Podpěra pro fazole
|
|
 |
 |
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.71 (?) 14.4.2010 9:33
Díky za zkušenosti a nápady. Udělám teepeečka do řady, potřebuju totiž oddělit pohledově část zahrady. Ty tyčky - klacky do kruhu je taky dobrý nápad, já přemýšlela jen o třech, uvidíme. Už mám nachystané klacky u ošklivé zdi, fazole nasety, no když zmrznou, tak se nic neděje. Návštěvy se hódně diví , co je to za hrůza, ale jak to zaroste, bude to pěkné. Níklady "nula". Jen mě mrzí u této zdi i u těch teepeeček, že nedosáhnu větší výšky, brácha pěstuje fazole asi do čtyř metrů . Všechny zdravím D
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 52.38 (?), 14.4.2010 9:12
Já používám to "teepee", je to způsob, který je hodně vidět třeba na balkáně a v chudších zemích. Navíc to podle mě vypadá docela dobře(tak správně vidlácky a starobyle :-). Navíc pořizovací cena se blíží 0,-Kč narozdíl od různých "high-tech" kari sítí a podobných vedení.
Stačí jen nasekat pár 2-3 m dlouhých klacků, zapíchat do kruhu, nahoře svázat a je hotovo. V jednoduchosti je krása... Majk
|
|
 |
|
 |
 |
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.71 (?), 14.4.2010 9:33
Díky za zkušenosti a nápady. Udělám teepeečka do řady, potřebuju totiž oddělit pohledově část zahrady. Ty tyčky - klacky do kruhu je taky dobrý nápad, já přemýšlela jen o třech, uvidíme. Už mám nachystané klacky u ošklivé zdi, fazole nasety, no když zmrznou, tak se nic neděje. Návštěvy se hódně diví , co je to za hrůza, ale jak to zaroste, bude to pěkné. Níklady "nula". Jen mě mrzí u této zdi i u těch teepeeček, že nedosáhnu větší výšky, brácha pěstuje fazole asi do čtyř metrů . Všechny zdravím D
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.119 (?), 28.9.2011 14:31
Letos mám fazolový plot (zatím máme místo plotu jen betonové sloupky, tak jsem mezi ně dala tyče a propletla je proutím). Pnoucí fazole zaplnily prostor a není k nám od silnice vidět. Mám také kus kovové sítě do železobetonu (letos se po ní pne ačočka). Dobře se fazole pne po kukiřici, po čiroku, po slunečnici.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.106 (?), 17.1.2012 8:06
Raz som sa rozprávala s pestovateľom z južného Slovenska a ten mi prezradil, že ako oporu k vysokej fazuli používa kukuricu. Určite to tento rok vyskúšam. Škoda, že som sa ho nespýtala na to, či vysieva kukuricu a fazuľu naraz, alebo najskôr vysadí kukuricu a až násladne (možno keď má kukurica takých 10 cm) vyseje fazuľu. Nemáte niekto skúsenosti s takýmto pestovaním?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 17.1.2012 9:22
Pro základní informace si dejte na Seznamu "fazole tři sestry".
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |