Elektrická sekačka nebo aku?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.212 (?)
19.5.2009 17:25

Za elektrickou sekačku bez ložisek mi přijde bezmála 6 tisíc dost

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
host - 248.70 (?), 19.5.2009 11:16

Taky jsem zvažovala koupi akumulátorové sekačky, ale nakonec jsem šla do kabelové kvůli ceně. Nemá smysl kupovat sekačku jenom s jednou baterií, která se hned vybije. A sekačky se dvěma bateriemi už jsou moc drahé, za to by člověk měl kvalitní benzínový stroj. Odradila mě hlavně cena náhradní baterky, kdybych chtěla přikoupit - 10 000 Kč.

Vypadá to, že skoro nikdo nemá zkušenosti s akumulátory, jestli kvalita sečení za tu vysokou cenu stojí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 250.75 (?), 19.5.2009 11:54

Vlastním 2 akumulátorové sekačky Husquarna cca 6-7 let /používám doma a na chalupě/. Obsahují olověné akumulátory/2 menší -v serii -24V/, vydrží pracovat nová 1hodinu, nyní /stále původní/ cca 45min. Je bez pojezdu, bez koše- mulčuje trávu - a to velmi dobře. Skelet je plastový, kvalitní, kolečka na ložiscích, centrální nastavování výšky. Zatím bez jakékoliv závady.

Resumé - maximální spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 238.55 (?), 19.5.2009 16:57

Tak jsmenavštívili zahradní centrum a doporučili nám Gardenu 42 která má motor Bosch? ještě jsme ji nekoupili přece jen jsme na ni na internetu ani nepohlédli. Je elektrická, o aku už také neuvažujeme, to nám celkem vymluvili. Máte s nimi někdo zkušenost? je to prý novinka na trhu... Tak si nejsme úplbně jistí. Díky za všechny názory.

Petra a Jiří

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.212 (?), 19.5.2009 17:25

Za elektrickou sekačku bez ložisek mi přijde bezmála 6 tisíc dost

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 67.226 (?), 19.5.2009 18:06

...já si myslím, že ať koupíte jakoukoliv značkovou sekačku, neuděláte chybu. Ovšem i "méně značková" či neznačková sekačka vám může léta sloužit. Já jsem příznivcem první skupiny, ale především u Gardeny, která dělá celkem kvalitní a designově líbivé zboží, zaplatíte navíc i tu značku. Ale to je věc vaší nákupní filosofie a finančních možností.
Co bych ovšem ve vašem případě zvážil, je velikost sekačky. Ve svém úvodním příspěvku píšete, že pozemek je v kopci. Dvaačtyřicítku bych spíš volil na rovný terén, do kopce bych raději tlačil něco menšího, lehčího, s menším košem.  Tak šťastnou ruku!          

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 29.98 (?), 19.5.2009 18:11

Já bych dal přednost benzínové, ale jestli jste skutečně "výrazně netechničtí" bude pro vás ta elektrická lepší. Odpadne vám spousta drobných starostí s údržbou. Vlastně jedinná údržba bude broušení nože jednou za rok. Na to je dobré myslet a koupit sekačku někde, kde vám ten nůž nabrousí.

Zběžně jsem se kouknul na web a myslím, že byste měli bez problémů najít sekačku se záběrem cca 40cm kolem 4000 Kč. Myslím, že na rozdíl od beznínových, u elektrických sekaček není třeba tolik hledět na značku, jsou to fakt jednoduchá zařízení.

Počítejte taky s tím, že budete brzo dokupovat nějakou strunovku na vyžínání okrajů trávníku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 248.30 (?), 19.5.2009 19:31

Před několika dny jsem tu zmiňovanou Gardenu (powermax 42) obracel na záda v jednom hobby marketu:-) Prohlížel jsem si ji. Osobně se mi líbí, a to nejen vzhledově.

Je lehká (například adekvátní sekačka od Brillu - Brill Evolution 41 - o které jsem také přemýšlel, je asi o 8 kilo těžší, ale je to asi použitými plasty, možná váhou motoru a košem s plnými stěnami). Brill má ale v této verzi již kuličková ložiska a větší škálu nastavení seku, a to až na 16mm. To pokud chcete "anglický trávník". Indikace plnosti koše. Na internetu za 5000,-.

Lehkost Gardeny 42 a velká zadní kola usnadňují zase manipulaci. Koš má s průzorem, takže vidíte, jestli už není plný. Kluzná ložiska. Cena je kolem 5500,- na internetu.

Abych vám to usnadnil , tak vám povím o svém třetím favoritovi, a tím uzavřu doporučení el. sekaček. Je to Bosch Rotak 43. Váhově je na tom jako Gardena, v síle motoru jsou na tom taky podobně. Má boční hřeben na trávu, na který jsem se tady ptal jestli opravdu funguje, ale nikdo mi neopověděl Ten by měl zajistit sekání trávy až k okraji trávníku, což bych ocenil. Cena od 6000,- na internetu.

Všechno jsou to dle mne slušné značky, taky si za ně zaplatíte. Ale zvažte, zda nepůjdete přeci jen na konec do benzínové sekačky. Na 500m2 byste ji už užil. S benzínem, jak tu již padlo, je spojena náročnější údržba (občas výměna filtru) a větší hlučnost. Když ale koupíte kvalitní značku, mělo by to být prakticky bez problémů a bez kabelu. S tou aku nevím...za tu cenu koupíte dobrý "benzíňák", a je to pak o jiném výkonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 98.74 (?), 20.5.2009 13:02

Moc děkuji za inspiraci, Brill jsme neviděli, Bosch ano. Náš pozemek není v úplném krpálu, je to teď takové menší stoupání, které chceme ještě "rozkaskádovat" aby vznikly rovinky, ale to asi až časem...

Každopádně o benzínové jsme přestali uvažovat ve chvíli, když jsem došla na to, že budu muset sekat i já a já se tedy benzínové sekačky bojím :-) jsem totální technický antitalent, takže i z toho důvodu a taky z váhového hlediska jsme přemýšleli nad tou elektrikou. Uznávám po všem, že na kabel si asi zvyknu, přece jen cena a váha AKU a výkon nás odradili.

Nemusíme mít značkovou sekačku, jen se v tom nevyznáme a nedokážeme to posoudit, takže klidně bychom koupili neznačkovou, která bude dobrá. Ale jak poznat ty vyložené "šunty" to tedy opravdu sami nedáme...

Díky moc

P a J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 98.74 (?), 20.5.2009 15:13

kupte značkovou, u elektrické to není velký výdej a neznačkové, ketré jsem měl možnost kdy vidět byly hrůzostrašné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika