Jelikož právě taky sháním a konzultuji zde výběr křovinořezu / vyžínače, můžu Vám rovnou v rychlosti odpovědět, co se dozvíte později...
Mezi značkové stroje se zde obvykle řadí následující značky:
STIHL, Husqvarna, Dolmar, Stiga, Jonsered, Solo, prip. Honda (pro Vas vsak draha, 4-takt)
Pak zde najdete i zastánce značek Partner, příp. AL-KO...
Pokud můžu radit, tak vybírejte podle servisu - jak blízkost, tak ochota, informovanost a vstřícnost... Já z toho důvodu prozatím vyloučil Dolmar, Jonsered i Solo.
Jelikož jsem sem na fórum přišel s dotazem na vyžínač do 5tis kč, musím Vám říct, že aktuálně přemýšlím nad nákupem křovinořezu za 10 :-)
Máte pravdu, že Ferrari je zbytečné, ale proč jezdit ve škodovce, když si můžete koupit Toyotu ;-)
Narozdíl od Vás jsem já však hledal stroj lehký a se snadným startováním, což výber dost omezuje...
Prodejce Husqvarny mi modely "125" rozmlouval s tím, že jde o hobby řadu a ta nižší cena za to nestojí... navíc, i když má rovnou hřídel, tak není pevná nýbrž jde o pletený bovden... Doporučil mi za 10tis model 323 RII... až na tu cenu výborný... Ještě zbývá navštívit Stihl a Stigu, nebo koupit nějaký hobby stroj v akci v Makru :-)