Čínský křovinořez
|
|
 |
 |
host - 244.55 (?) 24.6.2009 12:27
Mám z Ebay krovinorez "značky" Timbertech. Nájdete si ho tam jednoducho.
Dražba prebehla vo štvrtok pred dvoma mesiacmi a o týždeň vo štvrtok som už kosil. Chytá pekne na prvý záťah, len to ide ťažko. Kosil som nožom aj strunou úpne bez problémov aj s nárazom do skrytého pňa. Po spotrebovaní asi 2,5 nádžky sa začali objavovať vybrácie v hlave. Časom sa spodná časť delenej tyče veľmi zohriala, takže som sa popálil, keď som ju chytil do ruky. Reklamoval som to, poslali mi nákres stým, že mám popísať, ktorý diel je vadný. Myslel som, že spodná časť rúry. Do 7 dní od nahlásenia mi prišiel balík. Bola v ňom nová prevodová hlava a spodná časť rúry. Rúra síce bola menšieho priemeru, ale výmena hlavy problém odstránila, takže chyba bola tam. Odvtedy už 2 mesiace kosím cca 1xza10dní prudký svah a okolo plota, spolu asi 600m2. Motor má v porovnaní s predtým požičaným STIHL FS80 viac sily. Viac vibruje, treba použiť rukavice. Pohon je hriadeľom, nie lankom.
Pre šikovného kutila, ktorý ráta aj s prípadnou svojpomocnou opravou je to za celkovú cenu 85€ dobrá voľba. Uvidím ako dlho bude fungovať.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 51.130 (?), 24.5.2009 12:48, zobrazeno: 58830x
Jsme novými majiteli chalupy s 2400 m2 velmi svažitého pozemku (známá, aby se udržela na jejím, prý menším svahu, nosí do zahrady tretry!!). Vetší část svahu je neudržovaná, na jaře byla plná sasanek a petrklíčů, později i orchidejí. Větší náletové dřeviny jsem vyřezal motorovkou, na trávu a menší proutí si chystám pořídit křovinořez. Myslím, že budu kosit tak 2x, max. 3x, abych ty divoké šperky nevyhubil. Nemám absolutně žádné zkušenosti s křovinořezy, ale pro moje účely se mi nechce dávat nějakých 10-15 tis. za značkový stroj. V Německu se na Ebayi draží čínské křoviňáky s 43-52 ccm, výkonem 2-3 PS, antivibrací apod. za 90-120 EUR + cca 30 EUR za dopravu. Mám už 2 roky čínskou sekačku AGB s pojezdem od Vari za necelých 5tis a zatím jsem celkem spokojený. Můžete se někdo vyjádřit i k čínským křoviňákům? Taky existují i typy s možností použití různých adaptérů, viz např. zde, ale ty budou asi úplně na nic nebo ne? Za názory předem děkuje Petr
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.130 (?), 24.5.2009 20:06
Ta čína se vám na tak velkým pozemku rozsype za rok používání. Šel bych do Hondy 435, ta je v plný palbě za 14 tisíc a pět let záruka ručí za kvalitu sama o sobě
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.130 (?), 24.5.2009 22:50
Jelikož jsem s křovinořezy nikdy nepracoval, tak asi raději zvolím nějakou levnou čínu z Německa i s dopravou za 100-120 EUR s tím rizikem, že se do roka či dvou rozsype a že oprava nebude rentabilní. Ale snad mezitím zjistím, jaký stroj vlastně pro ono dvojí až trojí posečení svahu potřebuji, jaké parametry jsou pro mně důležité (např. ovladatelnost, výkon, váha, jestli budu pracovat více se strunou nebo nožem apod.) a podle toho zvolím lepší značku a model. Ale třeba budu mít štěstí a bude mi sloužit déle. Zatím řeším, jestli z katalogových parametrů poznám vyložený šmejd, jestli zvolit objem 43, 49 nebo 52 ccm nebo jak poznám z obrázků, zda je náhon bovdenem nebo pevným hřídelem.
Nevíte někdo, kdy je bezpečné sekat podhorské louky, aby se nepoškodil růst sasanek, prvosenek a vstavačů? Petr
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 94.12 (?), 25.5.2009 9:20
Ono si většina lidí myslí, že nekvalitní stroje (čínské) se chovají tak, že 2-3 roky běží bezvadně a pak se rozsypou. A to se jim za ty peníze vyplatí. To může fungovat u vrtačky či flexy. Ale u sekačky či křoviňáku jsem se setkal s tím, že stroje sice fungují, ale ne tak dobře jako ty kvalitní. Tedy startují hůře, zejména se starším benzínem, rychleji se přehřejí, občas vynechají či chcípnou, neustojí bez vady seknutí do pařezu, kroutí se popruhy, aj. A pak je to o čase stráveném hledáním vady, opravou a o radosti z práce vůbec.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.130 (?), 25.5.2009 14:51
A co tahle? Pozná se z obrázku a z parametrů, jestli je úplně na prd? Petr
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 244.55 (?), 24.6.2009 12:27
Mám z Ebay krovinorez "značky" Timbertech. Nájdete si ho tam jednoducho.
Dražba prebehla vo štvrtok pred dvoma mesiacmi a o týždeň vo štvrtok som už kosil. Chytá pekne na prvý záťah, len to ide ťažko. Kosil som nožom aj strunou úpne bez problémov aj s nárazom do skrytého pňa. Po spotrebovaní asi 2,5 nádžky sa začali objavovať vybrácie v hlave. Časom sa spodná časť delenej tyče veľmi zohriala, takže som sa popálil, keď som ju chytil do ruky. Reklamoval som to, poslali mi nákres stým, že mám popísať, ktorý diel je vadný. Myslel som, že spodná časť rúry. Do 7 dní od nahlásenia mi prišiel balík. Bola v ňom nová prevodová hlava a spodná časť rúry. Rúra síce bola menšieho priemeru, ale výmena hlavy problém odstránila, takže chyba bola tam. Odvtedy už 2 mesiace kosím cca 1xza10dní prudký svah a okolo plota, spolu asi 600m2. Motor má v porovnaní s predtým požičaným STIHL FS80 viac sily. Viac vibruje, treba použiť rukavice. Pohon je hriadeľom, nie lankom.
Pre šikovného kutila, ktorý ráta aj s prípadnou svojpomocnou opravou je to za celkovú cenu 85€ dobrá voľba. Uvidím ako dlho bude fungovať.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|