Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vada civky se někdy pozná snadno, jindy ne. Pokud dojde k přerušení vinutí nebo naopak příliš velkým proudem po delší dobu ke zkratu primárního okruhu, je to jasné, dá se to změřit a zkusit.

Ale pokud dojde k proražení izolace vysokým napětím, nechová se to předvídatelně. Při zobrazení výboje na osciloskopu zjistíme třeba, že jiskra vzniká při běžném napětí (volnoběžné otáčky u magneta apod.), ale při vysokém napětí opět probíjí. Ve Vašem případě se připojuji k názoru, že absolutní nefunkčnost znamená, že chyba je asi někde jinde -to znamená tedy krok po kroku zkoušet vylučovací metodou.

Já jsem (na jiném motoru, takže můj názor berte s velkou rezervou) při původním napětí 6 V vyloučil nejistotu ohledně cívky a kondenzátoru tím,, že jsem použil a dodnes to tak praktikuji, cívku na 12 V a kondenzátor rovněž (u něj jde o navíc o předimenzování proti napěťovým špičkám tak, že musí být alespoň na 630 V střídavého napětí (protože to na kondenzátorech nebývá často uvedeno, tak to orientačně odpovídá alespoň 1000 V stejnosměrného napětí).Ale to nejde zobecnit jako rada.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika