Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rotační sekačka má v podstatě dva zdroje hluku.

Prvním je v zásadě motor a druhým žací ústrojí.

Hluk od motoru reguluje konstrukce výfuku a kapotáž. V podstatě ale výrobci ve snaze dostat se na co nejnižší cenu budou výfuk konstruovat pouze tak, aby při daném ojemu válců dostali co nejlepší účinnost při nízkých výrobních nákladech. Pro některé modely se prodává nástavec na výfuk, který sníží jednak hluk a zejména riziko požáru.

Hlučnost žacího ústrojí závisí na konstrukci šasi a tvaru žacího nože. Obecně jsou lepší šasi provedené jako plastové (PEHD) nebo kovové s poplastováním. Na druhém místě je litý hliník a nejhlučnější jsou levné tenké plechové výlisky. Hlučnost nože ovlivníte správnou volbou mezi mulčovacím a pro výhoz do koše. Nejhlučnější jsou univerzální při použití bez koše a nebo mulčovací záslepky (tzv. s výhozem do boku).

Obecně si můžete pro svou potřebu sekačku odhlučnit, ale projeví se to na její váze. Dalším způsobem je používání více strojů současně. Místo aby hluk při použití více strojů byl dvojnásobný (trojnásobny, vícenásobný), tak se část vlnění (akustického hluku) vyruší interferencí a část hluku se spotřebuje větší pohltivostí okolí. I proto komunální podniky nasazují na sekání více pracovníků na jednu lokalitu ve městě místo toho, aby tentýž počet pracovníků pracoval současně na více lokalitách.

Nejlepším odhlučněním je ale použití malých robotických sekaček, protože využívají toho, že hlučnost mororu je úměrná výkonu a hlučnost žacího ústrojí je úměrná druhé mocnině délky žacího nože. Poloviční nůž pracuje cca 1,4× déle pro posekání stejné plochy ale má 4× nižší hlučnost (cca 6 dB). Absence potřeby bočního či zadního výhozu pak dá dalších 3-6 dB. Accupack pak působí jako tlumič hluku od malého elektromotoru    atd

SfK..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika