Doporučte sekačku dle požadavků



host - 227.2 (?)
14.9.2014 17:41

Vetsina velkych sekacek se pochopitelne dela s pojezdem.Nerozumim osobne praktickemu duvodu, proc pojezd nechtit.Cena je skoro stejna s pojezdem i bez pojezdu u velke silne sekacky, hmotnost to vyrazne nezvysuje, usnadnuje to praci vetsinou vyrazne, kdyz nechci, tak ho nezapnu, nepouziji,kdyz se mi rozbije a nedam to opravit, tak budu miti proste sekacku bez pojezdu, pochopitelne.Myslim, ze neni co ztratit, akorat se clovek pripravuje o urcitou vyhodu, coz je bezesporu pojezd.Tlacit celou sekacku sam, nebo jestli ji tahne motor, je velky rozdil, alespon z meho pohledu.Ze by se na 1000 m2 pojezd nekde vyhodne neuplatnil se mi moc nezda, ale tazatel pojezd nechce, ma jiny pohled na vec, koupi tedy bez pojezdu, utraci sve penize, on to bude uzivat, zadny problem.Popsal jste veci, tak jsem si dovolil vyjadrit svuj pohled, nazor,tj.cele.Vezmu, zapnu pojezd, jedu,nakonec dodelam nejake zakouti, kde se pojezd neuplatni, nebo tezko uplatnuje a se sekackou se proste tolik nedru.A kdyby se mi pojezd rozbil, tak bych se poptal, kolik stoji oprava a pak bych bud nechal opravit, nebo bych to proste uzival bez pojezdu, z meho pohledu neni pojezdem co ztratit, jak jsem psal vyse. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
host - 97.217 (?), 13.9.2014 21:25

Viete, ked Mate kosacku s pojazdom, tak ju Mate aj tazsiu. Ked kosacku bez pojazdu, tak aby bola obratna. Nebudem si kupovat s pojazdom a potom ho nepouzivat, okrem toho, ak je tazka, tak je aj malo obratna. A co sa tyka tych testov, to nebudem komentovat. Mam ju tri roky a bez poruchy a kosim s nou dost, kosi dobre za mokra aj za sucha, kos naplni doplna. Moj Dolmar ma kolesa v loziskach, vyska sa nastavuje pohodlne, kosi vyborne, motor brigs 500 so zaberom 41 cm a ukazte mi kosacku s tymto zaberom a motorom 500. Ja mam od dolmara dost veci, nevydaril sa mi od nich krovinorez, to by som si od nich nekupil, ale na tu to kosacku nemozem povedat nic. A ked s tym nemate skusenosti tak nekomentujte nejake testy., akj ked to robi Dtest. Pisem iba svoju skusenost. Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 14.9.2014 0:39

Zajímavé je na Dtestu, že z většiny vyhrává Mountfield před značkovými a kvalitnějšímy výrobky.

Co se týče výběru sekačky bez pojezdu, nebojím se po téměř sezoně a častého sekání doporučit základní model sekačky Viking MB248 za cenu 7590,-. Bezproblémový chod motoru, okamžitá dostupnost ND, servis v každém větším městě, dobře si poradí s větší a mokrou trávou. Také máme na zahradě více překážek (stromy, stromky a keře), proto jsem zvolil spolehlivou sekačku bez pojezdu.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 115.106 (?), 14.9.2014 3:59

Mounfield ještě v žádném D-testu nevyhrál, neplést si to I-testem.

Váha sekačky je určité kritérium pro obratnost, ale neméně důležité jsou kolečka, jejich velikost, uložení a délka madla. Takže co mám zkušennosti se sekačkou z Lidlu za 6000Kč která váží cca 30Kg a Alkem 5300 brvc 42Kg tak těch 12Kg navíc se úplně ztratí díky velkým kolům, dlouhému madlu a dvojitému uložení kol v ložiscích. Je tam špičkový motor B&S 850e nic lepšího se do sekaček nedává, hliníkové šasí nezrezne, servis není potřeba, protože je sekačka postavená kvalitně, 6 let záruka. Super pogumované a pohodlné rukojeti a madla, tichá, easy start, nyní je ve slevě 18690Kč bez a 21240Kč se spojkou nože, budou dělat horší kusy se slabšíma motorama. Mezi nama ono sehnat sekačku nad 10 000Kč bez pojezdu je víceméně nereálná záležitost, těch 0,5Kg váhy pohonu nehraje pro obyčejného zákazníka roli. Viking jako značka je takovej zlatej střed, neurazí nenadchne (jen z obrázku je patrné nízké šasí se špatným prouděním vzduchu, obyčejné nevyosené šasí, malý tunel výhozu, nekvalitní mulč, malé kolečka, neprakticky vrchem vedená páka nastavení výšky, hadrovový nekvalitní a malý koš, krátké a né moc pevné madlo atd.). Všechno je odvislé od toho, kolik do sekačky chcete investovat, podle toho se vám dostane sekačka kvalitní a nebo šunt, opakoval bych se, sekačky bez pojezdu jsou většinou obyčejné šunky z dolního konce ceníku a proto vybrat kvalitní sekačku bez pojezdu je jako by jste si chtěl koupit nové auto a váš požadavek by byl, že tam nechcete posilovač řízení. Místo ne úplně rozumného požadavku na absenci pojezdu se raději soustřeďte na ostatní věci, zajděte si nějakou sekačku osahat do obchodu, vyzkoušet obratnost, porovnat kvalitu materiálů, velikost kol atd. pojezd neřešte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 14.9.2014 9:12

Dobrý den,

myslím, že jste si v zásadě výběr udělal sám, nechcete nic čínského či podobnou kvalitu co např. dělá GGP. Podívejte senař. do nabídky Hondy, dle mne má jeden model se záběrem kolem 40 cm bez pojezdu. Co se sběru trávy týče tak vždy zadní nikoliv boční jako má např. Husqwarna. Pokud neplánujete mulčovat tak kupujte bez mulčování, další prvek v konstrukci co se hůře čistí. Kvalitní a spolehlivé stroje dělá např. Honda, John Deere, Sabo, Viking. V případě techto výrobců máte garantovanou určitou spolehlivost. Neřešte tak moc zda tam bude nakonec pojezd či nikoliv pokud jak píšete budete trávu sekat jak se chce Vám ne dle ideálních podmínek tak na mokrou trávu potřebujete výkon, tedy silnější stroje budou mít většinou pojezd, které však nemusíte využívat. Hmotnost pak je trochu zavádějící, jelikož tu většinou neovlivňuje pojezd, ale celkově z čeho je sekačka vyrobená. Např. dražší řada HRX od Hondy je více méně plastová nicméně jsou to špičkové plasty, tuto sekačku kupoval kolega na chalupu, který se v zahradní technice roky pohyboval. Nakonec testy jako Dtest Vám moc neporadí jelikož kritéria a jejich váha co se tam dělají jsou dle mne úplně mimo skutečným potřebám co by uživatel měl chtít.

Ovšem pokud budete chtít to nejlepší pro kvalitu sečení a zdravého trávníku tak to nebude žádná rotační, ale vždy vřetenová. Nicméně dle Vašeho zadání by asi vřetenovka nebyla nic pro Vás, pokud by jste nepřehodnotil priority pro sekání trávy. U rotační má pak velký vliv na sečení ostrost nože a provedení tvaru nože, proto i zde je dobré noži věnovat pozornost a časté broušení je pak více méně samozřejmostí u všech.

Dobrý výběr. Martin 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.116 (?), 14.9.2014 9:40
Vemte dolmara žádný test ta sekačka nevyhrála tj. Nabouchá koš do plna a v servisu je nemáme za ty prachy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.91 (?), 14.9.2014 10:00

Tazateli nemám asi co sdělit, protože lidi kteří zrovna musí sekat trávu i když je mokrá, tak zrovna 2x nechápu.To samé pojezd, seřizování výšky atd.Chtěl jsem se zeptat p. Martina na časté broušení.Nepozoruji, že by sekačka někdy nesekala.Budiš asi to neusekne ale urazí.Křoviňák brousím často, tam to poznám.Jak to po častém broušení vyvažujete, jestli mohu vědět.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 14.9.2014 10:21

Sem tam taky sekám, když je tráva mokrá, tráva roste a prší několik dní, tak mezi deštěm se seká... s tím nožem jsem tady viděl vlákno, nůž se nasune na šroubovák či tužku a podle toho kde se tíha přikloní, tak se musí přibrousit. Ale za 8 let jsem brousil dva nože asi 4krát.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 118.192 (?), 14.9.2014 18:01

Už 2x za sebou jsem musel sekat mokrou trávu, protože u nás už 14 dnů prší. Sekám na 4 cm. Pokud Vám nevadí trávník ze silných trav, tak můžete sekat vyšší trávu a méně často. K sekačce. Mám CastleGarden z GGP Italy z roku 2004 s motorem Honda se záběrem 51 cm. Má ocelové šasi, ale něčím ošetřené. Vypadá to jako smalt. Zatím jsem měnil 2 svíčky a jeden vzduchový filtr, vedle běžné výměny oleje. Takže jsem žádný servis nepotřeboval. I řemen pojezdu je stále původní. Mokrou trávou se i koš plní dobře, to dobré plnění bude asi zapříčiněno velkým tunelem do koše a velkými otvory v koši na jeho konci nahoře. Mám nasazen mulčovací nůž, zbroušený už asi na 2/3 šířky. Jen kolečka už nemají skoro žádný dezén. Takže i před 10 lety se dělaly kvalitní sekačky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 15.9.2014 8:44

Dobrý den,

nože u rotační sekačky se brousí právě proto aby byla tráva co nejlépe nejčistěji usektnuta, tedy aby byla po posečení co nejméně roztřepená (zaschlé konečky). Nejde o to, že Vám tupá sekačka trávu neposeče (ona ji vždy nějak umlátí), ale jde o to jak ji poseče. Toto je pro lidi co jim záleží na kvalitě a na co nejvíce zdravém trávníku, roztřepené konečky mají velice neblahý vliv jak na celkový vzhled tráníku, tak na jeho růst. Je dokonce prokázáno, že špatně posečená tráva roste rychleji jelikož vynakládá na zotavení více energie, než ta co byla např. ustřižena dobře seřízenou vřetenovu sekačkou. Trávník je pak více náchylný k prosychání, chorobám atd. Pokud Vám jde jen o to mít trávu nějak posečenou tak to řešit nemusíte a stačí pak brousit jak píšete i když by jste rozdíl jistě poznal. Když jsem měl ještě rotační sekačku tak jsem při sečení 1x za týden brousil cca 6x do roka a kvalita střihu i tak byla na 50 % toho se mne nyní udělá vřetenovka. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 14.9.2014 17:41

Vetsina velkych sekacek se pochopitelne dela s pojezdem.Nerozumim osobne praktickemu duvodu, proc pojezd nechtit.Cena je skoro stejna s pojezdem i bez pojezdu u velke silne sekacky, hmotnost to vyrazne nezvysuje, usnadnuje to praci vetsinou vyrazne, kdyz nechci, tak ho nezapnu, nepouziji,kdyz se mi rozbije a nedam to opravit, tak budu miti proste sekacku bez pojezdu, pochopitelne.Myslim, ze neni co ztratit, akorat se clovek pripravuje o urcitou vyhodu, coz je bezesporu pojezd.Tlacit celou sekacku sam, nebo jestli ji tahne motor, je velky rozdil, alespon z meho pohledu.Ze by se na 1000 m2 pojezd nekde vyhodne neuplatnil se mi moc nezda, ale tazatel pojezd nechce, ma jiny pohled na vec, koupi tedy bez pojezdu, utraci sve penize, on to bude uzivat, zadny problem.Popsal jste veci, tak jsem si dovolil vyjadrit svuj pohled, nazor,tj.cele.Vezmu, zapnu pojezd, jedu,nakonec dodelam nejake zakouti, kde se pojezd neuplatni, nebo tezko uplatnuje a se sekackou se proste tolik nedru.A kdyby se mi pojezd rozbil, tak bych se poptal, kolik stoji oprava a pak bych bud nechal opravit, nebo bych to proste uzival bez pojezdu, z meho pohledu neni pojezdem co ztratit, jak jsem psal vyse. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika