Lištová sekačka - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?) 
25.5.2012 7:33
Zdravím, lištovka začíná dobře sekat někde na rozhraní rychlé chůze a pomalého běhu člověka. To znamená, že při pomalé chůzi za strojem tomu také odpovídá kvalita sekání. Polehlé a vysoké porosty nejdou sekat rychlostí pomalé chůze vůbec (bez cizí pomoci). Standa.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 167.77 (?), 7.7.2013 19:23

Hluboce smekám před Vaší trpělivosti. Rozdíl jste popsal skvěle. Proto všem doporučuji bubnovou sekačku s pojezdem. Práce s ní jde od ruky, poradí si i s vysokou trávou. Je to však věc názoru

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 191.172 (?), 25.5.2012 7:22

Já také "kopu" za bubnové sekačky. U té lišty to stačí nabrat mraveniště a už se to ucpe. Je to také zdlouhavé seřizování, mazání atd. atd. Jednoznačně bubnová, talířová.Je tam minimální udržba a "nic jí nezastaví". Doporučuji bubnovku s pojezdem nějakou takovouto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.172 (?), 25.5.2012 7:25

Hmm.Odkaz na nic. laugh No nic. Prostě kupte bubnovku a budete spokojený. Má výkon a ikdyž má třeba menší záběr než lišta, uděláte toho s ní více za stejnou dobu.Kudly lze snadno přebrousit či vyměnint.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 16.6.2012 22:00

Dnešní zkušenost s lištou Vari. Tráva poměrně řídká, vysoká, spousta mravenišť a mech. Nastavení na nejvyšší strniště, když byly plazy nízko, ucpával prsty mech. A hlavně, musel jsem sekat PROTI VĚTRU. To byl hlavní fígl. Když jsem to zkusil po větru, vyšší tráva stálre přepadávala dopředu a nebylo možné to nijak ovlivnit. Protože pozemek je obdélník a vítr foukal přesně podélně, nakonec jsem kapituloval a sekl jen jedním směrem, zpět jsem jezdil po posečeném. Kvalitu bych hodnotil jako uspokojivou, kontrolovat mi to nikdo nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.91 (?), 17.6.2012 9:08

Pozemek 1200m2 jsem sekal -lištovkou, křovonořezem,zahr.sekačkou 50cm rotujícím nožem.Teď si pujčuju bubnovou sekačku.Zatímco dřív jsem se těšíl až bude konec, dnes bych s tou bubnovou sekal a už není co.Sice je strniště trochu vyší, ale čemu to vadí.

Když to rozvedu ještě jednou, tak lištovku nepoužívám dlouho, ale pozor teď jsem ze silnice viděl u Strážného asi v Německu lištovku tak dva metry za traktorem.Asi ta drahá značka.To jsem zíral.Křovinořezem sekají od obecního úřadu mnohem větší pozemky, ale přeci jenom ten pocit, že si ten svůj odděláte na pozemku s přerostlou travou?To samé se sekačkou s rotujícím nožem, kterou máte na pažit kolem domu.A hlavně vysokou trávu to nevezme, takže sekáte často, tráva není ani na seno.Proto ta bubnovka.A jak někdo psal, jestli má menší záběr, zas jede pořát, po větru nebo protí, hezky řádkuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
david540 - (4) - 146.201 (?), 26.7.2012 13:35

Čtu hlavně negativní zkušenosti s lištovkoou, tak se jí musím zastat. Vlastním stroj ca z.r.1980 švýcarské výroby RAPID304. K němu komunální lišta 120cm. Právě jsem s ní dosekal 3ha pozemek bodláků a rmenu, výška 60-180cm. Krom časové náročnosti naprosto bez problému. ˇžádné ucpávání, stroj má 10HP, takže pokud se nakupily chuchvalce rmenu, s uzávěrkou diferenciálu stroj nezaváhal, neztratil směr a hromadou prostě projel. Neumím si předstevit tohle sekat bubnovkou, tam by myslím dle mého došlo ihned k namotání a zahlcení. Jde tedy o to, co sekáte.

Jistě je třeba vzít v úvahu celou koncepci stroje, pamatuji jako kluk sekání s terou a prstovou lištovkou a nadá se to srovnat.

Pokud se podívate na profi stroje - lištovky, stojí nehorázné peníze, ale stojí to pak zato. (zkuste do vyhledávače zadat AGRIA, RAPID..)

Jako bonbónek - 6m lištovka :)

a hrabání sena

a můj veterán



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 148.2 (?), 26.5.2013 20:21

Přeji dobrý den, ano bubnovka není tak choulostiva, to je fakt, ale když se lištovka dobře seřídí tak jede jak brus, osobně mam konskou lištovou sekačku na gumových kolech, žabky když jsou s vroubky tak se nemusí ani brousit, hladký žabky se brousili na mašinách který ještě dneska jsou k sehnání na JZDech- brusný úhel krom jiného je od hrany ke středu žabky 0,5mm ke středu, náhradní kosy se daj udělat ze starých kos používaných na mačkačích, takže máte náhradní šínky ai starší žabky jsou použitelné, pakliže nejsou vyrezlý.Toto jen reaguji na předešlé diskuze. Chci se Vás jen zeptat z jaký trubky máte udělanej ten kryt na lištu. Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 217.79 (?), 28.5.2013 4:44
Sekávali jsme MF 70 celé louky a je to jako se vším-musí se to umět.Dnes má každý doma pilu a už se tváří jako letitej dřevorubec.Takže pro laika bude určitě bubnovka rozumější volba, ale záběr lištovky s ní nedožene, navíc jsem zaslech, že u dvoububnu nesmí jít bubny proti sobě, jinak se to ucpe a další nevýhoda je malá výška bubnu.Jinak u neseného nářadí fandím bubnům, ale v menším podání to není vždy povedené.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 96.88 (?), 28.5.2013 7:40

Aby se neucpával průchod mezi bubny, dělají se bubny štíhlejší, takže talíř je svým průměrem o dost přasahuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika