Doporučte sekačku dle požadavků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 16.9.2014 8:03
V sekačce mám nůž 41 cm pro x430/434 od Mountfieldu.
Po čtení tady jsem se rozhodl že ho nabrousím a to jsem taky udělal.Když jsem ho měl venku, napadlo mě, jestli by šel taky otočit když je nabroušený z obou stran a jakou by měl funkci.Teď hází a zvedá do koše, k zemi je tak, jak je na obrázku.
Jinak kupuji sekačku tak, aby mě ani ve snu nenapadlo, že bude měnit v servisu píst a válec, nebo po 3 letech ozubená kolečka.Ty max po 3 letech namažu.V době internetu je mi jedno kde je servis, hlavně jim to nedat někam do ruky.Dřív než sekačka prorezne, je morálně, časově zastaralá, nebo jak se to píše.Takže to mě trápí nejmíň.Auto stojí víc a ti co vydělávají si po 5 letech kupují nové a ti co nevydělávají si to kupují po nich.Ti třetí, o těch psát nebudu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 16.9.2014 14:21
Jinak kupuji sekačku tak, aby mě ani ve snu nenapadlo, že bude měnit v servisu píst a válec, nebo po 3 letech ozubená kolečka.
Pletete páté přes deváté, já taky nesním o tom, jak budu pravidelně měnit zadřený motor, ale... může se stát.Tak jako u auta je servis,potažmo vzdálenost k autorizovanému servisu důležitý aspekt při výběru,tak i u sekačky pokládám tuto informaci za užitečnou.Motor můžete zadřít tím, že...
1)méně, nebo špatně utáhnete vypouštěcí šroubek na olej, ten se povolí, olej vyteče, a Vy máte u nové sekačky ať vlastníte motor B&S,nebo Honda zadřený motor.
2)používáte sekačku na svahu s větším než doporučeným úhlem svažitosti.
3)použijete sekačku na svahu, kde sekačka pracuje v jednostranném úhlu náklonu po vrstevnici.
4)natankujete jiné PHM než doporučené, nebo nekvalitní PHM.
Nebo máte jinou závažnější poruchu npř.při nárazu na pevnou překážku ohnete hřídel, či jiné.
...nebo po 3 letech ozubená kolečka....měnit ozubená kolečka je něco jiného, než měnit pojezdová kolečka, která jsou spotřebním materiálem, a jako s takovým je třeba při opotřebení s výměnou počítat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 16.9.2014 15:48
Servisoval jsem mnohem dražší stroje než je sekačka.Přesto že jsem servis měl 30km, tak jsem využíval servis 150km vzdálený.To přijde nějak samo.
Jestli budu trubka a špatně utáhnu vypouštěcí šroubek, sekačku budu rvát někam do svahu, natankuju nekvalitní PHM a zadřu tedy motor, tak si pujdu koupit novou sekačku.Jestli si nastuduju, že se to dá levně koupit a spočítám si že se to vyplatí(o tom pochybuju),tak si řeknu, že za pokus to stojí.Rozumíte?Nic mě k tomu ale netlačí.Ani nová kolečka za 800kč kus.Jen tak mě napadlo, že se dá olej taky vylít horem, odsát..Pak nic nevyteče.
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 16.9.2014 16:22
Přesto že jsem servis měl 30km, tak jsem využíval servis 150km vzdálený.To přijde nějak samo.
Samo nic nepřijde buď se stala někomu nepříjemná věc, nebo je to způsobeno degradací materiálu, protože pochybuju o výhodnosti servisovat ve 150km vdáleném místě.Jedině že bych tam měl známé, kteří mi zajistí nadstandartní služby, výhodnější než kdekoli jinde.
Běžný občan, kterému to pálí, který bere průměrnou mzdu, nebo méně v korunách si nebude pořizovat sekačku s tím, že ji v případě poruchy hned nahradí novou, ale bude se už při koupi porozhlížet po nejbližším servisu.
Naopak ten, kterému se opotřebí npř.už zmíněné pojezdová kolečka, vypadne šroubek(spotřební materiál),aniž by je vymněnil koupí si sekačku novou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 16.9.2014 18:08
Poslední věta je pravdivá.Jakmile opotřebuji pojezdová kola, tak přestanu používat pojezd nebo sekačku vyhodím.Jako občan nemám na to, abych za 1600 kč kupoval do 7 let staré sekačky kolečka.Nemůžu za to, že jsem je do tří let nezničil.Dneska je sekačka od 4 tisíc takže když si 2500 přidám, mám novou a dvouletou záruku.Vy přestaňte poučovat, kupte si třeba za 20 tisíc sekačku a můžete jí opečovávat, hledat servis, aby vám poradili jaký olej.Já si pojedu po svém, tak jako posledních 20 let.Bez servisu.Jestli budu chtít vyměnít válec nebo píst, tak si ho vyměním protože, na rozdíl od vás, to možná zvládnu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 250.122 (?), 16.9.2014 18:48
Vy jste se rozčertil,...já jsem nezničil pojezdová kolečka ani za 10 let a už si tu připadám jako méněcenný. A to mi 1600 korun nepřipadá jako investice desetiletí. Možná nejsem OBČAN
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 16.9.2014 19:22
Jakmile opotřebuji pojezdová kola, tak přestanu používat pojezd nebo sekačku vyhodím.
No jo když Vy si zvládnete vyměnit válec a píst, pak celý motor, a ještě k tomu si pískáte za sekačkou za 20 000Kč, kterou můžete kdykoli pro drobnou chybu vyměnit za novou, zřejmě jste zručný, a v práci se Vám daří, servis nepotřebujete... nezbývá než Vám pogratulovat.Zřejmě se pohybujete v okruhu servisáků, kde Vám kamarádi pomohou.
OBČANE nezoufejte, zřejmě máte sekačku od výrobce, která své vnitřní ozubení pojezdového kola více šetří, nebo jste k nim šetrný Vý.Já jsem už jeden pár před třemi léty kupoval, a ten, jak se zdá už dodělává.Sekačku používám velmi často.Příští rok na jaře budu muset koupit nový pár zadních koleček.
Sekačku bez pojezdu bych už nekupoval.Jakmile si na něj člověk zvykne, nechce už žádnou jinou bez pojezdu.Možná že po rovině by se to dalo zvládat, ale když je třeba pravidelně kosit členitý terén v letních parnech, je to zápřah.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 17.9.2014 7:32
Dobrý den. Nepsal jsem že posílám sekačku do vzdáleného servisu.Psal jsem, že jsem servisoval mnohem dražší stroje v řádu statisíců a servis byl vzdálen 150km.Po první faktuře z blízkého servisu to přijde nějak samo, pokud počítáte.Ano počítač naloží na náklady prodejce a v rámci záruky ho odvezou třeba do Polska na opravu.Nevím, proč se tady pořád dohadujeme.Já si taky zavařím, doplním šroubek, sekačku nemám za 20tisíc ani za 4 tisíce.Prostě když ji jdu koupit, tak zapomenu na to, že bude mít záruku 7 let(nejsem naivní),předem vím že servis nebudu využívat a předem vím, že si u nich koupím max.nůž, mazivo na úhlový převod, nějaké lanko pokud nebude vyhnutí a jestli to můžu zlehčit, tak granule na pohnojení brambor.Známé servisáky nemám ale ozubená kolečka namažu.Znám člověka, který za 8 let nevyměnil v sekačce olej, asi aby se mu nevytočil vypouštěcí šroub, který se údajně zapomíná utáhnout.Tak to moc neprožívejme.Je to ležák který se válí půl roku bez práce a druhý půl roku odpracuje kolik?50 hodin?Když si jde manželka koupit robot ETA za 7000kč tak taky běhá po okolí jestli je tam servis?To samé TV.Kde jsou ty časy, když auto opraváře všichni znali.Před 30 lety jsem byl v Rusku a bylo tam víc hodinářů, než obchodů z potravinama.Asi se uživili.Hezký den.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|