Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Bude to asi individuální, některé druhy se dají řezem ve stylu živého plotu udržet třeba na 2 - 3 metrech výšky, i když to jsou v lese stromy, to asi bude ta bříza, jiné takhle zastříhávány vytvoří každý rok dvoumetrové pruty a budou se stále namáhat dosáhnout standartní stromové výšky 10 - 15 metrů, jakou mají v lese, až budou napadeny chorobami či jinak bude jejich životní síla vyčerpána a uhynou. A předtím ještě budou hnusně vypadat. Velikost stromu by mírně mělo zmenšit přesazování, když strom dosáhl tak 2 metrů - zruší se tím kůlovitý kořen do hloubky a strom potom má méně živin a potom roubování rouby stejného druhu nejlépe z hodně starého stromu, který je zároveň méně vzrůstný.  Taky se může třeba vysít na záhon množství sazenic a z 10 - 40 sazenic za 2 - 3 roky vybrat tu, co roste nejpomaleji a tu přesadit na konečné stanoviště.

Ale nejlepší je prostě sehnat druhy menšího vzrůstu.  Z javorů by to mohl být třeba javor babyka, menší vzrůst a velice plastický k zkracování je habr, případně taky jeřabina, ta se dá zakoupit i v jedlých verzích nebo různé původní rostliny na rozhraní keře a stromu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika