Dakr FD-3
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 218.71 (?) 23.7.2009 15:26
Ano příspěvek z 22.7.09-218.71 Ještě jsem zapoměl, je tam 7k motor. Habr.v
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.71 (?), 24.7.2009 9:57
Dobrý den Podívejte se na Vari BDR 1200-oproti FD-3 je jednoduší na ovládání, nemá tolik páček, jinak doporučuji - podívat se a osahat, třeba na výstavě, protože obrázek značně zkresluje!!! Ještě třeba Dakr - 2buben - 75cm, nebo MKS-60- 85cm šíře sečení a poloviční cena!!! Habr.v
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.110 (?), 23.12.2009 19:31
Zdravím všechny na těchto stránkách - některé reakce jsou velice odborné a skutečně profesionální. Také stojím před rozhodnutím jaký stroj pořídit na údržbu (sad asi 6.500 m2 metrů a zahrada u domu 1.500 m2). Doposud jsem se snažil tuto plochu udržovat křovinořezem, a lištovou sekačkou VARI. Bohužel tato dvoutaktní pohonná jednotka nápor sečené plochy nevydržela a spolu se sekačkou skončila svoji životnost. Zvažoval jsem mulčovač od VARI, ale nakonec shodou náhod jsem viděl sekačky od Dakru. Dostal jsem kontakt na člověka do konstrukce a kupodivu jsem se setkal s velice vstřícným přístupem a dokonce jsem se domluvil na možnost odzkoušení pohonné jednotky přímo při práci. FD3 mne skutečně přesvědčila co se týká výkonu, poměru kvality a ceny. Měl jsem možnost odzkoušet jak novou dvoububnovou sekačku, která mne na přerostlé trávě cca 60 cm přesvědčila výkonem a mulčovač. Pohonná jednotka jen pobrukovala a velkou výhodou je použítí kvalitního hydropohonu, který je skutečně super jak můžete přizpůsobit rychlost pojezdu k prováděné práci (nedá se srovnat s klasickou mechanickou převodovkou). Je skvělé že se nejedná o jednoúčelový stroj jaký bohužel vyrábi VARI. Je velkou škodou, že nedá pořídit na větší plochu nějaká výkonná kombinace VARI a pořídit dva silné stroje vzhledem k sečené ploše je pro mne nereálné (a pořád jen mulčovat se také nedá a je potřeba trávu i posekat). Na základě výše uvedených skutečností vyhrál DAKR a na jaře 2010 bude nová mašinka. Děkuji všem uživatelům jejichž příspěvky mne velmi zaujaly a Všem přeji krásné vánoce a štěstí a zdraví v novém roce 2010. Všechny ještě jednou zdravi JK
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.31 (?), 23.12.2009 21:19
zadejte do vyhledavače třeba BCS 730 Aktion a myslím, že si každý vybere co potřebuje.Ceny trochu nad Vari, ale žádná odstředivá spojka a silnější motory.Do jara na přemýšlení času dost, tak se neukvapte.Ceny si nechte ze some poslat na mail.Pro mě je to zatím jediná odpovídající náhrada co jsem našel za můj MT7 UNI.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.51 (?), 24.12.2009 13:23
Váš příspěvek není špatný, ale jak jsem se díval BSC nemá bubnovou sekačku, což po zkušenostech chci vyměnit lištovou za bubnovku. Jak jsem psal vzhledem k ploše je dvoububen nutnost, nenáročný na údržbu a nehrozí poškození při sečení o podrůstky, kameny atd.. Přeto Vám děkuji za Váš příspěvek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.51 (?), 24.12.2009 13:11
dle zjištěných informací se jedná o hydropohon, který se používá u travních traktůrků a je dle sdělení od DAKRa mnohonásobně otestován a prověřen i u jiných výrobců zahradní techniky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.31 (?), 24.12.2009 15:41
Podívejte se na tuto stránku. Jsou tam zajímavá videa strojů BSC.Nové lištové sekačky už nemusí obsluhovat dvě osoby jako u MF70,ale každopádně před nákupem vyzkoušet oba druhy sečení a pak se rozhodnout.Každému vyhovuje něco jiného.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.185 (?), 25.12.2009 12:27
Je pravda, že firma DAKR je na tom s FD3 konstrukčně mnohem lépe než Vari s BDR 1200. K Dakru se dá dokoupit pořádná řádka dalších zařízení a se sekačkou, mulčovačem, vozíkem a frézou na sníh to je pořádný dělo, které nemá v našich končinách obdoby.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 25.12.2009 14:20
Nebudu hodnotit zda je na tom konstrukčně lépe Vari nebo Dakr, protože každý z těchto strojů má co jiný ne a pochybuju o tom, že by zde našel někdo, kdo má zkušenost s oběma stroji. Navíc se zdá, že jednoúčelovost BDR 1200 bude brzo minulostí. I kdyby to měl být výsledek zdrávé soutěživosti mezi oběma výrobci je to pro nás uživatele jen dobře i když to ani jeden z nich veřejně nepřizná. Mě osobně na daktru vadí ten hydropojezd a v hlavě vztýčený prst mě varuje co s tím když to nevydrží po sedmi- deseti letech. V třevodovce se vyměmí kolečka a třeba i s lořisky a jede se dál. Dá se takto jednoduše a doma opravit takový to pseudo hydropojezd? Já myslím že těžko a pokud je jediná oprava výměna, pak je to dost drahý špás. No, ale nevím je to na každém jakou cestou se vydá.
Taky jsem se díval na BCS a je to pěkný a výkonný stroj. I za, jak tu někdo psal, cenu jen o málo výšší než Vari. Je-li to málo nebo moc je zase věcí a úhlu pohledu každého z nás. Co ovšem odrazuje od koupi je, když by bylo něco na stroj potřeba. Nemyslím nějaké zásadní koruchy, ale drobnosti, které se provozem postrácí, opotřebují ap. Kdo nebydlí poblíž dovozce a prodejce myslím si že dost si počká a i zaplatí za každou drobnost a to je v sezoně přinejmenším otravné. Proto lidé volí raději stroje, na které v rozumné vzdálenosti zakoupí hned první pracovní den vše, co o víkendu "umřelo".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.112 (?), 26.12.2009 12:59
Ten dle Vás "pseudo hydropojezd" je skvělá věc a pokud by jste jej odzkoušel nebudete chtít o klasické převodovce ani slyšet. Hydropohon používá nejen zemědělská technika, ale i bagry a nakladače a je to zcela bezporuchový systém
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|