No tak ani neviem kde začať. To čo robte je slovami klasika selé zle.
Neviem čo si predstavujete pod pojmom kvalitný trávnik.A treba povedať aj to že pokiaľ je trávnik kvalitný nemusí byť ešte tzv."anglický"
Základný rozdiel medzi anglickým trávnikom a trávnikom je výška strihu.Pri anglickom trávniku sa výška počíta v milimetroch a klasický v centimetroch.Z toho vyplýva to že - rotačnou kosačkou sa anglický trávnik kosiť ani nedá.Má to jeden dôvod - typicky najnižšie možné kosenie sa hýbe medzi 2 a 2,5cm čiže kosenie na 10-15mm je nemožné. To je čo sa týka techniky.
Mám pomerne dosť pochybnosti o tom že kosíte 2xtýždenne 4000 m2.Netvrdím že je to nemožné ale 2x týždenne kosiť 5-6 hodín - to už hraničí z chorobou.Alebo nemáte nič iné na robote.
No a teraz čo sa týka strojov.
Viete pane, ja som už kosil všeličím.Ud samo-domo kosačiek vyrobených z práčky cez rôzne džady ako MTD 395spo rôzne Hechty a Riwally a kosačky klasického kvalitatívneho stredu ako lacnejšie Husqvarny a lacnejšie Vikingy, Alká a p. Kosil som aj prémiovými kosačkami ako Sabo a jeho klony, Viking, Husqvarna a Honda.A môžem Vám s kľudným svädomím povedať asi toto.Je veľký rozdiel medzi kvalitou kosenia ekomomy triedou a strednou triedou.Rozdiel medzi kvalitou kosenia medzi ekomomy triedou a prémiovou triedou je jedným slovom priepastný.Ono treba to vyskúšať. A koniec napíšem keď budem mať čas.