Marunaka - vyjádření firmy Garland k některým problémům



host - 90.168 (?)
2.6.2009 22:51

Jak to tak pooruju, tak za sebe musím říct tohle: Kdybych sháněl křovák a měl tyhle dvě možnosti, tak určitě vezmu ten zastaralej krám Stihl od Radka, a super Marunaku nechám ležet u anonymního vychvalovače. Klidně si to berte jako urážku, ale je to jen moje vyhodnocení příspěvků od obou stran.   Gl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 2.6.2009 7:53

No, stáhl jsem si návod k obsluze, samozřejmě jednotný pro všechny stroje prodávané u nás a nevycházím z údivu : Marunaka TH 48 DX - hmotnost - bežné vážení - 7,65 kg - s nástrojem (specifickým?), plná nádrž - 8,98 kg, hluk - volnoběh - 88 dB - vytočení (?)- 104 dB, vibrace - volnoběh - 4 - plné zatížení - 5,1- vytočení - 6!!! STIHL FS 450/450K - 7,9 kg/8,1 kg verze K - hluk- plný plyn bez zatížení - 102 dB - vibrace - plný plyn bez zatížení 1,2 až 1,9! Takže kde je pane 94.76 ten klidný běh Marunaky? Takový stroj ani nesmí do profi sektoru přijít! Obsluha by s ním mohla pracovat tak 30 minut denně! Vibrace jsou na úrovni strojů 80-tých let! Podotýkám, že údaje jsou z návodu fi.Garland CZ! A to je zde uveden ještě "zaručený" hluk 106 dB!  Opravdu je proti STIHLu nesrovnatelně tišší a klidnější!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.17 (?), 2.6.2009 7:55

Fakt nechápu, za co pán 94.76 bojuje. Koupil jsem si "top model" od Marunaky a je to šmejd. Je to jednuduché už se opakuji, stojí polovinu a dílenské zpracování tomu odpovídá. Myslel jsem vážně, že zajdu za něterým ze zervisních techniků přeměříme průměry trubek u ostatních výrobců, kouknem na ovládání a uchycení, na materiál rukojetí a prostě na svůj křovinořez napasuji řidítka z jiného. Myslím si, že to bude efektivnější čin, než se pokoušet o uplatnění reklamace u prodejců typu 94.76 nebo přímo u Garlandu byť pár týdnů starého stroje. Možná mi spoustu v vás dokáže odpovědět na kolik mě toto přijde, já odhaduji že do 2 tis se musím vejít - pak budu spokojený. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.76 (?), 2.6.2009 17:23
Marunaka Th 48 DX tedy bez antivibrace!!! Váha bez nástroje a benzínu 8,4Kg objem 48,6 ccm, maximální naměřený hluk 106 db při práci má nejnižší hluk z křoviňáků co znám, maximální naměřené vibrace 5,8 m/s2. U Štihlu FS 450 to je maximální naměřená hodnota vyrací  7,5m/s² a maximální naměřený hluk je 108 db. Pozor, maximální naměřené hodnoty Stihl neuvádí, dají se načíst pouze u nezávislých testů a to většinou krátkou dobu (proč asi?). Nutno dodat, že porovnáváme TH 48 DX bez antivibrace. S antivibrací hodnoty neznám! Ve skutečnosti provoz těchto strojů jsme měřili decibelmetrem při práci. U Marunaky jsme opakovaně naměřili 96, 94, 97 db (motor si jenom brumlá), u FS 450 110, 117, 121 db (motor je až nepříjemný na uši). Jak jsem již psal, motor Kawasaki je tak klidný, že zpočátku se uvažovalo o strojích bez antivibrace, jelikož se jevila jako nadbytečná. U Stihlu to byla a je nezbytnost přidělat tam monstrum, aby vibrace klesly. Jasný, je to jednodušší a rychlejší, než zdokonalit motor. S řídítky může Stihl kývat nahoru a dolů a to je vše. Dnes už to nestačí, je nutností si to pohodlně naštelovat, ale s rovnou trubkou toho moc nelze. Ta hromada profíků v okolí už zjistila že motory Kawasaki jedou stále a zarytí Stiláci už měnili 2x stroj. Škoda že jste nenapsal na co si dát hodně pozor při montáži stroje, to znamená že to nevíte, a vámi složená Marunaka je předem odsouzena ke zničení. Ne ne, jste zarytý Stilák, jinak byste nepropagoval zastaralé a poruchové stroje které mají název profi. Když píšete že motory Stihl jsou tak vynikající oproti Japonským, proč tak hodně firem odkupuje právě Japonské motory a montuje do svých strojů. Proč nekupují motory Stihl?? Proto že Japonské motory jsou na takový vývojový úrovni, že je žádná firma nemůže dohnat a tak to raději koupí. Tím pádem se vyrobí/prodá obrovské množství motorů a výrobce může tyto motory zlevnit, co je trnem v oku spousta lidem, protože koupily 2x dráž horší stroj a hledá důvod jak to zdůvodnit. Zkuste firmám poradit, aby kupovali raději „perfektní“ motory Stihl!! Píšete že nejprodávanější křoviňák je FS 450? Možná mezi Stihly, ale skutečně nejprodávanější jsou levné křoviňáky z nákupňáků. I Stihl MUSEL převést výrobu do číny, aby mohl své výrobky zlevnit, jinak by se superstroji brzo skončil. Toto je směr kam se svět ubírá a né zastaralé superstroje. Žvejkejte si to jak chcete, časem na to možná i vy dojdete. Pane servisák Radek B z vašich příspěvků ční pouze zloba a vztek doprovázená výmysly! Logika zatím žádná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 2.6.2009 17:56

Tak vážená liško, jenž chválí svůj ocas, data která jsem zde uvedl, jsou ze zdrojů - STIHL FS 450/450K - test č. 4706 ze srpna 1998 provedený úřadem DLG - nezávislý úřad pro testování zemědělských a lesnických strojů a výrobků, spolupracující na testech s KWF úřadem pro lesní práce! Marunaka - Návod k obsluze veřejně vystavený ke stažení na webu dovozce Garland Jičín!  Japonské motory v současnosti používá více výrobců i sestavovačů, důvod je prozaický, mají lepší hodnoty emisí, vyhovující současným normám a proto je dočasně montují, při současném vývoji vlastních motorů. Nedivím se, že hodnoty s antivibrací neznáte, protože žádné nejsou, jedinou antivibrací je a uvádí to i Japonec na vlastních stránkách, centrální silenblok na motoru! Mimochodem data na této oficiální stránce "výrobce", jsou tak kusá a povrchní, že Garland toho má popsáno více! Zarytí Stiláci mohli měnit stroj i vícekrát než Marunaku, ovšem majitelé STIHLu jedou i dvacet let se stejným strojem! Osobně mám STIHL FS 360, ten však těžko budete znát, byl pořízen v době kdy jste nejspíš ani nevěděl co křoviňák je. STIHL nikam výrobu nemusel přenést a ani nepřenesl, pouze rozšířil své výrobní závody o továrnu v Číně, aby se tak přiblížil Asijskému trhu (budete se možná divit, ale tato cesta je Českou cestou, započal ji už Tomáš Baťa!). Jinak bojujete statečně za svůj tým, to musím uznat, jen trochu po Anglicku, fauly a filmování, toho tam je hodně :-)! Logiku vy ani najít nemůžete, tak ji nehledejte. Zloba a vztek? Na vás? Ale běžte, snad politování, to ano. Ten jenž vidět (číst) nechce, nevidí ač evidentní jest! Zeptám se vaší rétorikou, proč Marunaka nemá žádný vlastní motor? Odpověď najdete opět na jejím webu, její náplní je více obchod, než výroba! A mimochodem, trubka/ tunel se silenbloky se používala na skutečných strojích již v dobách kdy fi. Marunaka vyráběla rákosové rohože!

A jenom drobeček na závěr, stroje STIHL, SOLO, DOLMAR, Husqvarna, Jonsered se prodávají zákazníkům smontované, přezkoušené a předvedou se jim, takže není třeba jim vysvětlovat na co si mají dát "obzvlášť" velký pozor při montáži, aby stroj pracoval a nebyl předem odsouzen k zániku! To samé platí o použitých nástrojích!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.17 (?), 2.6.2009 18:58

Pro 94.76 - ted jste se zase vyznamenal :-D pořád nechápete, že lidé si křovineř koupí aby s ním pracovali a né aby ukájeli tabulkovými hodnotani. Připuste si skutečnost že Marunaka narozdíl od ostních blbě seče. A když jste tak sečtělej a znalej, neměl by jste porovnání jakou silou se musí stlačit plynový ovladač u Marunaky? Neznám hodnoty, ale myslím že cca 20tinásobnou oproti profi konkurenci :-D.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 2.6.2009 18:48

Už jste se uklidnil 94.76???

Tak až se Vám to povede, pročtěte si tu pár vláken týkajících se pil, křovinořezů a podobných strojů. Pokud v nich najdete příspěvky Radka B. zjistíte při nestranném posouzení, že má naopak velký přehled ohledně jiných značek než pouze Stihl, a že nikdy nikoho nenapadá, nic si nevymýšlí a na nikoho zde nedává najevo vztek ani zlobu. To co jste tu napsal vypovídá nejvíc hlavně o Vás.

On je totiž jeden z mála, kteří jsou zde opravdovými profesionály a přitom nikomu násilím nic okatě "netlačí". Na rozdíl od řady "profesionálů",kterým tu jde jen o rádobyskrytou reklamu. On totiž s tou technikou osobně pracuje a nejen pouze teoretizuje. Je třeba se smířit s faktem, že firmy které se určitým produktem zabývají desítky let už to mají, až na výjimky, řádně promakané. A i když se občas chybičce neubrání, novodobí "sestavovači" je jen tak brzo nedoženou.Vášně a zlobu stranou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.76 (?), 2.6.2009 22:35
Pan servisák Radek B, když smažu vaše urážky, zůstala by tu malá část vašeho příspěvku. Chcete to popřít, nebo to někdo chce popřít? Nebo dokonce to někdo považuje za plodný příspěvek? Tyto parametry co jsem uvedl jsou pravdivé a dokonce jsem to tu někde četl. Bylo to tu uvedeno na stránkách zahraničních testů, naše testy to uváděly tak, že vždy chyběl ten nejhorší údaj. To jsem ještě neuvedl spotřebu a další už bezvýznamné údaje. Pokud jste chlap, tak to prostě přijmete. Garland Jičín parametry uvádí, ale pouze TH 48 DX který antivibraci nemá. Ten gumový silenblok se za antivibraci nepovažuje, je to pouze uložení motoru, které má celá řada. Antivibrační systém HEAVY-PRO má pouze TH 48 DX PRO a má souvislost s tvarem řídítek. O konstrukci motoru se může Stihlu jenom zdát. To není chvástání, to je realita. Za nejlepší motory je považuje celý svět, až na pár jedinců... Rozšíření výroby do Číny, dá se to taky tak nazvat, kdyby se nejednalo o velikost fabriky a množství vychrlených výrobků, které jinak u Stihlu nemá obdoby. Až u konce vidím jednu otázku, Marunaka nemá svůj motor, protože přišla nato stejně jako řada dalších firem, že vyrábět všechny výrobky a komponenty od A do Z a přitom se držet na špici je vývojově nemožné a drahé. Pěkný příklad je např. Stihl. 144.17 Když TH 48 DX složí, kdo neví přesně jak (existují takoví i sevisáci) tak to dopadne s plynem jak píšete, ne li hůře. 3.83 píšete že bílá barva je černá a opačně. Také se tomu říká anální horolezectví PARDON.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 2.6.2009 22:48

pořád uvádíte věci alá jedna paní povídala, někde sem slyšel, někde četl. Dejte sem konkrétní odkazy na Vámi uváděné údaje. Např. antivibrační údaje STIHLu pro všechny vyráběné stroje najdete zde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.168 (?), 2.6.2009 22:51

Jak to tak pooruju, tak za sebe musím říct tohle: Kdybych sháněl křovák a měl tyhle dvě možnosti, tak určitě vezmu ten zastaralej krám Stihl od Radka, a super Marunaku nechám ležet u anonymního vychvalovače. Klidně si to berte jako urážku, ale je to jen moje vyhodnocení příspěvků od obou stran.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.76 (?), 2.6.2009 23:12
http://jdem.cz/bhrf5 Pan Gl, v tom vám nikdo nemůže bránit!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika