Al-ko BC 4535 nebo Husqvarna 125 R

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.57 (?)
16.5.2009 10:49
Pokud jste takto limitovan penezi tak potrebujete spolehlivy stroj, ktery vam alespon 10 let vydrzi. Nechci nijak hanit Al-ko, ale do svych krovinorezu dava cinske motory. Na vasem miste bych volil Husqvarnu, ale jeste bych se poohledl po jinych renomovanych znackach. R.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 52.9 (?), 16.5.2009 9:36, zobrazeno: 12771x

Zdravim, rad bych si koupil krovinorez Al-ko BC 4535,mam zahradu asi 700 metru ctverecnich, polovina je svah, travu budu sekat tak 2x az 3x za rok, tak bude asi vysoka, moc nejakych naletovich drevin tam neocekavam, ale zase nejake malini z druhe strany plotu bych jednou za cas rad posekal.Velka vaha stroje mi tak nevadi, pri mych 190/105 to lechce ustojim, jen bych rad aby mi to aspon tak pet let na to seceni vydrzelo! mate s tim nekdo zkusenosti?do vyssich cenovych kategorii u znackovych stroju se bohuzel nemuzu poustet, maximalne do 6500kc u zminovnane hq 125 r, ale ta mi prijde vykonove slabsi!

dekuju za nazory

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.57 (?), 16.5.2009 10:49
Pokud jste takto limitovan penezi tak potrebujete spolehlivy stroj, ktery vam alespon 10 let vydrzi. Nechci nijak hanit Al-ko, ale do svych krovinorezu dava cinske motory. Na vasem miste bych volil Husqvarnu, ale jeste bych se poohledl po jinych renomovanych znackach. R.

host - 52.9 (?), 16.5.2009 14:22

Ono tech deset snad ani nebude tak nutnych, limitovan jsem momentalne s toho duvodu ze jsem koupil dum i s tou zahradou, takze vetsina penez jde spise do podstatnejsich veci spojenych s bydlenim, a taky jsem si rikal ze se to alespon naucim na necem levnejsim, abych mohl za par let, uz koupit neco kvalitniho!:-) taky hned po ziskani ridicaku neskacete do ferrari ale obouchate starou skodovku po tatovi!:-D

ikdyz ten cinsky motor mi moc radosti tam nedela.chtel jsem se zeptat, ktere jsou ty renomovane znacky s dostupnym servisem(vychazel jsem i s toho ze ono Al-ko ma servis i prodejnu primo u nas ve meste),moc se v tom nevyznam, jen vim ze asi nejlepsi stihl je upne mimo muj dostrel;-)

fahrman - (12) - 28.34 (?), 16.5.2009 14:38

Jelikož právě taky sháním a konzultuji zde výběr křovinořezu / vyžínače, můžu Vám rovnou v rychlosti odpovědět, co se dozvíte později...

Mezi značkové stroje se zde obvykle řadí následující značky:

STIHL, Husqvarna, Dolmar, Stiga, Jonsered, Solo, prip. Honda (pro Vas vsak draha, 4-takt)

Pak zde najdete i zastánce značek Partner, příp. AL-KO...

Pokud můžu radit, tak vybírejte podle servisu - jak blízkost, tak ochota, informovanost a vstřícnost... Já z toho důvodu prozatím vyloučil Dolmar, Jonsered i Solo.

Jelikož jsem sem na fórum přišel s dotazem na vyžínač do 5tis kč, musím Vám říct, že aktuálně přemýšlím nad nákupem křovinořezu za 10 :-)

Máte pravdu, že Ferrari je zbytečné, ale proč jezdit ve škodovce, když si můžete koupit Toyotu ;-)

Narozdíl od Vás jsem já však hledal stroj lehký a se snadným startováním, což výber dost omezuje...

Prodejce Husqvarny mi modely "125" rozmlouval s tím, že jde o hobby řadu a ta nižší cena za to nestojí... navíc, i když má rovnou hřídel, tak není pevná nýbrž jde o pletený bovden... Doporučil mi za 10tis model 323 RII... až na tu cenu výborný... Ještě zbývá navštívit Stihl a Stigu, nebo koupit nějaký hobby stroj v akci v Makru :-)

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.31 (?), 16.5.2009 17:03
Pokud chcete krovinorez pouze docasne s vyhledem na zakoupeni lepsi znacky, tak je Al-ko s blizkym servisem dobra volba. Cinani nejsou spatni v kopirovani technologii, ale pouzitim nevhodnych materialu. Pokud by Al-ko pouzilo motor dobreho vyrobce, tak se cenove dostane na uroven osvedcenych znacek. V teto cenove relaci najdete jeste Solo. R.

host - 52.9 (?), 17.5.2009 18:07

Diky za rady, jeste chvilku poseckam, zatim se drzim na tom Al-ko, pak mi jeste Michaeli napiste, jak jste dopadl!

host - 52.9 (?), 17.5.2009 18:23

jo jeste jsem u nas objevil i servis znacky ABG (ktera mi ale celkem nic nerika) ale maji pro me vykonove a cenove zajimavy stroj ABG CG 430 HB.

5r - (6) - 65.37 (?), 18.5.2009 11:21

ja mam alko 4125 a kosim podobnu vymeru ako vy + svah ako hovorite a som celkom spokojny, co ma trochu znepokojovalo je ze tyc ktora je od motoru k žacej hlave nema moc velky priemer ale treba s tym fakt dobre udriet aby to clovek citil ze sa to uhyba ale ohnut sa mi to doteraz nepodarilo, dajte si pozor aj na upinaci pas iba na jedno plece - to co ponuka alko je uplne naprd - ja som uz kupil iny na dve plecia a hrudnik - ked som pouzival ten alkovy tak ma po koseni plece bolelo ako kona. jedine co tomu teraz mozem vycitat ze ked kosim plnu nadrz cca 2 hodiny tak mam dost otrnuty (prenos vybracii) palec a ukazovak na pravej ruke (kde drzim plyn) - inak som spokojny.

fahrman - (12) - 28.34 (?), 18.5.2009 17:46

myslel jsem, že tzv. půlplyn - tedy aretace plynu je standartní - tak jak jsem ji viděl v Husqvarně - tedy člověk pokud nepotřebuje, tak kosí na nějaké střední otáčky bez toho aby mačkal plyn... Nebo jsem Vás špatně pochopil a často jste je měnil?

5r - (6) - 65.37 (?), 19.5.2009 10:58

dobry, alko ma aretaciu iba pre startovanie - plny zahul :-) inak plyn nieje mozne zaaretovat na nejakych napr.strednych otackach -tym padom packu plynu musite stale drzat - ale je pravda ze ja dost pracujem s plynom a tym padom to nepovazujem za nejaku vaznu nevyhodu, kosim obycajnu luku kde je aj nejaka hrubostonkova burina a sem tam aj nejake vyhonky sliviek tak vykon potrebujem menit

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz