Marunaka - vyjádření firmy Garland k některým problémům



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) 
28.8.2007 8:30
Jestli si zárukou zažádáte o novou hlavu, tak k ní budou přibaleny podložky kovové.
Právě podmínkou správné montáže je přítomnost velké podložky. Že vám nezapadne zámek podložky (zuby) na hřídel až tak u strunové hlavy nevadí a závitu na zašroubování je tam v celku dost, pokud nemáme odlišné hlavy.
No třeba již vám pošlou hlavu s kovovým úchytem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
kovy - (6), 28.8.2007 9:48

Zkusím na to ještě mrknout, ale co si tak pamatuju, tak jsem už nebyl schopný na celou sestavu disku strunové hlavy s velkou podložkou dostat matici k závitu. Snažil jsem se postupovat podle návodu, ale bohužel to nešlo. Ještě to ale zkusím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.50 (?), 18.9.2007 11:46
Souhlasim s panem Kovarem. Hlavu jsem instaloval podle navodu - mezi nami tak spatny navod jsem jiz dlouho nevidel. Rozebral jsem kotouc a zacal skladat presne podle navody s porovnavanim, jak byl uchcen kotouc. Opravdu, ta matka s vnitrnimi zuby tam nejde dat. Upozornuji, nejsem technicky antitalent (prof. jsem opravoval pracky...). To same viz nakres pro nastaveni plynoveho lanka- od ktere casti meri...
Sekal jsem cca 1 hod. a hlava zacala hazet. Tento vikend jsem potreboval  nutne  sict - cca  4 hod. a byl jsem neskutecne vyklepany. Jeste dnes mne boli ruce jak jsem tu potvoru drzel. Utrpeni. Ty  vibrace jsou intenzivni, Mar. 43 nema zadne antivibr. zarizeni a nevim, zda by mi pomohlo. Protoze nemam zadne skusenosti s krovinaky, nevedl jsem, zda to neni u  hlavy normalni. Zeptal jsem se souseda, ktery ma OleoMac cca 8 let. Koukal na mne, jako bych priletel z Marsu.
Jinak fa. namir se pri prodeji tohoto krovinorezu omezila na: tamhle to mate, probleny s hlavou jsou uz vpohode. V obalu mate podlozky a navod... behem  2 min.  prodano zarizeni za  11 kCzK... Jo preskrtli mi 1.25 a napsali 1:50...
Jakou hlavu doporucujete?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 2.122 (?), 18.9.2007 20:09
Jestli hlava začne házet, je bespodminečně nutné práci ukončit. Jinak hrozí minimálně zničení převodky.
Skládat již uvedenou hlavu bez velký (zubatý) podložky znamená přímo ničení stroje. Když vám tam podložka nejde, hlavu bez ní nepoužívejte.
Jestli nyní posílají náhradní hlavy s vyšším uchycením a matka není na co našroubovat nevím, ale tak to chápu z příspěvků.
V tomto případě by vám měl Garland cestou servisu zaopatřit hlavu adekvátní zbytku zařízení. Nevím zda dostál slibů a začal posílat hlavy s kovovým úchytem, kde velká podložka pasuje.
Jinak tam pasuje hlava i z jiných značek s uchycením místo kotouče, nebo na šroub místo matky, kde je ale nutnost stejného závitu!
Mám dojem že něco nabízejí v Agroles Písek, ale to je za peníze (ne zrovna nejlepší řešení).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.197 (?), 18.9.2007 20:41
Já tam mám hlavu, kterou mi prodal Toninger v Brně. Je to nějaká Honda. Má kovový závit, je to poloautomat. Naprostá spokojenost. Původní plastový nesmysl jsem vyhodil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.2 (?), 23.10.2007 17:59
Problémy se strunovými hlavami na MARUNAKU (např. typ TH 48DX PRO) upevňovanými k úhlovému převodu šroubem (tedy nikoliv matkou)! bohužel pokračují a Garland je nebyl schopen za celé léto vyřešit!!! Těm, kteří měli s tímto typem hlav upevňovaných šroubem problémy (a to měl asi každý), sice v Garlandu nabídli jejich výměnu, ale dosud je nemají vyměnit za co. Jak mi  sdělil servisní technik pan Trenka dostali hlavy nové, ale ty byly zase údajně příliš vysoké. Struna vysouvaná poklepem o podložku tak  míjela odřezávací nožík a nefungovalo  automatické zkracování struny. Z toho důvodu staré černé plastové hlavy  původně dodávané ke křovinořezu za tento jiný typ přestali měnit. Údajně další  typ strunových hlav jim má být jejich dodavatelem snad odněkud z Belgie někdy dodán. Kdy to však bude, to říci nedokázal.
Na můj dotaz, když si zákazník osadí křovinořez jinou vyhovující hlavou, kterou si sám sežene, mě  pak sdělil, že by v případě poruchy křovinořezu  nemusela být uznána záruka. Je to věru svérázný přístup generálního dovozce a dodavatele. Je to zralé na to, aby zákazník odstoupil od smlouvy.

M.P.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 2.122 (?), 24.10.2007 10:03
Jak již bylo uvedeno, strunové hlavy se dodávají od jiného výrobce a při konzultaci s Garlandem mi na otázku co to je zase se strunovými hlavami mi bylo odpovězeno:
Víme o tom. Hlava co nám byla poslána k otestování se projevila bez závad, ale hned při první várce bylo zjištěno, že hlavy nejsou s testovací hlavou zcela stejné a byly okamžitě staženy. Nicméně nepodařilo se už zabránit aby se několik málo kusů nedostalo mezi zákazníky. Jestli se stala chyba v nedůsledné práci skladníka nebo někoho jiného nevíme a také jsme uvažovali odebírat strunové hlavy od jiné firmy.
Na odstranění problému pracujeme.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 143.108 (?), 15.3.2008 11:32

Právě jsem obdržel v rámci (bezproblémové) reklamace novou strunovou hlavu. Jeětě jsem ji pochopitelně nezkoušel, ale mám z ní zatím velmi dobrý dojem. Působý kompaktním dojmem a je vyřešena i montáž na křovinořez. V strunové hlavě je již integrovana matka. Tím pádem je zjednodušená montáž a vyřešen problém s házením strunové hlavy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.2 (?), 15.3.2008 17:05

Ano, i já jsem se v rámci záruky dočkal od Garlandu  nové strunové hlavy. Vypadá, že je asi originál "Made in Japan" a už na první pohled je to o něčem jiném, než byly ty dvě předchozí Italské, které jsem dostal před tím a které nešly vystředit. Nová hlava příšla sice v závěru roku, takže jsem ji zatím ani nevyzkoušel. Jen mám trochu obavy, zda upevňovací šroub nebude krátký. Po jeho zašroubování do matice strunové hlavy zbývá cca 5mm k našroubování na unášecí hřídelku úhlového převodu. A to mě přijde, že to není až tak moc. Garland však tvrdí, že to stačí.

M.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.62 (?), 1.5.2008 18:49

Mam uplne stejny problem. Pred tydnem jsem koupil Marunaka GX35 a dostal jsem k tomu italksou strunovou hlavu. Sice se zda ze je vycentrovana ale neni a desne vybruje. Dokonce se ze zhora vybrusuje do jeji horni casti telo resp. takovy ten kulaty konec krovinorezu.

Muzete mi poradit koho mam kontaktovat pro vymenu hlavy? Primo Garland nebo zarucni servis? Pripadne nekdo tu psal ze si koupil jinou hlavu a je vse OK. Muze nekdo doporucit kvalitni strunovou hlavu ktera bez problemu pasuje?

diky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika