Dotaz na majitele trav. traktorů

host - 72.10 (?)
2.12.2007 21:25
Tak já mám kolíbku a nemůžu si stěžovat. Starjet jezdí jako drak a bezvadně se s ním seká svažitá zahrada. Citlivost je excelentní a bleskurychlá.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 45.11 (?), 30.11.2007 17:35, zobrazeno: 9551x

Dobrý den,

zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s ovládáním pojezdu travních traktorů s hydrostatickou převodovkou. U Hondy jsem viděl, že má na pojezd 2 ovládácí pedály, jeden pro pojezd vpřed, druhý pro pojezd vzad. Myslím, že ovladatelnost traktoru pomocí tohoto řešení je dobrá. Potom prý existuje ovládání pojezdu jenom jedním pedálem - tzv. kolíbkou - toto řešení pojezdu jsem neviděl. U Husqarny a Partnera je ovládán pojezd rukou - posouváním páky. Zajímalo by mě, jak se v praxi toto řešení osvědčilo a jestli je ovladatelnost srovnatelná s řešením pomocí pedálů.

host - 108.178 (?), 30.11.2007 18:55

Je to v tom, co každému vyhovuje. Preferuji ovládání pákou na ruku.Je přesné a máte více citu pro nastavení, než například u kolíbkového pedálu, kde na nerovném povrchu neudržíte stejnou rychlost. Navíc nohou musíte neustále pedály stláčet a rychlost pojezdu korigovat.

host - 174.94 (?), 2.12.2007 0:35

V tuto chvíli mi vyhovuje ovládání rukou, poněvadž si můžu nohy protáhnout, nebo natáhnout, což už po 2 hod. je vhodné. Při ovládání nohou by jsem musel mít tempomat, a pokud nohou, tak ne kolíbku, není v tom takový cit, ale pedály tzv. vedle sebe, jako u hondy. Sekám svahový sad s dalšími převýšeními a v ruce je větší cit a přesnost, dá se s tím víc vyhrát + hřiště kde si rád natáhnu nohy - tam by muselo být možnost nastavení konstantní rychlosti pokud by byli pedály.

host - 72.10 (?), 2.12.2007 21:25
Tak já mám kolíbku a nemůžu si stěžovat. Starjet jezdí jako drak a bezvadně se s ním seká svažitá zahrada. Citlivost je excelentní a bleskurychlá.

host - 45.11 (?), 4.1.2008 20:49

Prosím ještě další majitele travních traktorů o jejich zkušenosti s ovládáním pojezdu. Děkuji

host - 174.94 (?), 5.1.2008 1:47

Spíš řešte značku, rozdílů bývá více v technice a to daleko podstatnějších, toto není priorita.

host - 24.140 (?), 30.1.2008 22:17

Mám stejný názor, jako předřečník, věnujte se raději žacímu ústrojí, typu motoru a velikosti koše. Kolíbka, nebo ruční, zvyknete si na svůj systém a přijde Vám samzřejmý. Já mám na Wiscosineng kolíbku a nenapadlo mě že by to mohlo být lepší.

host - 218.137 (?), 31.1.2008 15:36

Predchádzajůci páni majů pravdu, vyberajte radšej po technickej stránke traktora t.j. kvalita, servis, kosiace ůstrojenstvo, prípadne vysypávanie koša. Pokiaľ je to hydro ovládanie na kopce je lepší ten s pedálom na rovné plochy može byť ručné ovládanie. Keď sa obávate tak tých pedálov tak si zvoľte traktor s tempomatom ako tu už spomínali, kosil som na nich nieje to zložité zvyknete si na to ovládanie, zvládne to aj decko.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz