Poprvé se mi podařilo vypěstovat zelené keříkové fazolky, jen jsem u některých prošvihla dobu sběru a celé lusky zaschly. Je možné tyhle fazolky vylouskat a použít je jako normální fazole, třeba do polévky nebo na chilli con carne? Nebo nejsou už použitelné, jen jako semena na příští rok?
PP. - Diamantový Zahrádkář (6652) - 9.135 (?),22.8.2017 19:02
Na barvě nezáleží, jsou zelené, žluté i fialové. Když jde lusk zlomit, je to ok. Zrovna dneska jsem je mrazil. Je to jedna z neskvělejších zelenin co znám. Když se lehce přichutí kouskem čuníka, nemají chybu.
Dobře krmím, dobře leju, pak se taky štěstím směju-sklízím průběžně, některé lusky pěkné-tvarem, velikostí nechávám dozrávat na semeno, rostliny mi dále kvetou-většinou až do zámrazu... SPCH
V nabídkách českých firem jsou jak zelené tak i žuté odrůdy keříčkových fazolí. Oboje jsou deklarovány jako vhodné pro zpracování celých lusků, mají být bez vláken. Zajímá mne, které obecně hodnotíte jako chuťově lepší případně která odrůda je pro vás top.