Honda HRX 537 HXEA



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 212.22 (?) 
27.7.2007 13:01
Podle toho co tam zase píšete za hlouposti usuzuji, že snaha něco vysvětlit byla zbytečná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 11.99 (?), 27.7.2007 14:29
Jistě. Napsali jsme toho oba dost. Já hlouposti vy odborné články. Ať si z toho každý  veme co uzná za vhodné. Vy nejste ani schopen uznat vlastní chybu  ze dne 26.7.2007 20:01i když  moji verzi nepřímo potvrdil J.S.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.105 (?), 9.11.2007 14:06
Máte špatně seřízené ovládání sytiče, a to svědčí i o té vyšší spotřebě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.65 (?), 2.11.2007 0:18
Zatím jsem dosu nikdy s benzínem neměl problém, ať byl od jakékoliv pumpy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 95.128 (?), 2.11.2007 10:23
Souhlasím v plné míře s úvodním příspěvkem ohledně určitého zklamání nad koupenou sekačkou.Setkal jsem se s obdobnými zkušenostmi jiných "trávníkářů" jak se sekačkami, tak traktorky. Deklarované parametry dle návodů a reklam se mnohdy liší a většinou stačí požádat prodejce, aby Vám sdělil, zda pořádají tzv. předváděcí akce strojů a toho se bez obav zůčastnit. Na takové akci se nejlépe seznámíte při práci s dotyčným strojem a ihned poznáte chyby a nedostatky, které Vám budou v další práci vadit. Zkušená firma Vám stroj doveze a zapůjčí k vyzkoušení na pár dnů a dle vlastní zkušenosti jsem toho využil a nelituji. Shodou okolností jsem měl i Hondu, kterou zmiňujete a setkal jsem se se všemi špatnými zkušenostmi, které jste popsal.Navíc bych jí vytknul malý rozsah nastavení výšky rukojeti, nezvládání mulčování, prokluz kol, vysokou spotřebu paliva , velkou hmotnost s naplněným košem a nekrytý a obtížně čistitelný prostor spojky nože.Většina strojů vypadá na prodejně, nebo v katalogu dobře, ale po vlastním vyzkoušení zjistíte, že to není tak skvělé, jak deklarují.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Ramik - (11) - 209.65 (?), 15.12.2007 17:07

Od koupi sekačky letos na jaře jsem s ní do listopadu posekal v součtu 14 ha zatravněných ploch. Než jsem sekačku odvezl do záruční prohlídky, pořídil jsem snímek podvozku.

Stav po posečení 14 ha.
Stav po posečení 14 ha.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 85.173 (?), 15.12.2007 18:35

Fotka je sice hezká ale nevím co tím chcete říci. Napište spíš Vaše zkušenosti když už jste se s ním naběhal na tolika hektarech. Jak sbírá, jak mulčuje, kolik bere benzínu na hodinu, jak jde pojezd, jak se čistí, jaké byly poruchy a jak jste nadřený Vy po práci. To nás zajímá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 11.107 (?), 15.12.2007 19:15

Když to počítám, tak při čtrnácti hektarech a záběru půl metru náš spokojený kolega nachodil dvěstě osmdesát kilometrů. Je to tak, nebo zase neumím počítat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.195 (?), 15.12.2007 20:02

Takže udělal něco pro své zdraví. A víse by udělal kdyby to sekal kosou. Mám také Hondu, a nedá nani dopustit. Myslím, že púvodní přispěvatel (kerý založil tohle vlákno) by daleko více látřil kdyby si koupil jakoukoliv jinou sekačku.O žádné jiné s těmihle parametry zatím k dnešnímu dni alspoň nevím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.65 (?), 16.12.2007 1:39

Ad 85.173 - většinu vašich dotazů jsem avizovalal už ve svých příspěvcích výše, některým specifickým situacím se musím při provozování sekačky přizpůsobit dle momentálních podmínek. Fotky jsem sem dal proto, že několik přispěvovatelů upozorňovalo na praskání plastového šasi, já mám nyní jedinečnou možnost to v průběhu životnosti stroje ověřit v praxi díky tomu, že jsem nucen pravidelně sekat několik pozemků o menší rozloze a jeden pozemek veliký. Z obrázku je též patrné, že po 14 ha posekané plochy je potřeba vyměnit nože. Ostří je sice dobré a ani praskliny na koncích nejsou žádné. Je však znatelné ubroušení částí "křidélek" u spodního nože. K pojezdu není co vytknout, funguje perfektně a budu-li v budoucnu kupovat další stroj a bude mít možnost hydrostatického pojezdu, upřednostním tento nejen před stupňovitou převodovkou, ale i variátorem. Denně většinou sekám 5 - 7 tisíc metrů a snažím se vždy posečkat (pokud to jde s ohledem na momentální vývoj počasí), až tráva vyschne. Očistu realizuji tak, že stroj hned po práci na konci šichty naklopím dle obrázku, dřevěným plochým klacíkem vyškrábnu během minuty případně nalepenou trávu [mokrou - suchá se nelepí a rozsekané suché listí (hlavně tvrdé bukové a dubové) vyčistí žací komoru samo]. Tlakovou vodou jsem myl sekačku pouze 2x tím způsobem, že jsem s nastartovaným motorem a rotujícím nožem na rovné ploše stříkal vodu hadicí skulinou mezi betonem a plastovým podvozkem do žacího prostoru. Nůž vodu dokonale rozstříkl a vybičoval prostor dočista do čista. Pak jsem stroj položil na bok a tlakem vystříkal malé otvory (komůrky) ve dvojité stěně plastu po obvodu žacího prostoru a později i výhozový tunel vedoucí do koše.
V samém prvopočátku při potřebě pořízení vedené samochodné rotační sekačky jsem hledal stroj s co nejsilnějším motorem a nejnižší hmotností tak, aby manipulace s ní byla co nejméně namáhavá a mohl jí také sám naložit co nejjednodušeji na vlek. Při výběru jsem měl možnost si za hranicemi koupit Viking MB 858 s motorem Kawasaki 11,5 kW OHV, 56 cm záběr, 3stupňovou převodovkou + zpátečka, hmotnost 109 kg nebo Viking MB 755 KS, motor Kawasaki 6 kW OHV, 53 cm záběr, 3stupňovou převodovkou a hmotností 64 kg. U strojů Viking je navíc nabízena možnost montáže podpěry klikovky proti jejímu případnému ohnutí nárazem na obrubník nebo jiný tvrdý předmět (s touto nabídkou jsem se u jiného výrobce zatím nesetkal). Protože se žádný z těchto strojů k nám v té době nedovážel (a snad ani teď nedováží), případné reklamace by byly obtížnější a zdlouhavé a hlavně hmotnost z hlediska manipulace mne odradila, zvolil jsem Hondu s nejsilnějším motorem a krouťákem a hlavně s 5tiletou zárukou. Je fakt, že bych si raději vozil své pozadí na traktoru (i když chůze mi zatím větší problémy nedělá) pro urychlení práce, leč mi (snad) zatím nebylo dopřáno sluchu od mého šéfa. Pár vhodných typů traktorů už mám v merku, jen přidělení financí na nákup dosud schází. Snad při příštím nákupu se zadaří lépe. V každém případě sem budu postupem doby své poznatky dávat pro informaci všem zajímajícím se o tuto problematiku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika