Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti

Marek p - (13) - 2.210 (?)
29.7.2010 21:57

Nechci se hadat ale kdyz by se sekala sucha trava tak je to uzasna sekacka stim dokoupenim nozem. Kdyz sekam travu treba 3dny po desti nebo staci kdyz je vlhka tak je konec ucpe se tunel. Pak jste tak nastvany ze byste ji dali i za odvoz. Protoze furt musite vyndavat travu z tunelu. Uz bych koupil jen sekacku se zadnim vyhozem. Baterku jsem za rok nedobijel a startovani je v pohode..Klidne se stavte predvedu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Maron - (3) - 214.244 (?), 21.6.2010 8:32

Ahoj lidi,

mám dotaz ohledně této sekačky a sice, jest-li by jste do ní šli po čase znovu?

Je to jedna z mých favoritek, ale zatím tomu moc nerozumím...

Díky za reakce. Maron

host - 94.14 (?), 28.6.2010 16:05

Zdravim a také mám dotaz, zda by jste tuto sekačku po zkušenostech opět zakoupili či ne?Mám o ní také zájem ale bez starteru. Dikes moc.Lada

host - 3.247 (?), 29.6.2010 12:31

Taky zdravím, jak píši výše jako reakci na pana Váchu, husgvarnu mám 14 let k naprosté spokojenosti.Seču s ní pravidelně plochu až 3700 m2. Nyní už začala brát olej, takže jí používám jen na vysíkání horších míst. Koupil jsem si opět husgvarnu LC 53Ee, a jsem s ní opět velmi spokojen, je mnohem výkonnější než ta stará, už má vrchový motor 160 ccm, variabilní pojezd, starter a mnoho dalších vychytávek. Starter jsem chtěl kvůli manželce, ale co sekačku máme tak jsem za šnůru nezatahal. Cenově mě vyšla na 20990,- Kč.Hlavně neposlouchejte ty bludy co tady píší že se ucpává tubus, nebo že se nenaplní koš. neucpalo se mě to ani jednou(ani mokrá tráva) a koš naplní že je někdy problém ho vysypat.

Tajchl Miloslav

Marek p - (13) - 2.210 (?), 29.7.2010 21:57

Nechci se hadat ale kdyz by se sekala sucha trava tak je to uzasna sekacka stim dokoupenim nozem. Kdyz sekam travu treba 3dny po desti nebo staci kdyz je vlhka tak je konec ucpe se tunel. Pak jste tak nastvany ze byste ji dali i za odvoz. Protoze furt musite vyndavat travu z tunelu. Uz bych koupil jen sekacku se zadnim vyhozem. Baterku jsem za rok nedobijel a startovani je v pohode..Klidne se stavte predvedu.

host - 88.134 (?), 30.9.2010 11:17

Zdravím

pred pol rokom som kúpil spomínanú sekačku LC 48VE. To čo sa tu píše o ucpávaní tubusu není blud ale realita. Stáva sa to pravidelne a stále akonáhle je trávník trocha vlhší. Pokial máte trávník, opravdu, kvalitný a hustý stačí mierna vlhkost trocha vyššia rýchlost pojezdu a tubus sa ucpe.

Pokial je trávník suchý - není problém, seče úplne bez problémov to samé platí o naplnení koše. Pri vlhkom trávníku sa tubus ucpe prestane sa plnit koš, posekaná tráva ostáva na trávníku, musíte zastavit sundat koš, vyčistit tubus, nandat koš spátky - velmi otravná a frustrujúca vec pri kosačke za 18.000.

Trocha ma taky šoklo že sa po pol roku používania začala olupovať z pozinkovaného plechu ochrana. Som zvedavý kedy to začne reznout a čo hlavne čo mi na to povedia po sezóne, až to budem reklamovať.

Inak nebyt týchto dvoch (dost podstatných) nedostatkov, musím sekačku po všetkých ostatných stránkach pochváliť. Ergonómia je super, pracuje sa s ňou skvele (za sucha) štartér, batéria, mechanika, všetko naozaj veľmi dobré.

Ucpávanie za vlhka je ale natolik otravné, že by som velmi váhal zda si mám kúpit v budúcnosti podobný model..

host - 127.235 (?), 2.10.2010 23:10

Husqvarna dodává mulčovací nůž k nové sekačce záměrně- nemá takovou hlučnost jako sběrací s většími vyhazovacími lopatkami. Pokud trávu sbíráte a máte vlhčí pozemek doporučuji jej zakoupit. S nalezením sběracího nože je malinko obtíž, ne ve všech partlistech modelu LC48 je Hsq uvádí, ale stačí trošku hledat... Tento problém s vhkou trávou mají snad všechny sekačky. Mokrá tráva se lepí to je fakt. Ale máte pravdu v kratším vyhazovacím kanálu se nebude tráva tak lepit jako v dlouhém.

Ke sběru LC48 vs. LC53. Při stejných otáčkách motoru delší LC53 nůž dosahuje vyšší obvodovou rychlost, víc žene trávu ven ze sekacího prostoru a plnění je lepší. Bavíme se o 2.5cm navíc na obou koncích, ale i ta troška je lehce znát. Ideální otáčky pro sekačky jsou kolem 3.100-3.200ot/min. V těch sekačky fungují asi nejlépe.

Motory B&S osazené těchto modelech mají systém ReadyStart a jdou velice lehce startovat, je od nepaměti osazen dekompresorem a nově stačí motorem vágně roztočit a hned naskočí (pokud není spodek od trávy, jde otočit motorem lehce). Mi osobně přijde el. start zbytečný, zvyšující hmotnost, složitost i cenu, ale samozřejmě jsou lidé (ženy, starší, po úrazu, nebo pohodlní) kteří se bez el. startu neobejdou.

Co se týče odlupování laku, dejte vědět jak jste pořídil, toto sem ještě neřešil a sem zvědavý jak se s tím vyrovnají, ale osobně si myslím, že asi nic moc nevyreklamujete. U klasického ocelového šasi, nebo hliníkového se šupinky laku objevují v koši prakticky od prvního sekání a je to naprosto normální jev.

Z.F.

host - 210.149 (?), 11.1.2014 15:47
Sekačka to byla pěkná, naštěstí se našel někdo, kdo ji ode mě koupil ještě tu samou sezónu.Proč sekačka nesbírá trávu? 1.protože je mokrá 2.protože je vysoká 3.protože to je husqvarna! Byl to kvalitativní šok, jaký paskvil se nechá od takto renomované značky koupit.Přeji všem nadšeným majitelům, aby jim to vydrželo.Suchou trávu poseká každá, ale v našich podmínkách někdy nezbyde, než sekat i mokrou, jinak přeroste a běhat po trávníku s fénem, opravdu není řešení.Za ty prachy by měla sekačka fungovat, dle mého názoru.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz