro záběh snížené otáčky a po záběhu se musí nechat v servise zvýšit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika