Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, z obrázku není patrná celá situace na stanovišti, takže jde pouze o odhad. Předpokládám, že jde o výsadbu z kontejneru. Vypadá to, že strom, pokud nebyl napaden specifickou chorobou, uschl (vidím správně, že listy usychali od konce výhonů, od okrajů doprostřed a svinují se listy?) 

Zalévat stromy obden je špatně. Dochází většinou k přelití stromu. Nebo, a to je tento případ, málo vydatná zálivka se nedostane do hloubky a je to k ničemu. 

Pokud jsou na výhonech pupeny / nelámou se, protože jsou suché, zkuste zavlažovací vak. Zlévejte max. jednou týdně, ale velké množství vody (v tomto případě cca 50 l). Na jaře proveďte radikální řez, na první vnější pupen výhonu, terminální větev nechtě 20 cm nad ostatní. Ty, co rostou dovnitř nebo se kříží, tak odstraňte. 

Pokud je dřevo suché, je efektivnější vysadit nový strom. To se stává. Vyžadujte od prodejce přesné instrukce, jak máte strom zasadit. tTeď klidně prostokořenné, pokud jsou k dispozici. Naplánujte si nákup tak, abyste strom mohli ihned vysadit. Nechte si výhony zastřihnout u prodejce, pokud je seriozní, udělá to. Při výsadbě dbejte na drenáž, k balu se musí dostat vzduch. Substrát musí občas vyschnout. Zavlažovací vaky je pohodlné a účinné řešení závlahy. Zalévejte do zámrzu, cca 1x týdně až 1x za dva týdny. Od března přejděte na 1x týdně, pokud nebude mrznout. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika