Elektrická sekačka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?) 
9.2.2014 0:18

Také takovou podobnou babičku 900W máme. Její věk odhaduji na 15 let a funguje bez problémů. Spíše je to sekačka pro syna. Na údržbu domu používám italskou sekačku z r 1996 Sigma-1300W. Dostal jsem ji zadarmo od souseda, něco takového, jako "Je rozbitá, na mě těžká, když si jí opravíš, tak si jí ponechej. Mám lehčí Alko" Sekačku jsem opravil. Na cívce místo konektorů byly vodiče pouze slabě naletovány, tudíž časem odpadly. Bylo to následkem vibrací, které nebyly malé, díky nevyváženému noži. Divím se, že to motor vydržel. Sousedovi jsem to již sdělit nestačil, protože za pár dní zemřel. Chassi sekačky je z kvalitního plastu a já jsem s ní spokojený.

Kdybych si měl kupovat novou a kvalitní sekačku, volil bych značku Viking (Stihl) ME-339-1200W. Cena je sice vyšší, ale není to žádné no-name. Servis a dostupnost náhradních dílů téměř v každém větším městě. 900W sekačka je na mé sečení slabá. Při větší trávě jsem musel sekat bez sběrného koše, trávu shrabat a uklidit a pak dvůr přejezdit ještě jednou.

Nehledě na to, že 0,35 ha není malá plocha. Nebojím se napsat, jestli by nebyl lepší traktůrek, než-li nejslabší sekačka na trhu. Když jsem viděl na fotografii, co musí Vaše sekačka vše zvládnout za překážky, tak traktůrek určitě není dobrá volba.

Takový překážkový slalom máte na celé ploše?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 43.212 (?), 9.2.2014 1:32

Na celé ploše ne, ale zhruba na polovině. Uprosřed je cesta, na okrajích rostliny. Nám se to takto líbí-v létě je to moc krásné. Ale údržba trávy mezi keři, ostrůvky květin, solárních lamp, stromy,bazénem, stolem a židlemi je fakt na hlavu.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 43.212 (?), 9.2.2014 1:35

Obrázky přikládám. Je to půl na půl.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 9.2.2014 2:07

Romane, pokud neřešíte pořizovací cenu sekačky, tak se poraďte s Vaším nejbližším prodejcem Stihlu a poptejte se na značku Viking. Raději bych se vyvaroval nákupu sekačky někde v Obi a jiných Bau marketech za cenu několika stakorun.

Strunovka kolem stromků, květináčů,světel atd. také není dobrá volba, protože odlétávající tráva vám celou parádu "oháže"

Být Vámi, kupuji značkovou a kvalitní sekačku. Šetřit se v tomto případě nevyplácí. Na nové sekačce, kterou si zakoupíte provádějte alespoň základní údržbu pro její spolehlivý a bezpečnostní chod. Prodloužíte jí životnost a sobě ušetříte finanční prostředky za servis a koupi nové.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 242.167 (?), 9.2.2014 8:22

Raději bych se vyvaroval nákupu sekačky někde v Obi a jiných Bau marketech za cenu několika stakorun.

Proč? Za 25 let mám druhou el. sekačku, první jsem koupil v Rajchu v Metru a když mi odešel motor tak druhou někde Bauhausu, ta slouží dodnes. Nejsem zrovna typ který by ji leštil po použití nějakým balzámem, dostaly za ty roky záhul, a když se mi ji nechce schovávat tak stojí i na dešti přehozené igelitovým pytlem (někdy i bez když zapomenu), a díky své jednoduchosti fungují. Pomlátí vše co potřebuji, s košem i bez koše, nabroušení nože a vysypání koše je de-facto jedinná údržba, a když odejde tak půjdu a zase koupím nějaké "šméčko" v akci za tisícovku (to je tak dvanáct paklů cigaret které některý sekáč vypráská za týden). Takové stroje se neservisují, ty se vyhazují, a deset let je slušná výdrž, čím složitější stroj, tím více poruch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 216.85 (?), 9.2.2014 10:49
Přesně tak a naprosto souhlasím s tímto názorem. Taky jsem dříve takhle neuvažovala, ale po několikátém zjištění reklamacích), že "značkové" stroje jsou sice značkové a podle toho i cenově ohodnocené, ale nesmí se s nimi makat... pak vydrží! Zuzana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.63 (?), 9.2.2014 11:52

suhlasim aj ja. Skusenosti najma s drahymi motorovymi su take, ze ked su dimenzovane na urcitu plochhu, sekanie bez prestavky vacsej plochy moze viest k poskodeniu motora. Drahe sa predavaju menej a musia sa caso pokazit, aby sa predali dalsie.

S elektrickou najlacnejsou v obchode ma dost ludi skusenosti take, ze vydrzi vsetko, a sluzi tolko dlho, co znackove elektricke za nasobok ceny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.107 (?), 20.6.2014 12:40

Mám 2 roky Rotak 32,  při minulém sekání šel těžko nůž, po odkrytí bylo pod krytem plno sena, rotující části narážely na kryt.Cewlkový stav podstatně horší než prastará sekačka s úplně ubroušeným nožem. Seno se dovnitř dostává zespoda nebo z boku - tedy dostává se tam tráva, která uschne.. Bohužel po opravená nevydržela ani jedno sekání. Máte radu jak dosáhnout přiměřené životnosti, případně co koupit nového? Děkuji.

EM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 20.6.2014 18:01

El. Hondu nebo to nelacinčí od Stigy, Dolmaru. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika