Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"zivotnost" motoru jikov je podle vyrobce 2500 hodin. Tedy profi kategorie.  Odpovida to shodou nahod vasi uvaze 7hodin/100dni/3roky.Ovsem po techto nabehanych hodinach udelate generalku za den a cca 4000,-. Motor mate zase "jako novy".

Loziska jsou to posledni, co by chod techto motoru omezovalo.

Pokud by vyrobce chtel, ma motor konstrukcne jeste velke rezervy. Pokud by se zdokonalil zpusob filtrace nasavaneho vzduchu a vylepsilo davkovani paliva (karburator), motor vydrzi mnohem vic nez bezne 4T (vyhoda v jednoduchosti a robustnosti). Rizenym predstihem by se i vykonove parametry staly zajimavejsi.

Osobne nejsem moc zastancem techto jikovackych motoru, ac ho mam doma. B&S intek je jina pohadka (mel jsem ho doma pujceny), ale zase vyzaduje vetsi pozornost. Treba vzduchovy filtr je pri bubnovem sekani vysokeho porostu stale ucpany, olejovy filtr tvori take velkou cast provoznich nakladu. U jikovackeho se nemusim moc starat a "jen" nastartuju a jedu.

Pokud mohu subjektivne posoudit, jikovacky 2T je lepsi pro stroje s promenym zatizenim (hodne plocha charakteristika; mensi kroutici moment; velky vykon az ve vysokych otackach, kde vsak neni vyhodne ho provozovat trvale). Takze treba pojezd voziku.

4T obecne je spise do stroju vyzadujicich stabilni otacky bez naroku na spickove otackove pretizeni (skodi mnohem vic 4T nez u 2T). Idealni na rotacni sekacku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika