Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 25.70 (?) 
21.7.2012 7:57

Dobrý den, jako automechanik si myslím že je to kvůli záběchu aby motor neběžel od začátku na plno a tím nedošlo k poškození. Abych řekl pravdu mám Wolfa jen měsíc ale dnes budu sekat tak se podívám a opět napíši. Jinak mne se zdají otáčky v pořádku a ani ve vysoké trávě a na svahu se traktor nehltí a motor běží jak kytkasmiley. Nevim jaký máte motor já v tom mám Kawasaki. Páčku mám téměř naplno ale většinou ne nadoraz avšak na motor jsem nekoukal, jak jestli je to naplno či né. Je ale třeba vše projit i když je nový, jak jste jistě četl měl sem problém s řízením a následně zjistil že nebylo při montáž namazáno na jedné straně nápravy. Tak sem to udělal po svém a řízení utáhne i dítě. S pozdravem J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 149.141 (?), 24.7.2012 23:57

No já mám taky motor Kawasaki. Pokud by to s tím záběhem byla pravda, tak by měl technik něco o další úpravě říct, ale neříkal nic. Jak jsem psal, tak páku voliče otáček dostanu pouze do poloviny dráhy mezi želvou a zajícem, dál to nejde. Traktor to zvládá tyto otáčky na sečení úplně  bez problémů, ale je to divný. Zkusím to nafotit a vložit sem. jk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 207.24 (?), 1.7.2012 15:13

Zdravím,

protože v současnosti zvažuji nákup Challenge 92 16 na který dosud prakticky neexistují žádné uživatelské recenze, chtěl bych poprosit zda se můžete podělit o Vaše doposud nabyté zkušenosti s tímto strojem po nějaké době používání. Jak si např. poradí s vyšší trávou, zda se opakují problémy se startem a ucpáváním tunelu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.88 (?), 4.7.2012 22:38

Zdravím,

zatím máme najeto 7 mth. Se startováním již žádné problémy nejsou. Motor nastartuje vždy na poprvé. Překvapila mě trochu spotřeba na 1,5 mth cca 5-6 l. Místo naturalu 95 začínám na doporučení prodejce používat 98 nebo 100. Spotřeba trochu klesla. Problém s parkovací brzdou je již také vyřešen. Chyba byla u mě. Nožní pedál brzdy se totiž musí silou sešlápnout až k podlaze a pak jde aktivovat bez problémů parkovací brzda. Nožní brzda brzdí naplno o hodně dřív než s pedálem na podlaze, tak mě to nenapadlo, že se musí pedál sešlápnout až na doraz... Seče to velmi dobře, ale na vysokou trávu to není. V návodu se píše, že je traktůrek určen na max.10 cm vysokou trávu :-). Dále se v návodu uvádí, že při sečení husté a vysoké trávy je doporučená max. rychlost stroje na 2 km/h. V tom je možná zakopaný pes, protože máme pozemek mírně ve svahu a hodně nerovností a udržet takhle nízkou rychlost se mi ne vždy daří a prostě se to ucpe. Bavím se o trávě co je vidět na fotkách. Na jiné části pozemku, kde je tráva i vyšší, ale řidčí jsem sekal 1,5 h a nebyl žádný problém a ani jednou jsem nemusel sesednout z traktůrku. Pokud budete pravidelně sekat max. do 2-3 týdnů, tak nebudete mít problém. Jinak někdo psal, že traktůrek nemá přední nárazník. Musím ho opravit, nárazník má a na fotce je to i dobře vidět. Někdo se tu dotazoval na chybějící vodící kolečka žacího ústrojí. Podle mě je vůbec nepotřebuje. Jak jsem psal máme hodně členitý pozemek a pokud cítím, že si při najetí na nerovnost asi škrtnu, tak dávám zdvih sečení na maximum. Manipulace s pákou na zdvih jde bez problémů. Hodně kladně hodnotím i objem koše, 300 l je opravdu prima a nemusíte jezdit hned vysypávat. Myslím si, že se traktůrek povedl, ale zda bude spolehlivý to ukáže až čas... Zatím spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 247.10 (?), 5.7.2012 10:46

Jo dvouválec (větší motor) je obecně žíznivější než jednoválec...

S tím musíte počítat. Třeba se to po zaběhnutí stroje i obsluhy usadí na přijatelné hodnotě cca 3l. Méně to asi nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.73 (?), 5.7.2012 15:45

Mám dvouválec BS 22HP V TWIN na travním traktorku a 5 sezón seču s ním vyšší trávu než je na obou fotkách - spotřeba cca 2 litry na hodinu práce, stroj má otáčkoměr, takže neseču při nízkých otáčkách. Jinak ale je to asi v normě, protože jsem loni psal dealerovi BS, protože mě zde jeden pisatel napadl, že to "šmydlám na nízké otáčky motoru" a dealer mi odepsal, že se mám držet návodu výrobce traktoru a spotřeba opravdu může být vyšší. S tím oplachováním vodou je to pravda, taky to nedělám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 247.10 (?), 5.7.2012 20:13

Souhlas, jen poznámka: hodina práce a hodina práce může být sakra rozdíl!

Např. dva sečou stejnou plochu i stejně velkou trávu stejným traktorem. Jeden ji poseče za 2 hod pěkně piánko, raději stroj nepřetěžuje. Druhý jezdí rychle až traktor praští - hotovo za 1 hod. Logicky spotřeba druhého na hod je mnohem vyšší. Celkově na posečenou plochu bude mít propáleno méně benzínu ten druhý co tomu dává pokouřit. C se životnosti motoru týče - no to je snad jasný...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 2.73 (?), 10.7.2012 21:56

Rychle seče soused s jednoválcem AGS a každou chvíli to má ucpané. dva řemeny už na něm taky měnil. Na traktoru poskakuje jako groteska. Já seču pomaleji, o cca jeden i dva týdny později vyšší trávu a nic se mi neucpává. Po zatravněném poli se ani rychle jezdit nedá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.9 (?), 11.7.2012 7:48

Používat hlavu je základ. Pak dokážete sekat i s "horším" traktorem. A co máte vy za stroj?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.12 (?), 5.7.2012 22:05

Jaká traktor vlastníte, mohu-li se zeptat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika