Dotaz na majitele trav. traktorů

host - 174.94 (?)
2.12.2007 0:35

V tuto chvíli mi vyhovuje ovládání rukou, poněvadž si můžu nohy protáhnout, nebo natáhnout, což už po 2 hod. je vhodné. Při ovládání nohou by jsem musel mít tempomat, a pokud nohou, tak ne kolíbku, není v tom takový cit, ale pedály tzv. vedle sebe, jako u hondy. Sekám svahový sad s dalšími převýšeními a v ruce je větší cit a přesnost, dá se s tím víc vyhrát + hřiště kde si rád natáhnu nohy - tam by muselo být možnost nastavení konstantní rychlosti pokud by byli pedály.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 45.11 (?), 30.11.2007 17:35, zobrazeno: 9556x

Dobrý den,

zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s ovládáním pojezdu travních traktorů s hydrostatickou převodovkou. U Hondy jsem viděl, že má na pojezd 2 ovládácí pedály, jeden pro pojezd vpřed, druhý pro pojezd vzad. Myslím, že ovladatelnost traktoru pomocí tohoto řešení je dobrá. Potom prý existuje ovládání pojezdu jenom jedním pedálem - tzv. kolíbkou - toto řešení pojezdu jsem neviděl. U Husqarny a Partnera je ovládán pojezd rukou - posouváním páky. Zajímalo by mě, jak se v praxi toto řešení osvědčilo a jestli je ovladatelnost srovnatelná s řešením pomocí pedálů.

host - 108.178 (?), 30.11.2007 18:55

Je to v tom, co každému vyhovuje. Preferuji ovládání pákou na ruku.Je přesné a máte více citu pro nastavení, než například u kolíbkového pedálu, kde na nerovném povrchu neudržíte stejnou rychlost. Navíc nohou musíte neustále pedály stláčet a rychlost pojezdu korigovat.

host - 174.94 (?), 2.12.2007 0:35

V tuto chvíli mi vyhovuje ovládání rukou, poněvadž si můžu nohy protáhnout, nebo natáhnout, což už po 2 hod. je vhodné. Při ovládání nohou by jsem musel mít tempomat, a pokud nohou, tak ne kolíbku, není v tom takový cit, ale pedály tzv. vedle sebe, jako u hondy. Sekám svahový sad s dalšími převýšeními a v ruce je větší cit a přesnost, dá se s tím víc vyhrát + hřiště kde si rád natáhnu nohy - tam by muselo být možnost nastavení konstantní rychlosti pokud by byli pedály.

host - 72.10 (?), 2.12.2007 21:25
Tak já mám kolíbku a nemůžu si stěžovat. Starjet jezdí jako drak a bezvadně se s ním seká svažitá zahrada. Citlivost je excelentní a bleskurychlá.

host - 45.11 (?), 4.1.2008 20:49

Prosím ještě další majitele travních traktorů o jejich zkušenosti s ovládáním pojezdu. Děkuji

host - 174.94 (?), 5.1.2008 1:47

Spíš řešte značku, rozdílů bývá více v technice a to daleko podstatnějších, toto není priorita.

host - 24.140 (?), 30.1.2008 22:17

Mám stejný názor, jako předřečník, věnujte se raději žacímu ústrojí, typu motoru a velikosti koše. Kolíbka, nebo ruční, zvyknete si na svůj systém a přijde Vám samzřejmý. Já mám na Wiscosineng kolíbku a nenapadlo mě že by to mohlo být lepší.

host - 218.137 (?), 31.1.2008 15:36

Predchádzajůci páni majů pravdu, vyberajte radšej po technickej stránke traktora t.j. kvalita, servis, kosiace ůstrojenstvo, prípadne vysypávanie koša. Pokiaľ je to hydro ovládanie na kopce je lepší ten s pedálom na rovné plochy može byť ručné ovládanie. Keď sa obávate tak tých pedálov tak si zvoľte traktor s tempomatom ako tu už spomínali, kosil som na nich nieje to zložité zvyknete si na to ovládanie, zvládne to aj decko.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz