Dakr FD-3

host - 58.160 (?)
1.7.2009 18:56

Po sedmi letech práce se sekačkou RZS 69 od Dakru musím říct že bych ji za nic nevyměnil. Opravdu spolehlivá sekačka s minimální údržbou, velkým záběrem a foukanými koly.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 20.52 (?), 1.7.2009 13:08

Radši bych nechal pořádně zgenerálkovat MF 70 než jít do Dakru.I za cenu náhradního motoru atc..

host - 58.160 (?), 1.7.2009 18:56

Po sedmi letech práce se sekačkou RZS 69 od Dakru musím říct že bych ji za nic nevyměnil. Opravdu spolehlivá sekačka s minimální údržbou, velkým záběrem a foukanými koly.

host - 95.123 (?), 27.12.2009 13:05

Dle sdělení výrobce FD3 není konstruován k orbě. Je to škoda. K

host - 121.213 (?), 2.7.2009 20:00
Dobrý den, přátelé sekačka Dakr FD-3 je dozajista fajn, ale jako náhrada za MF 70 určitě ne. Podobnou situaci (náhradu MF) jsem řešil před 2 roky a to na trhu tendle Dakr nebyl. Mimo Dakru je na trhu Vari, ale ta je jednoúčelová. Velmi pěkně vypadá kultivátory Staufčík. Má to strejda a dělá to vše od sečení po orbu a další přípravu půdy. Jeho soused má kultivátor Tip Robot (tip-pv.cz) a taky to vypadá dobře. Tenkrát jsem vybíral ze strojů lépe přizpůsobených k sečení, ale i pro přípravu půdy (Reform, Agria, Köppl, Aebi). Tyto stroje stojí celkem dost peněs – chtěl jsem pořídit Köppl Multitalent LS + bubnovku + prstovou lištovku(160) + pásový obraceč (za něco více než je průměrný roční plat) no a časem rotační mulčovač. Pak nakonec s toho sešlo (spad mi na dům strom) a takjsem pořídil dieseloví motor Hatz a dal jsem ho na MF70 a jsem plně spokojen. To vám jen píšu, aby jste věděli co je ještě na trhu (Dakr mi totiž vůbec nesedl a jsem na tydle stroje jsem celkem alergickej) Štěpán

host - 58.160 (?), 2.7.2009 20:52

To je sice pěkné, co tu píšete, ale myslíte si že obyčejný člověk s platem 15000 Kč má peníze na to, aby utrácel za předražené stroje Koppl a Agria. Staufčík a Robot je konstrukčně slabší, má primární převod řešený řemeny- nehodí se těžké práce jako je orba a rotavátorování.

Právě v tom je Vari a Dakr jedničkou- používají špičkově řešené převodovky s koly v olejové lázni, a jejich převody jsou při správném zacházení prakticky nesmrtelné, velmi dobře zvládají i orbu těžkých půd. Motor si vyberete přesně podle svých požadavků a navíc cena je díky občasným akcím vcelku slušná. Ten kdo chce obdělávat větší políčko, usušit seno a v zimě uklidit sníh, budou tyto stroje určitě vyhovovat. Navíc díky širokému rozsahu příslušenství, které vyrábějí v česku rovnou tři firmy (Vari, Dakr a Motor Jikov Strojírenská), si mašinku dovybavíte přesně na míru. A věřte nebo nevěřte, Vari se hodně používá i v obecních údržbách zeleně a Dakr jim hodně šlape na paty, díru do světa udělal hlavně tím, že nastavil dobrou cenovou politiku a kvalitu.

MF 70 se s FD3 snad ani nemůže rovnat, protože FD trojka jí natrhne zadek výkonem i využitelností. navíc budete li potřebovat spotřební materiál, jako jsou filtry, svíčky, náhradní kudly nebo oleje, s Dakrem není problém a s Vari také ne. V obou firmách pracují vcelku ochotní lidé(zde trochu víc chválím Dakr, jsou prvotřídní) a ani s náhradními díly není problém ani po několika letech.

host - 20.52 (?), 2.7.2009 23:50

S tou FD 3 bych to neviděl tak růžově.S MF 70 podseknu bez problému i hustou trávu cca 130cm při výkonu zhruba 3000 m/h. Maximálnálně jí pomůžu, že sunsám šusplech, aby kola přimačkla hustý koberec trávy za lištou k zemi.

U FD3 bych pochyboval, že takové množství trávy schroupne při 11,5 HP . 150 cm mají dvoububnovky za velný traktor a mají kolikrát co dělat. když je trávy někde hafo..

host - 114.14 (?), 13.7.2009 14:50

Dakr FD 3 má zábět 121cm, motor je cca dvakrát výkonnější než na FM 70 2takt, má uzávěrku, brousit se musí jenom čtyři nože místo osmnácti (asi), nesmrdí a nezasekává se na každé krtině. Pracuji s FM 70 již 12let a první sezónu s FD 3 a rozdíl je ohromný. Když chcete porovnávat, ptejte se u těch kdo znají a předem si stanovte kritéria... Jistě existují lepší sekačky, otázkou je o kolik jsou dražší. Věřím tomu, že by každý rád přivítal AS, Agrie, Koppl apod., ale kde vzít statisíce?? Pro našince, který má 1-3 ha je velmi dobrá varianta VARI nebo Dakr. S pozdravem.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 13.7.2009 21:34
Dakr FD3 jsem v ruce neměl, ale MF 70 jsem si půjčil, a přestože vážím asi 92 kg, a mám slušnou fyzičku, lítal jsem za tím jako papírovej čert. Jistě, že to chce trochu cviku, ale ta sekačka, zejména při zatáčení, umí hodit velmi ošklivě. Musím uznat, že na to, jak je MF 70 stará, tak je to skvělý stroj, oproti BDR 700 seče rychleji, ale je neohrabaná, a zdvihání lišty, manipulace ve svahu, a nutnost 2. osoby odhazující trávu z lišty dávají zabrat. Mám pozemek ve sklonu 15-17 %, takže jsem si užil. Abych vše nepřičítal jen své neschopnosti, tak jednou mi sekal s MFkou pozemek sám její majitel - pořez, který má asi 140 kg, a asi 2x jej MFka dokázala také pěkně smýknout. Neříkám, že je to krám, ale když si to pořídí, v opojení místními diskusemi, nějaký zahradní technikou nepolíbený subtilní panáček, mohl by být nemile překvapen.

host - 20.52 (?), 13.7.2009 21:57

Dejte sem někdo odkaz ma nějaké video Dakru FD 3 jak zvládá hustou 120cm trávu někde ve svahu nebo v podmáčené louce. Rád bych to porovnal s MF 70 s kteru toho mám dost nasekáno i v extrémnějších podmínkách pro prstovou lištovku.

host - 248.246 (?), 22.7.2009 9:48

A ten štěpkovač k FD-3 nemá nikdo???

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty