Spravne pestovanie vnatoveho petrzlenu, bazalky, pazitky



solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (412) - 78.100 (?) 
10.4.2012 16:25, zobrazeno: 20333x

ahoj asi pre dviac ako tyzdnom som si do truhliku a nadob zasial petrzlen:hladky vnatovy,  kuceravy /kaderavy/ a do mensich nadob som na hustejsie nasial semienka bazalky klasickej, cervenej, trpazlicej  a pazitky. Bazalka teraz zacina vzchadzat, pazitka ma uz dlhe, vlasove vyhonky.Rastlinky vzisli len su tenke, ako keby sa tahali za svetlom a ohybaju sa aj ked som ich pravidelne za oblokom tocil. Potreboval by som teraz poradit co s nimi? Treba petrzlen popretrhat alebo vybrat cely bal a po tych nitkach poprepikyrovat Ak ano ako hlboko ten petrzlen treba dat do zeme az po listky? Cital som tu v jednom vlakne ze treba dat vzdy dve a to kazdu zvlast na jeden kraj. Ta takisto postupovat aj u bazalky a pazitky?Ak ano kedy to treba robit:?Co s pazitkou aby spevnila?  Tiez po jednej poprepikyrovat a mam rastliny  dat hned von na balkon? Da akej nadoby, takej od jogurtu alebo do tych malych, sadbovych buniek z plastov?  Dakujem J.

bazalka,pazitka
bazalka,pazitka
vnatovy petrzlen
vnatovy petrzlen
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (412) - 78.100 (?), 19.4.2012 11:08

takze kedze neboila ziadna odpoved, dopadol som takto:

1/Petržlen som poprepikýroval a darí sa mu,

2/Bazalka mi žial odišla a zvedla, takže ju idem sadiť nanovo. Neporadí niekto ako pri tom postupovať, či to zasiať nahusto a potom poprepichovať alebo ako na to?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 19.4.2012 11:19

Děláte to poněkud opačně. Petržel se běžně seje řídce-hustě plošně přímo na záhonek. Bazalka se předpěstuje nepříliš hustým výsevem do množárny a pak přepichuje na místo. Je dobré vysévat do řádků, lépe se to vyndavá z půdy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 213.126 (?), 19.4.2012 13:02

Petržel se nepikíruje.Když naseju řídce nevzejde vůbec, volně tak se špatně okopává, hustě tak jde zase špatně protrhávat.V posledních letech mě několikrát nevzešla vůbec asi vadná semínka.Když jsem měl vlastní semínka tak klíčila i po pěti letech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (412) - 78.100 (?), 25.4.2012 7:27

chcem sa este vratit k tomu pikirovaniu vnatoveho petrzlenu, zvlastne, ja som prave na tomto fore nasiel prispevok ze jeden pan pikiroval petrzlen. Mojmu petrzlenu sa dari celkom dobre a rastie -:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 141.8 (?), 23.4.2012 15:18

Koupila jsem si předloni bazalku v květináčku a od té doby si ji množím sama, vršek,asi 10cm i menší, uštípnu,strčím do vody, za krátkou dobu má kořínky, ty pak nasadím do květináče a tak stále dokola přisazuji zakořeněnou bazalku, po celý rok.Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
rostlinky.cz - (21) - 149.54 (?), 27.4.2012 10:13

Do nádoby, v ktorej petržlen chcete pestovať vysejte priamo pár semienok, aby potom bol pekný hustý. Petržlen sa veľmi ťažko pikíruje, je tenký lebo nemal pravdepodobne dostatok svetla a vytiahol sa. Skúste pár schopných rastliniek vysadiť teraz do nádoby, do vhodného substrátu a veľmi neprelievať. Bazalku, ktorú máte zasiatu presaďte, pokiaľ má dva pravé listy. Nikdy nevysievajte príliš veľa semien. Postačí do nádob od jogurtu a potom zasa do väčších, keď spevnejú. Do budúcnosti Vám odporúčame predpestovať si semená priamo na balkóne, kde nebudú také rýchlené a nebudú slabé a vytiahnuté.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika