Kdoulovec

simonaba - (6) - 34.217 (?)
4.8.2008 9:35

děkuji moc všem za rady, už jsem se spojila se zahradníky kteří zahradu osazovali, zalévala jsem jen večer, protože jsou tu strašná horka, půl dne na stranu s keři svítí sluníčko a tak sem zalévala tak až později, ale půda byla i přes den (na sluníčku) mokrá, tak nevím, jestli jsem ho právě nezalila moc, jedna rada je tu zalévat málo, jedna rada zalévat víc :)) je to těžké. Ale zahradníci se staví a uvidím :)

ještě jednou děkuji za reakce

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

simonaba - (6) - 34.217 (?), 2.8.2008 13:31, zobrazeno: 6360x

Dobrý den, prosím o radu, mám čerstvě (asi 1 týden) zasazených 5 kdoulovců - umístěné i zasazené zahradníky, ale všem keříkům začaly osychat listy, zalévám je každý večer, mohl by mi, prosím, někdo poradit, čím to může být?

děkuji

host - 143.205 (?), 4.8.2008 7:36

Já mám zkušenost, že kdoulovec dlouho koření a žloutnutí a opad listů trvá do doby, než opravdu zakoření.  Dejte jim čas a možná bych omezila zálivku a pridala na povrch něco kompostové zeminy.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 4.8.2008 8:07

Mohlo by to být tím, že byly přesazovány v červenci, to je jeden z nejhorších měsíců na přesazování. I když byly tzv. kontejnerované, nikdy nevíte kdy byly do toho květináče přesazeny.

host - 162.128 (?), 4.8.2008 9:21

kdoulovec je na presazeni hodne citlivy a cervenec na sazeni cehokoli temer vrazedny. Jestli vam to sazel zahradnik, tak mate na keriky zaruku. Vhodne by bylo si ho na zahradu co nejrychleji pozvat, aby to videl, a optat se co mate s keriky delat - aby pak nedochazelo k diskusim ze jste se o to spatne starali a pod.

ja bych jim jeste pomohla tak, ze bych zkratila vetve na polovinu a zalevala hodne, zamulčovala kurou. Kdoulovcu mame hodne, ty co maji zalivku rostou jak nerizena strela.  

simonaba - (6) - 34.217 (?), 4.8.2008 9:35

děkuji moc všem za rady, už jsem se spojila se zahradníky kteří zahradu osazovali, zalévala jsem jen večer, protože jsou tu strašná horka, půl dne na stranu s keři svítí sluníčko a tak sem zalévala tak až později, ale půda byla i přes den (na sluníčku) mokrá, tak nevím, jestli jsem ho právě nezalila moc, jedna rada je tu zalévat málo, jedna rada zalévat víc :)) je to těžké. Ale zahradníci se staví a uvidím :)

ještě jednou děkuji za reakce

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025