Nemoc vrby

host - 33.164 (?)
7.7.2010 12:11
kdo poradi?? na kmeni nasi kroucene vrby se vyskytuji cervene jako paraziticke vyrustky, je jich tam stovka, nevim co s tim, nechci ji pokacet, je to prvni drevina zasazena na me zahradce, stara asi 6 let
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

TerezaO - (1) - 111.130 (?), 5.6.2010 12:57, zobrazeno: 21993x
Dobrý den, na zahradě máme 5 let klasickou vrbu, která nám pěkně roste. Letos se však objevila neznámá nemoc. Začínají jí schnout listy. Vrba je zasazená u malého potoka, takže nemá nedostatek vody. Prosím poraďte co to může být za nemoc, popřípadě jak ji léčit... Děkuji

anch - (12) - 151.252 (?), 5.6.2010 14:37

Mám "kroucenou" vrbu.Letos vlivem nadměrného mokra, některé mladé letorosty zaschly.Jiné roky třeba některé větvičky ve stínu napadli housenky a sežrali je.

Nicméně vrby obecně jsou nesmírně vitální a obrazí, tak či tak...

Pokud nemáte provrtaný kmen-dřevo od housenek motýla co napadaj speciálně jen vrby a topoly, nic se neděje.

Moje vrba se napají s netěsného odpadního potrubí a tudíž suchem netrpí o čemž svědčí, že ač má dorůstat jen 3x3metry její velikost je jednou tolik.Každý rok na jaře prakticky polovinu větví musím odstarnit, protože jsou bud přehuštěné nebo většinou suché.Zmrznou -uschnou v zimě protože nejsou vyzrálé, nebo je zkrátka vrba neutáhne.Ale vůbec nic se neděje, neb vrba ráda obrazí množstvím nových.Jen ta každoroční dost pracná činost v odstranování stovek drobných suchých větví...

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 5.6.2010 17:11

Také máme takovou vrbu a též má to co jsem pracovně nazval "úžeh na vrbě".Letos se to objevilo 2x. Jednou jsem to ostříhali a jak opět přišly deště tak je znovu na koncích. Viz foto.

Poškozená vrba
Poškozená vrba

host - 161.247 (?), 6.6.2010 11:40

Taky mi zasychají konečka nových výhonů na kroucené vrbě.Nevíte, čím to je. Vlhka je letos dost..nemůže to být nějaká nemoc, plíseň?Nemám to něčím postříkat? Mám strach, že vrbička zajde.

host - 224.10 (?), 17.6.2010 22:55

Taky nam zaschla, ale zezačátku vždycky měla takový mokrý sliny mazlavý a asi po dvou letech je uplně suchá tak nevíme co to způsobylo mi jsme vždycky říkali, že plive.Tak nevím neví někdo něco o tomto škůdci?

host - 33.164 (?), 7.7.2010 12:11
kdo poradi?? na kmeni nasi kroucene vrby se vyskytuji cervene jako paraziticke vyrustky, je jich tam stovka, nevim co s tim, nechci ji pokacet, je to prvni drevina zasazena na me zahradce, stara asi 6 let

host - 49.39 (?), 8.7.2010 13:33

Jak vypadají ony výrůstky? (pod slovy "jakoby parazitické" si mohgu představit ledacos (zkuste vložit foto)

Ale napadá mne - nejsou to kořínky?

Josef.

host - 130.180 (?), 26.7.2012 11:35

Mám okrasnou vrbu již několik let. Letos poprvé se na spodní straně listu oběvil jakoby žlutý povlak (podobné například pilu). Listy začali postupně zasychat a vrba opadala. K mému překvapení mi zkušený zahradník řekl, že se jedná o plíseň - převážně z vlhka. Koupila jsem postřik na plíseň, postříkala strom a čekám. Dle rady mám strom příští rok na jaře "preventivně" ošetřit proti plísni... tak uvidím.smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz