Sadenie žaluďov dubu

peterd1 - (35) - 224.100 (?) 
28.7.2008 7:36
UPLNE s vami suhlasim pani M.R. tiez sa citim ako taky "silenec". Ale my to mame asi v rodine:-), toto robil aj moj tato a dedo mal tiez velmi rad stromy. A co sa tyka pani Oliny tak: Tomu verte ze by som ich s radostou vysadil aj k lavickam k ihrisku, ale uz teraz mam dakedy plne ruky prace chranit stromky co som vysadil pred nasimi sidliskovymi vyrastkami (grazlami)! A tiez tym aby ich nasi "mierumilovni" kosici nezrovnali so zemou...

preclik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 175.134 (?), 28.7.2008 9:25

Máte pravdu. Když už se někomu podaří zasadit strom a pak přijdou -náctiletí a jen tak pro svou zvrácenou radost ho polámou, tak lituji, že už nejsou tělesné tresty, (třeba lískovka), nebo je nikdo nepřinutí, aby vzali lopatu a motyku a zasadili nový strom. Stejně nemají co na práci a proto mají "roupy". A s těmi architekty máte taky pravdu. Myslím, že každý zahrádkář či chalupář má nějaký ten "pomníček" v podobě blízko zasazených stromků nebo keřů, ale oni na to studovali, jim by se to stát snad nemělo? A jak vidno - stává.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 82.28 (?), 28.7.2008 12:44

Dobrý den, dávám vám oběma za pravdu. Jen jsem chtěla ještě dodat, že u nás pokud se někde něco nelíbí "Sadům lesům", tak to při běžné údržbě zplanýrují také. Nevím, kde jsem se já dostala ke stromům, pane Petře. Žádný vzor jsem neměla, ale stromy, tráva, keře od dětství patří k mému životu. A čím jsem starší, tím nějak víc. Taky jsem ten "šílenec", co vysazuje i na chalupě ve volném prostoru. Moc mi totiž vadí, když vidím, jak všichni pouze "vyřezávají" a za sebou nechávají jen pařezy a klestí. Před 20 roky zde byly hrušně, švestky... možná zbytky po Němcích, kteří zde bydlívali. Nejsem proti tomu, občas něco někde vyříznout či prořezat bez ohledu na to, zda je to ovocný či jiný strom. Ale v posledních letech všude zůstává jen spoušť a plevel. Jsem asi blázen, ale když tu někde u cesty vysadím nějaký semenáč, vím, že sama neuvidím ten strom v jeho dospělosti, ale říkám si, že jednou třeba někomu udělá radost, nebo poskytne trochu stínu. Rozhodně všechny ty stromy udělají radost spoustě ptáků a to mi za to stojí taky. M.R.

peterd1 - (35) - 224.100 (?), 29.7.2008 20:45
Pani Olina no taka "liskovica" to by bolo este malo na takych "soplakov" by viac platilo dat napr. pokutu za nicenie mestskej zelene(lebo vysadeny strom nou uz je) vo vyske minimalne 2000 korun a to by nanich asi viac zabralo. Pani M.R. som nesmierne rad ze takych "silencu" ako som je viac:-). A naozaj je to neskutocny pocit vidiet ten strom rast ci starnut spolu s vami... Nieco podobne som zazil aj ja ale nebolo to 25 rokov ale cca 12(borovice),9(smrecky z Tatier) a je to naozaj pocit na NEZAPLATENIE...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz