Křovinořez kolem 6000,-

MK82 - (26) - 79.30 (?)
13.6.2014 7:15

No tak ono vybírat stroj podle popruhů je asi nepodstatné ale jo jistou roli i to hraje - jenže znovu opakuji zde u té Husqvarny byly dvojité - jinde byl jen jednoduchý popruh přes rameno - takže nic lepšího se jinde stejně nekonalo ba naopak - leta jsem sekal jen s popruhem přes rameno a teď ty dvojité to je jiné kafe i když nejsou kdo ví jak dobře udělané.

Bovden - to že mi prodejce tvrdil, že všechny ECHA mají bovden byla po kontaktování servisního střediska samozřejmě blbost - prostě se ukázalo, že prodejce buď jako,,neví,, co prodává nebo sprostě lže pokud to mám tedy říct na rovinu. Samozřejmě, že Echo v této cenové relaci má také jen bovden - pevnou hřídel má až model za asi 9000 či kolik stál přesně.

No a když se tedy ukázalo, že zde mám japonce - který je prý již dělaný v číně - má bovden, úhlový převod stojí 3000,- a celá dostupnost ND výrazně delší časová prodleva. Pořizovací cena stejná s Husqvarnou kde je lepší servis a celé zázemí, téměř poloviční ceny ND a výrobek tedy není ze Švédska, ale aspoň z USA - stejnou značku používá kamarád v práci takže mi může dodat nějaký spotřebák tak si myslím, že to byla rozumná volba.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 7:15

No tak ono vybírat stroj podle popruhů je asi nepodstatné ale jo jistou roli i to hraje - jenže znovu opakuji zde u té Husqvarny byly dvojité - jinde byl jen jednoduchý popruh přes rameno - takže nic lepšího se jinde stejně nekonalo ba naopak - leta jsem sekal jen s popruhem přes rameno a teď ty dvojité to je jiné kafe i když nejsou kdo ví jak dobře udělané.

Bovden - to že mi prodejce tvrdil, že všechny ECHA mají bovden byla po kontaktování servisního střediska samozřejmě blbost - prostě se ukázalo, že prodejce buď jako,,neví,, co prodává nebo sprostě lže pokud to mám tedy říct na rovinu. Samozřejmě, že Echo v této cenové relaci má také jen bovden - pevnou hřídel má až model za asi 9000 či kolik stál přesně.

No a když se tedy ukázalo, že zde mám japonce - který je prý již dělaný v číně - má bovden, úhlový převod stojí 3000,- a celá dostupnost ND výrazně delší časová prodleva. Pořizovací cena stejná s Husqvarnou kde je lepší servis a celé zázemí, téměř poloviční ceny ND a výrobek tedy není ze Švédska, ale aspoň z USA - stejnou značku používá kamarád v práci takže mi může dodat nějaký spotřebák tak si myslím, že to byla rozumná volba.

MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 6:40

JJ musí mít silnou mašinu to je mi jasné nicméně pořád to není nějak tvrdý materiál to by nemusel být tolik problém - kdysi jsem si nechával zabrat střelecký kabát a kalhoty a to je jiná liga co se materiálu týče - tvrdá kůže s nylonem v několika vrstvách - takový kalhoty stojej sami bez obsahu :) Taky to šlo. Ale jo když seženu nějaké pěkné za slušnou cenu je jednodušší koupit hotové.

MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 7:37

Jinak bych to tady již asi dál nerozebíral, jelikož už to nesouvisí s výběrem - takhle to může být ještě užitečné pro lidi co vybírají křoviňák kolem 6000,-

Nabyté poznatky:

Stihl FS 55 - viděl jsem - 0,75kW váha 5,1Kg - dobrý servis, dobré ceny ND, dobré provedení, motorově šel pěkně ale stroj dost vibroval.

Dolmar MS 20 - viděl jsem - 0,57kW váha 3,9kg - trošku slabší provedení ale ještě pořád lepší než u značek z obchoďáku, nicméně motorově prý již hodně titěrné a slabé - nestartováno, po 10 minutách byl vyřazen z výběru.

Hitachi - na živo jsem neviděl nemohu říci nicméně servisní středisko jen v Praze.

Echo SRM 220 - nedostupný - SRM 222 - viděl jsem - 0,71kW váha 4,7kg - pěkné provedení plastů, motorově šel pěkně, slabé vibrace - nenechte se zmást výroba již není v Japonsku jak prodejce asi rád tvrdí a nemá pevnou hřídel. Ceny ND v podstatě o cca 40% dražší jak konkurence a dlouhá časová prodleva.

Husqvarna 128 R - viděl jsem - 0,8kW váha 5kg slušné zpracování plastů, motorově šlape hodně pěkně, hezké starty, slabé vibrace, ceny ND dobré, dostupnost ND dobrá, výbava v základu nejpestřejší, výroba v USA. ZAKOUPIL JSEM.

host - 216.69 (?), 13.6.2014 8:05
Vymezením výběru jste se zasekl sám cenou do 6000 a připočtěte popruhy a vždy nebudete sekat ideálně vysokou trávu, výběr je rázem úplně jiný.

host - 140.103 (?), 13.6.2014 7:56

Za 7k křoviňák, 1100 popruhy, to už budete na 8k + nemožnost osadit kvalitní příslušenství skrz bovden a nízký výkon. To jsou ty stinné stránky těchto základních modelů pod 10k. Když koupím výkonovou rezervu v podobě profi nebo poloprofi, sice težší stroj, ale skrze provedení neřeším servis, takže mohu v klidu jít i do méně servisně rozšířených značek, popruhy dostanu špičkové v ceně, práce odsejpá a veškeré příslušenství už mám rovněž v ceně. V profi třídě na běžné sekání bych se neobával ani italů Active, Oleomac (některé kousky mají solidní) nebo i toho Dolmaru a vesměs jakékoli značky.

MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 8:10

To sice ano, ale je potřeba trošku rozlišovat - tady byl výběr kolem 6000,- to znamená těch 7 už bylo naprosté maximum a přidávat další peníze tak bych vybíral oproti původnímu záměru za jiné ceny.

Popruhy si chci koupit příští rok letos ne a určitě ke strojům kolem 10 tisíc nejsou pořád tak kvalitní jako ty samostatně koupené.

Je potřeba si uvědomit, že žádné kvalitnější příslušenství které by nezvládl bovden nepotřebuji - nevím zda jste četl začátek, ale jedná se o zahrádku cca 300 metrů - záhony plácek na posezení a td. - žádná křoviska divoký porost a td. Aktuálně tam byla 1,5 metru vysoká tráva jelikož odešel starý křovinořez - s tím si ta Husqvarna s kotoučem v základu poradila jako nic na půl plynu takže ještě tam je výkonnová rezerva a dále se bude používat spíše jen strunová hlava a sekat při 20 cm.

Připlácet si za poloprofi stroj na takovéto využití s nějakými 30 motohodinami ročně je holý nesmysl. Na toto by v podstatě stačila sekačka z obchoďáku, ale chtěl jsem něco kvalitního na řadu let s možností servisu - doposud tam byl vyžínač od Partnera 15 let starý s nějakými 0,6kW a stačil až až, ta 128R je na toto už dost velký LUXUS.

host - 216.69 (?), 13.6.2014 8:22
Snad umíte počítat a i když koupíte popruhy později, ceny se sečtou. Kvalitní popruhy nejsou jen u drahých strojů, časem na to přijdete. Chtěl jste něco kvalitního, tak proč jste si to nekoupil hned, nechápu.

MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 8:43

Ano právě že počítat umím - když vybírám kolem 6000 tak 7 je u mne strop přes který nepůjdu.

Stroje které mě zajímaly a jsou vypsány měli jen jednoduchý popruh přes rameno, takže tady je dvojitý u HQ výrazné plus. Na tu mou chvilkovou práci to stačí a až budou zase nějaké zbytečné peníze koupím si lepší, ale s tím, že křoviňák mám již dobrý a jsem schopen s ním pracovat teď tak jak je - ten popruh je jen komfort navíc který si mohu nebo nemusím dopřát časem.

Jinak by mě docela zajímalo jaký lepší výrobek s těmi,,kvalitními,, popruhami by jste doporučil - když jsem vybíral tak se tu do diskuze moc lidí nezapojilo. Těch křovinořezů jsem viděl dost i od jiných výrobců jako AL-KO STIGA, a td ale ty mě již nezaujaly samotným křovinořezem.

Řešit zde to jestli je 0,8kW slabé myslím také nemá smysl jelikož na mé účely a účely 90% lidí co vybírají křovinořez na,,zahrádku,, je to až až. Něco jiného by jistě bylo křovinořez na práci nebo do lesa.

A navíc diskutovat zde o něčem takovém s někým kdo zde vystupuje jenom jako host opravdu nehodlám.

---- Kvalitní popruhy nejsou jen u drahých strojů ---- kvalitnější popruhy jsem u strojů do těch 7000 neviděl zaprvé a za druhé nepřijdu na to, jelikož tento křovinořez mi bude sloužit v mém slabém využití asi déle než já budu ochoten s ním pak blbnout po zahradě - pokud se rozbije nechám ho opravit a kdyby náhodou odešel nadobro koupím opět něco do této ceny takže pochybuji, že by výrobci zvedaly kvalitu a nebo dávali za x let lepší příslušenství jelikož tendence je spíše opačná.

Tím tuto debatu o NIČEM již opravdu ukončuji protože již není k tématu a řeší se tu jen kraviny.

host - 216.69 (?), 13.6.2014 11:37
Debata je pro Vás o ničem, určitě ne pro ty, kteří uvažují stejně a nekoupili, zbývá sehnat levně popruhy aáá snad vydrží.

host - 51.81 (?), 13.6.2014 11:58

Preco vzdy, ked si tu niekto stanovy cenovy strop a v tomto cenovom rozmedzi najde pre seba vyhovujuci a kvalitny vyrobok, tak sa vzdy najde niekto, kto sem zacne tahat profi stroje. Keby zadavatel potreboval silny stroj do lesa, alebo na pouzitie v komunale tak nan bude mat iny rozpocet. Na co je dobre, ked sa cloveku vala v garazi profi stroj, ktory je ale nevyuzity? 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz