Alko nebo Stiga?

host - 16.7 (?)
9.6.2009 13:34

Stiga "S4" má variátor. 4 rychlosti jsou 4 zaaretované rychlosti přes variátor. Má to své výhody - nepotřebuje spojku, rychl. se volí za jízdy, jednoduchá konstrukce. Přeji šťastnou volbu při výběru sekačky. Ivo

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.187 (?), 8.6.2009 23:08, zobrazeno: 9835x
Dobrý den, najde se někdo se zkušenostmi z praxe? Rozhoduji o koupi sekačky pro větší členitější zahradu. Po delším zvažování a zkouškách několika strojů jsem se rozhodl pro větší sekačku s volitelnou rychlostí pojezdu. Můj výběr se zúžil v podstatě na stroje Alko POWER LINE 5200 BRV (cca 18tis) a Stiga TURBO 55 4S (cca 19tis). Jen poznámka: Alko 5200 BRV je lepší verzí sekačky Alko 520 BRV - má lepší motor, pevnější rukojeť a další detaily (je také cca o 3 tis dražší). Alko vypadá na první pohled lákavěji - lepší cena, design, snad i lepší ovládání???, přístup ke koši, indikace plnosti koše, atd. Má ovšem ocelové šasi. Nadruhou stranu Stiga vypadá robustněji, má hliníkové šasi a dle info má namísto variátoru 4rychlostní převodovku, která by měla mít dle prodejce lepší životnost než variátor na Alku. Máte někdo zkušenosti s těmito stroji v praxi? Předem děkuji za seriózní informace.

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 53.34 (?), 9.6.2009 8:56

Mam ALKO 4700BRV DOV, nemuzu porovnat se Stigou, ale co se tyka mechanickeho provedeni a motoru nemam nejmensich pripominek, vse sedi na svem miste, nic se nevikla, proste no problem.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 9.6.2009 9:57

Volil bych Stigu. Nemám nic proti Al-ko, ale nepovažuji ji za top značku. Hliníkové šasí a nižší hmotnost jsou navíc silné argumenty.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 9.6.2009 13:16

S alkem s plastovým šasi mám tu nejlepší zkušenost - robustní odolné, motor B-S, mnoho let slouží spolehlivě s minimálními servisními zásahy (dvakrát za 7 let jsem měnil svíčku a každý rok olej).

S volbou, ktererá čeká Vás to bude spíš věc srdce. Stiga je nekompromisní kvalita, pověst Alka kazí jeho nejlevnější výrobky.

Stiga navíc také dobře zní :-))

host - 16.7 (?), 9.6.2009 13:34

Stiga "S4" má variátor. 4 rychlosti jsou 4 zaaretované rychlosti přes variátor. Má to své výhody - nepotřebuje spojku, rychl. se volí za jízdy, jednoduchá konstrukce. Přeji šťastnou volbu při výběru sekačky. Ivo

host - 4.187 (?), 21.6.2009 8:00

Děkuji všem za reakce. Nakonec jsem koupil tu Stigu. První dojmy z prvního sekání jsou veskrze kladné. Vzorový střih, vzorový sběr (pravda byly ideální podmínky), sekačka nemá skoro žádný jízdní odpor, takže při jízdě po rovině není vůbec potřeba zapínat pojezd. Jinak u pojezdu bych snad uvítal ještě jeden rychlejší stupeň. Při prvním sekání mi prvních cca 20 min při větším zatížení (né nijak extrémním) i s max otáčkami vynechával motor a jednou dokonce zhasl. Docela mi to vyděsilo, ale pak najednou vše OK. 2x se mi rovněž stalo, že po startu sekačka silně zakouřila, jako když nabere ojej. V návodu jsem se dočetl, že se mají před vypnutím snížit otáčky na min, což jsem nedělal, ale že by to bylo tím??? No uvidíme co ukáže další provoz.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz