Kosačka RIWALL RPM 5165 HWM

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 206.135 (?)
14.6.2016 11:37

Takže jano všetci ti závidia, sú mamonári a hlupáci.Všetci ťa chcú obrať o peniaze a predať ti zbytočne predražené šunty.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 234.89 (?), 12.6.2016 17:12

No tak ani neviem kde začať. To čo robte je slovami klasika selé zle.

Neviem čo si predstavujete pod pojmom kvalitný trávnik.A treba povedať aj to že pokiaľ je trávnik kvalitný nemusí byť ešte tzv."anglický"

Základný rozdiel medzi anglickým trávnikom a trávnikom je výška strihu.Pri anglickom trávniku sa výška počíta v milimetroch a klasický v centimetroch.Z toho vyplýva to že - rotačnou kosačkou sa anglický trávnik kosiť ani nedá.Má to jeden dôvod - typicky najnižšie možné kosenie sa hýbe medzi 2 a 2,5cm čiže kosenie na 10-15mm je nemožné. To je čo sa týka techniky.

Mám pomerne dosť pochybnosti o tom že kosíte 2xtýždenne 4000 m2.Netvrdím že je to nemožné ale 2x týždenne kosiť 5-6 hodín  - to už hraničí z chorobou.Alebo nemáte nič iné na robote.

No a teraz čo sa týka strojov.

Viete pane, ja som už kosil všeličím.Ud samo-domo kosačiek vyrobených z práčky cez rôzne džady ako MTD 395spo rôzne Hechty a Riwally a kosačky klasického kvalitatívneho stredu ako lacnejšie Husqvarny a lacnejšie Vikingy, Alká a p. Kosil som aj prémiovými kosačkami ako Sabo a jeho klony, Viking, Husqvarna a Honda.A môžem Vám s kľudným svädomím povedať asi toto.Je veľký rozdiel medzi kvalitou kosenia ekomomy triedou a   strednou triedou.Rozdiel medzi kvalitou kosenia medzi ekomomy triedou a prémiovou triedou je jedným slovom priepastný.Ono treba to vyskúšať. A koniec napíšem keď budem mať čas.

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 127.11 (?), 13.6.2016 12:42

ty skrátka neuznávaš to, čo nie je superluxusné a značkové, no hej, máme dobu mamonufrown

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 206.135 (?), 13.6.2016 18:39

Ja som nemal v úmysle ta urážať. Ale ak to chceš.

Píšeš tu o kvalitnom zavlažovanom a ošetrovanom trávniku.Potom ho kosíš tým najväčším bordelom ktorý je na trhu. Počúvaj Jano  -to je oxymoron.Pokiaľ nevieš čo je to nájdi si to na nete.

Ono kosenie a kvalitné kosenie sú dve rôzne veci.Pokiaľ by si povedal že nechceš investovať do kosačky a treba ti zoťať trávu na dvore tak poviem že je to síce trápenie ale dobre.Ale pokiaľ s kosačkou ktorá má výkon motora tak na 40cm záber, kasňu bude mať viac ako 50 cm ideš tvrdiť že pestuješ podľa tvojich slov  "anglický"  trávnik tak by som sa ťa slušne spýtal na to že ako ti slúži zdravíčko.

Nie dosť že nevieš ako vypadá taký trávnik ale ani nevieš ako sa pestuje a ako sa ošetruje.

Pokiaľ chceš ozaj pestovať trávnik - potrebuješ na ne primerané náradie, tak isto ako zubárovy nestačia obyčajné kombinačky.Netvrdím že musíš mať práve Saba alebo Deera za 1200 ečiek ale dajme tomu pod 5-kového Vikinga alebo vyššie al-ká sa nedá ísť. Ideálna by bola kvalitná vretenovka ale tam už ja cena fest hore.  ALe pokiaľ sa chceš dostať na úroveň anglických trávnikov tak bez tej vretenovky sa nezaobídeš.

Mňa nezaujímajú veci super luxusné ani značkové.A myslím si že nie som ani mamonár.Mňa zaujímajú veci primerane kvalitné.Napríklad Stiga Má aktuálne v ponuke motorové kosy od 189 euro a Viking od 249 Euro.Dolmar je na tom podobne.

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 97.14 (?), 14.6.2016 6:31

laugh mne moja lacná kosačka riwall za 169€ pokosí kvalitn anglický trávnik a tiež vykosí dve záhrad, a môžeš sa tu rozpučiť, nič na tom ty nezmeníšwink

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 206.135 (?), 14.6.2016 6:47

A zdravíčko ako, slúži,slúži.

Ja sa nemám prečo rozpučiť.Len som sa ti snažil vysvetliť ako to je.No a ja viem že nie každý má potenciál pochopiť písané slovo.

Ja som videl kvalitný anglický trávnik len pár krát v živote a ver mi vždy čumím som ako puk.Bolo by dobré keby si si vytiahol hlavu zo zadku a išiel sa na taký trávnik pozrieť.Možno by si tu nekecal piate cez deviate.

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 97.14 (?), 14.6.2016 7:49

ja mám svoj kvalitný anglický trávnik, a kosím si ho lacnou kosačkou RIWALL a som s tým maximálne spokojný! neviem prečo by som mal riešiť niečo niekoho cudzieho, prečo by ma to malo zaujímať???

napíš mi jediný dôvod, prečo by ma malo zaujímať! lebo závisť? či? mamon? či?cheeky

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 97.14 (?), 14.6.2016 8:49

už len dodám že v mojom okolí mám najkrajší trávnik, susedia majú polosuché škarede strniská, a nikoho to netrápi, a ty tu píšeš že si videl niečo niekde... laugh

host - 72.149 (?), 14.6.2016 9:08

Pěkná reklama. Přesvědčili jste mě, už si běžím tu sekačku koupit. Taková kvalita ze tak málo peněz, a ten výkon, to přece musím mít.

FO

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 206.135 (?), 14.6.2016 11:37

Takže jano všetci ti závidia, sú mamonári a hlupáci.Všetci ťa chcú obrať o peniaze a predať ti zbytočne predražené šunty.

jan14 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 97.14 (?), 14.6.2016 12:04

nerobím reklamu, len som k téme o riwalle napísal, že ho mám, a robí si dobre svoju prácu! a táto kosačka splnila účel na ktorý bola vyrobená! a končín

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz