Tak dovolte abych se podělil i já se svými zkušenostmi. DAKR FD3 je podle mě hodně nepovedený výrobek. Podruhé už bych do toho nešel. Sekám s ním už 3 rok. Mám tři kamarády, všichni si ho koupili ve stejný čas. Takže myslím mám srovnání poměrně dobré. Nikdo z nich by si to už nekoupil. Podle mě to nemají vývojově dořešené... Když slyším, že dakr vyvážejí i do zahraničí, tak se musím stydět za negativní reklamu, kterou s tím firma dělá v zahraničí. S Dakrem sekám ročně cca 12 ha. Tento rok s ním končím a příští rok kupuju malotraktor. A nyní k seznamu závad:
1) pálení řemenu. Neustále se pálí řemen. Navíc nejde nikdy seřídit. Sekačka je schopna pracovat bez poruchy tak max. 4 hodiny. Pak se problémy se seřizováním neustále zvětšují, takže musíte snižovat rychlost, zastavujete, seřizujete, máte ruce od oleje... Velice doporučuji výměnu spáleného řemenu za nový ještě na poli. 100% si polpálíte ruce. Převodovka je toiž úplně rozžhavená.
2) Ulamování a odpadávání šroubků ze sekačky i z pohonné jednotky. Navíc motor používá americkou normu vytvort, sekačka metrickou normu. Když vám odpadne šroubek z motoru, nejde ho jednoduše vyměnit. Musíte si ho objednat.
3. Řídítka se nám ulomila všem. Poddimenzovaný a nekvalitní materiál.
4. Ovládácí páčky neustále vyskakují. Jsou neergonomické. Po pár hodinách z toho bolí ruce a máte toho dost.
5. Všem nám uchází levá pneumatika. Doteď nebyl schopen nikdo říct proč. Ani ve firmě na to nepřišli. Takže jsme si koupili kopresůrek a neustále dofukujem.
6. Nefunkční baterka. Ta vám odejde hned na konci prvního roku. Důvod je jednoznačný... je to nekvalitní výrobek. Nepomůže žádné dolívání kapalin. Druhý rok už budete nahazovat motor jenom ručně.
7. Krytky na těch nejdůležitějších ložizcích odpadly hned asi po 3 hodinách od zakoupení a rozběhnutí motoru.
8. Sedačka... to je systém DODO. Určitě se vám na ní ulomí všechny svary co na ní jsou (to zaručuji - všichni jsme to řešili). Jedete třeba po poli a najednou se to pod váma propadne a ležíte na poli. Když se pevně nedržíte řídítek tak se můžete i zabít.
9. Ulomení svarů na otočníku u řídítek...
10. Odešla mi hdraolická převodovka... za cca 10 000Kč. Hned druhý rok. Údajně do ní nenalili od výroby olej.
11. Další soupis závad poskytnu průběžně. Doma to mám někde sepsané. Pokud máte nějaký dotaz ptejte se.