Co mám na zahradě?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
danatoma - (19) - 103.255 (?), 2.5.2010 20:44, zobrazeno: 10479x
Přeji krásný májový večer a obracím se na všechny s prosbou o pomoc. Máme na zahradě chaty keř a manžel tvrdí, že je to RAKYTNÍK. Hledala jsem všude možně a našla jenom to, že by to mohl být sice rakytník, ale vrbolistý. Protože teď ještě není plně rozvinutý přikládám obrázky keře, větvičky a také jednu zasněženou, kde je poznat, jak keř vypadá. Je to keř vzdušný, křehký, listy na líci zelené, na rubu stříbřité. Děkuji za rady předem
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.225 (?), 2.5.2010 22:06
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 3.5.2010 12:39
Ano, je to nějaký úzkolistý druh vrby. Její listí se rakytníku se opravdu podobá.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 3.5.2010 17:43
Trvám na tom, že je to vrba.
Zkuste si najít vrbu hlošinovitou - Salix eleagnos. Není to ono?
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 3.5.2010 21:11
Dobrý den. Myslíte Salix eleagnos, a její kultivar "Angustifolia"? To by mohlo být, ale osobně jsem ji nikdy neviděl na živo. Na té první fotce je zleva asi v 1/4 větev, která visí kolmo dolů. Na ní jsou jizvy jako na větvičkách řešetláku. Nemáte někde fotku Vy? Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
danatoma - (19) - 103.255 (?), 3.5.2010 20:07
No, ono to vypadá jako jehnědky, to jo. Jenže místo nějakých plodů je z nich nakonec větvička s lístečky. Později nafotím a přidám. Keřík je opadavý a listy pak na zemi úplně zčernají. Jinak ta fotka se sněhem je focená vloni, kdy nám tady napadl první sníh - někdy první dny v listopadu. Danica
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 3.5.2010 14:31
Dobrý den. Tak jsem přesvědčený o tom, že to rozhodně žádná vrba není, ale že to skutečně může být ten rakytník vrbolistý. Co je ale zajímavé, že naprosto stejná druhá a čtvrtá fotka je umístěna na zcela jiných webovských stránkách, které se tváří, jako že tato fota tam jsou již delší čas, kdežto Vaše dřevina by měla být focena včera. Zkusíte to vysvětlit? Tato dřevina mě zajímá. Děkuji. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
 |
|
danatoma - (19) - 103.255 (?), 3.5.2010 20:02
Stanislawe, myslíte web rostliny.net? Ano, tam jsou tyhle moje dvě fotky. Hledala jsem po netu, co to vlastně mám a někde jsem našla, že by to mohl být rakytník vrbolistý a na na netu rostliny.net jsem narazila na název, ale nebyla tam fotka. Zato tam byla prosba o fotografii - pokud by ji někdo poskytl. Tak jsem vyfotila a poslala. No a tento pán mi zase poradit tuto ZAHRADU.cz, abych umístila fotky a že se tady určitě dozvím víc.
Danica
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|