Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, poté co jsem si několik výrobků od Fiskarsu vyzkoušel, tak si o jejich kvalitě myslím svoje, to jen tak na okraj.

K vřetenovkám. Kupoval a používal jsem celkem 4 kousky.

Před 20-ti léty AL-KO 38. Dělala děsný rachot a po pár letech odešlo plastové kolečko volnoběžky. Náhradní díl jsem už se mi nepodařilo sehnat. Jen podobný, ale ten nepasoval, takže neopravitelné.

Před cca 10-ti léty nejlevnější BRILL 30. Přestože je kontaktní, tak je neskutečně tichá a seče dodnes bez závad, akorát jsou vidět na trávníku jemné vlny - neseká do rovinky. Asi konstrukční vada, protože tohoto efektu jsem si všiml i u známého, který má stejnou sekačku. Dále nezvládne vyšší hustou trávu - má snahu se překlopit dopředu. Ale na udržovaný trávník je super.

Před 4 léty nejlevnější CMI 30 z OBI. Snad ten samý rok začaly blbnout volnoběžky (podobně jako u alka). Takže tu NEBRAT!

Před 3 léty Gardena 300C. Používána pravidelně dodnes. Spokojenost, akorát nechává široké neposečené okraje - je celkově hodně široká na to, že bere 30cm. Až mám podezření, že jde o záměr výrobce - donutit zákazníka koupit vyžínač. Jinak je zpracováním a designem nejhezčí, bytelná a taky dost těžká.

Na co si dávat pozor je to, že pokud budete sekat "anglii", tak je bezpodmínečně nutné udržovat trávník čistý - žádné větvičky, žádné kamínky, prostě jen čistý trávník. Jakmile sekačka vezme kamínek, ihned se nabourá ostří a sekačka začne rachotit - nejvíc je to znát u bezkontaktní. U té CMI se mi dokonce podařilo nůž mírně ohnout. Manželka přesazovala nějaké kytky u sečené plochy a s trochou hlíny zůstal v trávě i malý oblázek. Rána a už to bylo.

Takže by bylo dobré vybírat se silnějšími noži. U Gardeny stačí "havárii" pořešit pilníkem a vymáčklý kus kovu ubrousit. Všechny nože jsou silné a jen tak se nezohnou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika