Jakou rotační sekačku s otočnými předními kolečky?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                  
Shemik - (17) - 83.94 (?) 
30.7.2010 21:05

Jo a jeste me napada, ze je u tech otocnych kolecek dobre posoudit, zda nebudete jezdit na svahu po vrstevnici, protoze ja sice mam zahradu take mirne ze svahu, ale pruhy delam kolmo proti svahu cili nahoru a dolu. Pokud byste ve vetsine sekani jezdil napric pres svah, tedy po vrstevnici, tak by stejne nejspis bylo vetsinou potreba mit kolecka zaaretovana, aby vam sekacka samovolne nezahybala ze svahu dolu a pak by otocna kolecka byla k nicemu. Pokud mate pozemek rovinaty, nebo jezdite se sekackou kolmo proti svahu nahoru a dolu, tak je to v pohode (-:

PS: Jeste dodavam, ze kos na te me Honde neni celotextilni (jako na obrazku), ale ma plastove dno, takze se zespoda neprodre ci jinak neposkodi. Dale ma vrchni a zadni stenu potazenou odolnym a neprodysnym materialem, coz ma mit za nasledek, pripadne nepraseni obsluze pod nos, ale jen dolu do stran (-:

PS2: Tady jsem objevil jeste jeden obrazek toho velkeho travniho tunelu a toho rovneho kose, co je v Hondach (-:

1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (tunel)2
1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (tunel)2
1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (koš)
1) Honda HRZ 536 C1 TDEA (koš)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Marek p - (13) - 2.210 (?), 31.7.2010 20:40

Tak jsem zjistoval kde tu sekacku maji meli posledni kus na Jarove v Praze. Tak jsem se tam byl podivat.  A po debate s prodejcem jsem se rozhodl ze stema kolecky nevezmu i kdyz jsem byl pomalu rozhodlej libi se mi jedna ale cena 32 je uz az moc tak nakonec jsem koupil tuto Honda HRX 537 C2 VYEA. Tak uvidime jak bude makat.Dekuju kazdopadne za pomoc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Shemik - (17) - 83.94 (?), 31.7.2010 21:27

Neni zac, ja se v tom brouzdani sekackama tak rozjel, ze me to bavi (-: Jinak, jestli jste koupil HRX 537 C2 VYEA (nespletl jste ten nazev? ta totiz stoji 28.990 Kc), tak to jste koupil fakt paradni masinu (-: Ta mit ty zataceci kola a ja na ni mit prachy, tak nevaham a taky do ni jdu, je to prakticky stroj mych snu (-: Tak gratuluji k dobremu stroji a preji at se fajn seka a masina dlouho a dobre slouzi (-: Dejte pak vedet, jak se Vam s ni seka (-:

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek p - (13) - 2.210 (?), 1.8.2010 14:46

Ano to je ona sice jsem mel strop 21 tis ale nakonec jsem rek ze muzu setrit na necem jinem a ne kazdy tyden litovat ze jsem ji nevzal. Je to delo 6.5K 11kroutak. Zkousel jsem vcera sekat trava mela 10-20cm cast zahrady jsem pokropil a za hodku jsem sel sekat napristo suverene seka. Az me to prekvapilo jak je to dokonale. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 164.91 (?), 1.8.2010 15:49

Musím vám trošku oponovat, oni výrobci zákazníky leckdy totiž matou. Honda udává, že HRZ má motor GCV 160E, výkon 5,5 HP, v Hornbachu zas ta jejich okudlaná MTD 4,5 HP se stejným motorem. Výkon tohohle motoru je ryze hodně relativní záležitost, protože kvůli hlukovým směrnicím jsou otáčky staženy na 2900-3000 otáček podle naladění výrobcem stroje. Motor pak nedosahuje výkonu 5,5 HP, ale díky naladění do oblasti maxima kroutícího momentu dává opravdu maximum. Já radím, pokud vybíráte sekačku, dívejte se spíš na krouťák než výkon. Na větší plochy bohatě stačí sekačky s motorem GCV 135, sám jsem se o tom přesvědčil. Motor má dostatek síly na sběr přerostlé trávy, dobře snáší i mulčování trávy kterou posečeme sekačkou na vysokou trávu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek p - (13) - 2.210 (?), 1.8.2010 21:20

Jen jeste dodam jedno minus oproti sekačka Husqvarna LC 48 VE se tato podle me hur cisti jak ten plastovy skelet ma same prepazky ne v sekacim prostoru ale vsude okolo. V sekacim prostoru to jeste docela jde. Nechapu proc kolecka maji zevnitr zebrovani a neni to zadelane zustava tam trava. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka71 - (1) - 165.54 (?), 3.8.2010 15:51
Dobrý den.Můžu se vás zeptat jak se vám s těma Hondama seká?Řeším také problém se sekačkou.Už jsem toho pročetl mraky.Mám zahradu 2000 m2 a sekám každý týden až dva.Byl jsem rozhodnutý pro travní traktor tak do 50000 ale po pročtení zdejší diskuze jsem od toho upustil.Přeci jen je to hodně peněz a tak jsem se nerozhodl pro žádnou značku.Jeden řekne dobrý a další špatný.Na druhou stranu sekám sekačkou už pár let tak proč bych to nemohl dělat dál.Problém je vybrat si ten správný stroj.Po přečtení této diskuze se rozhoduju mezi pro Hondou HRX 537 C VKEA a Hondou HRZ 536 C1 TDEA.Ta je ale prý určena pro plochy do 1500 m2.U Hondou HRX 537 C VKEA mě děsí ta velikost toho koše s ohledem nato co o tom psal zakladatel diskuze ale zase je určena na plochy do 3000 m2.Ještě byh se chtěl zeptat jestli nemáte zkušenost s obchodem profisekacky.eu.Nevím kde jinde sekačku zakoupit.Pořebuju aby jí přivezli a složili.Nikde jinde než v Mountfieldu jsem nenakupoval a po zkušenostech s nima nikdy víc
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek p - (13) - 2.210 (?), 4.8.2010 14:01

Dobry den ted po zkusenosti bych sekacku koupil jen stim ROTOSTOPEM umožňujícím vypnutí rotace žací čepele bez nutnosti vypnutí motoru je to pohoda nemusite furt startovat. Kdyz je teren trochu nerovnej sekacka je podle me zatizena moc na zadni kola predni maji tendenci se zvedat navic kdyz je zkusim na predek pridelat zavazi cca 1 kg.Tim ze ma dva noze seka travu na jemno a do kose se vic vejde. Ja bych si priplatim na tuto.Ta s otocnyma kolecky kdyz dojedete celne ke zdi neposeka cca 30cm.Pojezd prez variator je lepsi podle me..Zkuste si sehnat nekoho u koho si to zkusite posekat kus a poznate sam.Zadna neni dokonala.. Proti te predchozi je to teda rozdil poradny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Shemik - (17) - 166.16 (?), 19.8.2010 17:24

Tak po dovolene zdravim kolegy sekace (-: a podavam info, jak se mi s novou sekackou Honda HRZ 536 C1 TDEA sekalo. Sekal jsem zatim jen jednou a rozdil oproti stare sekacce je skutecne obrovsky. Sekacka je opravdu vyrazne silnejsi a zahradu mam posekanou ani ne za 2/3, mozna skoro jen neco pres polovinu casu, oproti stare sekacce. Nicmene bez ohledu na jakekoli spekulace nad tim, co je a co neni marketingovy tah vyrobce zde uvedu nekolik pozitiv i negativ z meho prvniho sekani. Negativa spise jen potvrdim ta, co uz vyse uvedl Marek.

- Sekacka ma pri plnem kosi opravdu hodne zatizenou zadni napravu, coz neznamena, ze by se vylozene samovolne preklapela dozadu, ale predni naprava je skutecne hodle lehka a na hrbolech ma mirnou tendenci k mirnemu zvedani. Toto je z jedne strany poizitivum a z druhe negativum. Pozitivum z te, ze je sekacka i s plnym a velmi tezkym kosem dobre vyvazena na zadni napravu a v souctu s prednimi otocnymi kolecky se opravdu velmi dobre ridi i v ne uplne rovnem terenu. Nevyhodou tohoto je, a plati to hlavne (a mozna, ze jenom) po desti, ze kdyz je plny kos, tak je sekacka opravdu tezka a zadni kolecka pri prudsim zatoceni trosku jakoby reji a sekacka tak za sebou zanechava stopu po koleckach. Neni to zadne ryti, jako traktorem, je to jen stopa v trave, nikoli v zemi a je za 1-2 dny pryc, ale take potreba uvest, ze toto sekacka delala pri sekani, opravdu par hodin po desti, takze puda jeste byla mirne podmacena a rozmekla. Verim tomu, ze sa sucha tento efekt bude, pokud ne uplne nulovy, tak alespon mirny, az neznatelny.

- Asi 2x se mi opravdu povedlo ucpat tunel, ale bylo to, jak uz jsem zminil na pomerne hodne mokre trave a stalo se to jen kdyz jsem vjel do travy nejen mokre, ale i cca 30-40 cm vysoke. Jinak do nejakych cca 20 - 25, skoro az 30 cm si, co se hazeni do kose a neucpavani tunelu, sekacka poradila i s travou opravdu pomerne dost mokrou a na vybornou.

- Jednou z dalsich vyhod i nevyhod zaroven je, ze obzvlaste pri sekani mokre ci vlhke travy je kos, kdyz se uplne naplni (s cimz sekacka opravdu nema problem), opravdu dost tezky. Nicmene kdyz z nej vysypavam travu na kompost, tak mam pocit, ze ji je jednou tolik, nez co byvalo v kosi u stare sekacky, ktery opticky vypadal skoro stejne velky. Dobre je, ze se kos v otevrene casti nijak, ani malicko nezuzuje, takze vysypavani i hodne plneho tezkeho kose neni provazeno vyhrabavanim travy rukou, jako jsem to musel delat u stareho kose, ktery se v otevrene casti, byt jen velmi mirne, zuzoval a trava se v nem pri preklopeni kose dnem vzhuru zasekla a bylo potreba travu vyhrabnout rukou.

- Co se tyka rychlosti, tak je vynikajici, ze jde volit mezi 3mi stupni, nicmene je treba dodat, ze 1. je pomerne dost pomala a 2. uz dost rychla. Mezi 2. a 3. neni velky rozdil, 3. je jen o fous rychlejsi, nez 2. Na druhe strane je pravda, ze na prekazky, jako je objizdeni stromu, keru atd, je 1. akorat. Zde verim pujde jen o zvyk, precejen po 11 letech s jednou sekackou o jedne rychlosti, bude pootreba, si na jiny pocet jinych rychlosti, asi trosku zvyknout.

- Je pravda, ze predni riditelna naprava je mirne vysutejsi vpred, nez u ostatnich sekacek a to zpusobuje tech zde vyse uz zminenych cca 25-30 nedosekanych cm, kdyz s ni covek dojede ke zdi ci plotu apod. Nicmene toto je mirny problem, jen v uplnych rozich, protoze vsechny delsi strany sekane plochy objizdim cili objedu sekanou plochu po obvodu, zakze zadne nedosecky sekacka nenechava. Jak rikam, jen do uplneho rohu se opravdu nedostane, ale to se nedostala ani stara bezna sekacka, jen ta v tom rohu nechavala cca 15-20 cm a ta nova tam nechava odhadem 20-30 cm. Na druhe strane kdyz dojedu k tenkemu keriku ci stromku (tozn najet ke stromku prednimi kolecky po stranach), tak sekacka poseka vic (necha cca 10 cm), nez stara sekacka, ktera, kdyz na nove nepocitam predni hodne vysuta kolecka, mela sasi vysute vice vpred, nez sekacka nova.

- Take souhlasim s tim, ze ten rotostop by byl uzitecny. Podle me, ani ne tak kvuli startovani (to se da vyresit sponkou na plynovem madle, jako to dela muj soused. Ja to tak nedelam, pac mi to, obzvlaste, kdyz za nedlouhou budeme mit na zahrade i deti, prijde trochu nebezpecne), ale spise kvuli tomu, ze by, kdyz coveku vyjde plny kos na druhem konci zahrady, bylo pohodlnejsi odvezt jej sekackou bez rotujici vrtule, nez, kdyz sekacka za jizdy neustale seka. Je fakt, ze prvni si vzdy prosekam cestu ke kompostu, takze pak pripadne jedu vzdy po posekanem, ale i tak by to asi byla malicko lepsi jizda, kdyby sekacka cestou nesekala.

- Musim zminit i zde drive diskutovanou vahu. Bez ohledu na nejake porovnavani s jinymi sekackami podobne kategorie (ktere maji o radove par kilo, vahu podobnou), pri sekani s ni neni zadny problem, diky dobre vyvazenosti sekacky a prednim zatacecim kolum se sekacka ridi a ovlada velmi dobre. Jen a tady jde o nas individualni problem, vyndavame sekacku z chalupy asi po 4 shudkach, na coz jsem nam, me a tchanovi pro lepsi pohodli a mensi namahu uz pred lety i na starou sekacku sestrojil, jakesi kolejnicky, pro kterych se po schodech, sekacka bez potizi vytahla. Je fakt s novou sekackou ma tchan pomerne co delat i na tech kolejnickach. Nesouvisi to s prednimi kolecky, jak zde nedavno nekdo tvrdil. Je fakt, ze nova sekacka je radove o hodne tezsi, nez stara, protoze je o hodne vetsi, take celokovova oproti stare plastove a ma mnohem vetsi motor, konstrukci, zaber atd atd. Proste je to sekacka jine kategorie, nez byla ta stara, takze toto take budu muset nejak vyresit a nejspise tak, ze si pohnu, s uz delsi dobu planovanou novou kulnou, do zahrady za chalupu.

Jinak musim rict, ze marketing-nemarketing, ta zateci kola jsou (dle me) fakt paradni. Stromy a kere se s nimi objizdeji jedna basen a potvrdilo se mi to co jsem zde psal uz pred dovolenou, kdyz jsem ji mel vyzkousenou jen na par metrech, ze toho verglovani se sekackou kolem stromu a keru je s prednimi zatacecimi koly skutecne mene a je to tim padem i mene prace. Nehlede k otaceni se na koncich posekaneho useku, at uz jen na rozich o 90 st, nebo pred dosekanim uplne o 180 st. Obzvlaste, kdyz je v kosi vice nez polovina, je sekacka riditelna, v uvozovkach "dvema prsty" (-:

Cili zaverem, za me jen ta vaha, na vyndavani z chalupy, coz vyresi nova kulna, jinak "u me dobry" (-:

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
murdoc - (3) - 171.208 (?), 19.8.2010 22:21

sice se budu opakovat ale ještě jednou dík za podrobnou analýzu a následnou recenzi Když sem loni kupoval sekačku asi sem měl vzít také s "otočnýma"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika