Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
ad 1) Když jsem psal, že olej neubývá, měl jsem na mysli, že úbytek je při každodenní kontrole před sekáním téměř neznatelný.
ad 2) Pokud by byla svíčka jen tmavá (černá) a bez nánosů jak je obvyklé, byl bych spokojen.
ad 3) Do nastavení karburátoru se nehodlám v záruční době "rejpat". To má dělat servis při pravidelných prohlídkách ke kterým sekačku dávám (a v servisu to bylo před 10-ti dny).
ad 4) Zapalovací svíčka je originál doporučená výrobcem (zkoušel jsem i novou stejného typu). Pořizovat jiný typ svíčky na experimentování se mi zdá přehnané (když má věhlasný výrobce všechno vyzkoumáno).
ad 5) Palivo kupuji dle potřeby cca na 14 dní dopředu (zásoby nedělám).
ad 6) Olej jsem před dnešním sekáním upravil odebráním cca 0,5 dcl (podle měrky střed mezi min. a max.).

Dnes jsem nejprve pečlivě vyčistil svíčku a vyfotil http://img58.imageshack.us/my.php?image=vyitngc9.jpg ,nalil jsem čerstvý benzín od OMV a 10 minut jsem sekal týdenní travní přírůstek. Pak jsem pro kontrolu zase svíčku vyšrouboval a zvěčnil http://img443.imageshack.us/my.php?image=po10timinpe3.jpg   Opět jsem svíčku vyčistil a jal se sekat poslední zbytek travního porostu. Motor chytal i běžel normálně, pouze bylo cítit výfukové spaliny, což dosud nebylo obvyklé (pohledem patrné byly pouze při startování a občas se krátce černě zakouřilo, zřejmě jak regulátor při námaze motoru přidal - na otáčkách sluchem jsem ale nic nepozoroval - otáčky byly stále konstantní). Všiml jsem si však, že obsah první nádrže jsem tentokráte spotřeboval za necelých 45 min (dříve obvykle za 55 min). Dolil jsem tedy druhou nádrž s tím, že si čas ještě jednou pohlídám - opět za necelých 45 min. Tentokráte se však ke konci chvílemi přidával neobvyklý zvuk, jako by tlumené střílení do výfuku, které však po chvíli ustalo. Nalil jsem třetí nádrž a asi po 35ti min. sekání se změnil zvuk motoru a z výfuku začal šlehat asi 20ti cm plamen. Zhasl jsem motor, odtlačil do garáže a vyjmul svíčku http://img254.imageshack.us/my.php?image=koneniu6.jpg    Zítra jede sekačka na záruční opravu. Jenom doufám, že tam nebude měsíc.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika