Dobrý den, dávám vám oběma za pravdu. Jen jsem chtěla ještě dodat, že u nás pokud se někde něco nelíbí "Sadům lesům", tak to při běžné údržbě zplanýrují také. Nevím, kde jsem se já dostala ke stromům, pane Petře. Žádný vzor jsem neměla, ale stromy, tráva, keře od dětství patří k mému životu. A čím jsem starší, tím nějak víc. Taky jsem ten "šílenec", co vysazuje i na chalupě ve volném prostoru. Moc mi totiž vadí, když vidím, jak všichni pouze "vyřezávají" a za sebou nechávají jen pařezy a klestí. Před 20 roky zde byly hrušně, švestky... možná zbytky po Němcích, kteří zde bydlívali. Nejsem proti tomu, občas něco někde vyříznout či prořezat bez ohledu na to, zda je to ovocný či jiný strom. Ale v posledních letech všude zůstává jen spoušť a plevel. Jsem asi blázen, ale když tu někde u cesty vysadím nějaký semenáč, vím, že sama neuvidím ten strom v jeho dospělosti, ale říkám si, že jednou třeba někomu udělá radost, nebo poskytne trochu stínu. Rozhodně všechny ty stromy udělají radost spoustě ptáků a to mi za to stojí taky. M.R.