Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

protože jsem v minulých týdnech sháněl informace o nových travních traktorech VARI, které uvedl tento výrobce na trh letos 2018, a žádné informace jsem nenašel kromě marketingových informací (logické, když se nyní začal prodávat :), napíšu pár mých postřehů. Koupili jsme tento traktůrek totiž.

Zahradu máme necelých 2000m2, proto jsem do dražších stojů nešel, ikdyž třeba STARJET mě hodně lákali.

Pokud budete vybírat v cenové relaci 45 - 55 tis, jako já, budete se třeba poohlížet i po STIGA 3084. A pokud se zadíváte na letáky obou traktůrků, zjistíte, že zhruba polovina je identická, stejná. Od plastových krytů sekacího ústrojí do konce jsou traktory stejné, jenom jiné barvy plastů a loga. Taktéž to platí pro traktory AGAMA, a určitě je jich mnohem více.

VARI zahradní traktůrky jsou italské GGP, nějak extra se tím výrobce netají, kompletní balení manuálů jak k motoru tak k traktoru jsou prezentované made by italia, platí pro nějaký obecný "typ 98". Při dotazování výrobce na možnost závěsu mě obchodní zástupce říkal "my ty závěsy nakupujeme stejné jako ostatní prodejci traktůrků"... závěs je univerzální kus železa který se připevní místo koše.

Na traktůrku děti blbli celý víkend, sekali jsme s ním jeden den - zahradu 2000m2 se stromy, záhyby apod posekal za hodinu, na dva koše (předtím s velkou sekačkou půl dne). Pro děti, které neumí ovládat plyn, je to dobrá autoškola, protože jakmile se plyn prudce sešlápne, motor chcípne. Je to dle mého soudu ochrana hydrostatu. Pokud s plynem člověk umí, není žádný problém. Traktůrek má několik bezpečnostních nesmyslů, jejichž smysl chápu, bez nich by to byl nebezpečný stroj, ale někdy štvou... když slezete ze sedačky, chcípne. Sekání při couvání - musíte stistknout tlačítko. Při zapnutém sekání nenastartujete. atd. Čínský motor Loncin dle krátkého používání nějakou sílu má, uvidíme časem, u STIGY mi prodejce říkal max 150kg tahat, tak budu dodržovat to samé - chci si vyrobit pojídznou nádrž na 150l vody.

Jediné, z čeho mám trochu obavy, jsem laik, nevím na kolik to tomu hydrostatu bude vadit - máme na cestě k domu asi 10m stoupání, takových cca 20 - 30 stupňů. V manuálu k traktůrku je napsáno max 17 stupňů stoupání. Tak uvidíme... už jsem v rodině nařídil jezdit to stoupání co nejméně. A určitě bez přítěže.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika